Tarun Taikakakut

perjantai 19. syyskuuta 2014

Mansikka-suklaatäytekakku ja kinkkuvoileipäkakku

Hei!
Isäni täytti alkuviikosta 60-vuotta ja tein hänelle lahjaksi kakkuja. Täytekakuksi tein 6 munan kaakaosokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi laitoin Kinuskikissan raikkaan mansikkatäytteen. Päälle sivelin kaakaokermaa (2dl kermaa+2rkl kaakaojauhetta+2rkl tomusokeria) ja 4dl vaaleanpunaiseksi värjättyä kermaa. Kakun ulkonäköön nappasin mallia Tarjuskalta TaikinaTaivaasta, hänellä on aivan ihania täytekakkuja blogi pullollaan :)

♥ Onnea Isä! ♥


Koristeeksi laitoin 2 riviä taloussuklaata (yleiskoneella) höylättynä ja sokerimassasta tein kukkia ja tuon 60-koristeen.

Vaihekuvia kakun kuorruttamisesta. 

Tätä kinkkuvoileipäkakkua olen tehnyt useat kerrat. Ohje löytyy täältä. Aivan parasta herkkua joka loppui taas ensimmäisenä. Pitäisi vissiin tehdä näistä hieman isompia ;)



Terveisin Taru

25 kommenttia:

  1. Upeat kakut!:) Miten noin tasaisesti voikaan pursottaa??? Minulla alkaa aina kädet tärisemään, kun pursotan ja jälki on sen mukaista.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! :) Minä istun aina alas, kun pursotan noita reunoja ja pidän pussista kahdella kädellä kiinni. Olen huomannut, että yksi käsi alkaa heti tärisemään, mutta kahdella tulee huomattavasti parempaa jälkeä :)

      Poista
  2. Voi miten kauniit kakut olet taas leiponut! Samaa minäkin täällä mietin, mitä Katjakin... pääseekö pursotus-oppiin? Nimim. Aina samat tursotus-pursotukset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :D Täytyypä joskus kokoontua pursottelemaan! ;D Harjotus näissäkin ratkaisee. Mä olen pelkästään pursotellut kermakakkuja, kun en noista massoista välitä, enkä osaa niitä käyttääkään. Kun pursottelee 3000 kakkua (siltä ainakin tuntuu! ;D) niin kyllä ne taidot siitä alkaa pikku hiljaa paranemaan ;D

      Poista
    2. Kinuski onnistui hyvin Pirkka kermasta... keittoaika oli 45 min. Jännästi se kuohahtaa aina kun sekoittaa, oletko huomannut?
      Gluteeniton kakkupohja murenee helposti ja niin kävi taas kun kansipalaa leikkasin, vaikka paksun kannen leikkasinkin. Kanteen tuli pieniä murtumia ja kinuski tietysti jäi paikoitellen epätasaiseksi... onneksi koristeilla sai peitettyä ;) Voikohan kinuskin alle levittää jotain "tasoitetta"?

      Poista
    3. Hienoa! :) Itse en ole tuota kuohahtamista huomannut. Sen olen huomannut, että kovasti kohoaa tuo massa jos sitä ei kokoajan sekoita. Eli sekoittelemalla ne kiehuvat kuplat hajoaa ja massa pysyy matalana.
      Katsoin, että teet gluteenittoman pohjan perunajauhoista. Oletko kokeillut vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta? En tiedä onko asialla merkitystä, mutta tuli mieleeni voisko se vaikuttaa hajoamiseen. Itse teen tällä ohjeella ( http://taikakakut.blogspot.fi/2013/07/paras-sokerikakkupohja-ohje-ja-vinkkeja.html ) gluteenittoman pohjan ja se on ollut lähes samanoloinen kun tavallinenkin, pehmoisempi vain. Eli laitan osan jauhoista perunajauhoja ja osan tuota vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Tuolla ohjeella tulee myös sellaista kivan tiivistä kakkua jota on helpompi leikata kuin esimerkiksi tavallista "kaikkea yhtä paljon"-pohjaa. Suosittelen myös erittäin lämpimästi kakkusahan ostoa, sen jälkeen ei pohjat hajoa ;D Itse en kinuskin alle laittaisi mitään. Kokeileppa uutta pohjaohjetta jos se auttaisi asiaan :)

      Poista
    4. Hyvä, kiitos taas Taru vinkeistä ♥
      Kokeilen seuraavalla kerralla tuota pohjaohjetta. Kakkusahan laitoin vauhdilla tilaukseen... tein UllanUnelmaan tilauksen viime perjantaina ja samaa tilaukseen ehdein onneksi vielä laittamaan tänään aamulla kakkusahan ;) saas nähdä miten seuraava kakku onnistuu :)

      Poista
    5. Itse en luopuisi ikinä kakkusahastani! Se helpottaa niin paljon kakkujen tekoa! Onnea seuraavan kakun tekoon ja ole hyvä ♥

      Poista
  3. Todella hienot kakut! Suloinen ja extrakaunis täytekakku ja mahtava, tyylikäs voikkari. Onnea sekä kakun tekijälle onnistumisesta että päivänsankarille pyöreistä vuosista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena-muori :D Kiitokset onnentoivotuksista, välitän terveiset sankarille :)

      Poista
  4. Todella upeat kakut! #rakastanrakastanrakastan♥

    VastaaPoista
  5. Onnittelut isälle :) Todella upeat kakut olet taikonut synttäreille! Ihanan näköinen tuo voileipäkakku pyöreänä - ja taas niin kivat koristelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Anne :D Tykkään tehdä noita pyöreitä voileipäkakkuja. Ne on niin kiva kasata kelmutetun irtopohjavuoan sisälle. Leipää joutuu hieman leikkaamaan, mutta hukkaan ei mene yhtään. Pitäisikin tehdä ohjeet vaihekuvien kera! :)

      Poista
  6. Upeat pursotukset ja kakku ihan mun lempiväreissä. Voileipäkakut on kanssa hienoja. Minäkin tein lohikakkua pojan synttäreillä aamulla, mut jotenkin ideat lopahti koristelussa ihan täysin. Yleensä ne koristeet löytää paikkansa jotenkin, mute ei tänään. Mätin loppujen lopuksi epämääräisen kasan vaan siihen kakun päälle :D Eli kateeks käy sun luomuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Liisa :) Minä kovasti yritin tällä kertaa tehdä uudenlaisen koristelun, mutta aina nuo tuntuvat hakeutuvan samalla tavalla ;D

      Poista
  7. Tulin taas kyselemään ;) Tilasin UU:sta Städterin tähtityllan 14 mm, tuli tänään postista :) Nyt kun vertaan sitä punaiseen muovityllaan, niin se on isompi kuin punainen... tilasinkohan oikean tyllan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko siis se suuosa isompi kuin punaisessa??
      Minulla on tämä:
      http://vispilankauppa.verkkokauppaan.fi/tuote/120098/Tahtitylla-14mm/
      Kinuskikissan sivuilla on kuva städterin 14mm tähtityllasta jollainen minullakin on:
      http://www.kinuskikissa.fi/kermavaahdon-pursotus-perusteet/?hakusivu=2

      Kävin UU:n sivuilla eikä siellä ollut tätä tyllaa enää. Olen omani ostanut jotain pari vuotta sitten. Tälläisen löysin:
      http://www.ullanunelma.fi/tylla-_tahti_14_mm
      mutta tuo oli väärä 14mm! Tuossa ei ollut sisäänpäin kaarevat piikit eikä syviä uria... Sinulla taitaa siis olla väärä tylla. Toinen vaihtoehto on ostaa Wiltonin 1M-tylla, Ullan sivuilla ei niitä näytä olevan.
      Näistä löytyy:
      http://www.confetti.fi/Iso-tylla-Wiltonin-1M
      http://www.paakaripiparminttu.fi/epages/paakaripiparminttu.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120730-11092-129836-1/Products/50132
      http://vispilankauppa.verkkokauppaan.fi/tuote/116489/Tahtitylla-1M-14mm-Wilton/

      Nyt tuli monta linkkiä :D

      Poista
    2. Vielä löysin kivan linkin :)
      http://taikinat.vuodatus.net/lue/2009/02/stadter-tahtitylla-14mm-1-tt

      Poista
    3. Palautan tyllan ja laitan uuden tilaukseen :)
      Kiitos taas kerran Taru avusta ♥
      PS. Mehevä suklaakakkupohja gluteenittomana on nyt uunissa... ainakin vielä näyttää hyvältä ;)

      Poista
    4. Ole hyvä Kirsi :) Uskon, että pohja onnistuu! odota huomiseen ennen kuin leikkaat sitä. Gluteenittomat leipomukset ovat paljon höttöisempiä kuin tavalliset. Kakkusahalla tietysti pärjää kivasti niidenkin kanssa ;D

      Poista
    5. Usko tai älä... mutta tilasin vispiläkaupasta tuon tähtityllan ja taas tuli 8-piikkinen postissa... aaarrrggghhhh... laitoin viestiä, että väärä tylla... kuvassakin on 6 piikkiä... noh, jos nyt joskus saisi sen oikean :)

      Poista
    6. Ei oo totta! Kyllä heidän pitäisi toimittaa kuvan mukainen tuote, ei jotain muuta. Tai sitten heilläkin on nuo 14milliset tyllat sekaisin... Muutenkin ihmettelen miksi Städterillä on kaksi erilaista 14mm tähtityllaa??? Ihmiset menee ihan sekaisin tylliensä kanssa :/ Toivotaan nyt pikaista toimitusta uudelle tyllalle niin pääset harjoituksiin :)

      Poista
    7. :) Hienosti he toimivat, uusi tylla on tulossa ja väärän tyllan saan pitää... se on kyllä niin huikeen suuri suinen, että kermaa kuluu, kun sillä pursottelee ;)
      Mutta uutta ja oikeaa odottelen ja sitten pursottelemaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊