Tarun Taikakakut

torstai 4. syyskuuta 2014

Brigadeirot (toffee-suklaa-pallerot ☺)

Moi!
Törmäsin Railin blogissa herkullisen näköisiin pikkupalleroihin ja ohje oli niin helppo etten voinut vastustaa houkutusta :) Ihania olivatkin! Maistelin jo pannulta tätä ihanaa seosta. Nämä olivat jotenkin tutun makuisia, mutta en keksinyt millään mikä voisi maistua samalta... Ehdottomasti paras päällinen näille oli marianne! Nam! 
Ohje löytyy Celebration Treats 4U-blogista täältä.


Brigadeirot (n. 30 kpl) 
1 tölkki kondensoitua maitoa 
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 
2 rkl voita 

Koristeluun suklaaströsseliä, kaakaojauhetta, pähkinärouheita, marianne-rouhetta, kookoshiutaleita 
huom. päällinen selvästi hallitsi palleron makua koska massa on itsessään mietoa 

Laita kondensoitu maito, kaakaojauhe sekä voi paistinpannuun tai kattilaan ja sekoita niitä voimakkaasti puulastalla, jotta kaakaoon ei jää paakkuja. Voit myös siivilöidä kaakaon, jolloin siihen ei jää niin helposti paakkuja. Säädä levy keskilämmölle ja koko ajan sekoittaen anna seoksen kiehua n. 15 -25 minuuttia (mulla riitti 15 minuuttia), kunnes se sakenee tarpeeksi. Koostumus on sopiva silloin kun voit vetää lastalla seoksen läpi ja seokseen jää jälki hetkeksi näkyviin. Toinen keino todeta, että seos on valmis on se, kun kallistat pannua/kattilaa, ja seos valuu yhtenä osana toiseen reunaan. Seos jähmettyy vielä jonkun verran kun se jäähdytetään. 

Kun massa on sopivaa, kaada se voideltuun kulhoon tai lautaselle jäähtymään. Kun se on tarpeeksi jäähtynyt, jotta sen voi laittaa jääkaappiin, siirrä se sinne loppujäähdytykseen. Kylmässä jäähdytetystä massasta on helpompi muotoilla Brigadeirot.

Jähmettyneestä massasta muotoillaan voilla voidelluin käsin pieniä pyöryköitä (n. pienen lihapullan kokoisia) ja pallo pyöräytetään esim. suklaasrösselissä, kookoshiutaleissa, pistaasirouheessa tms. Laita Brigadeirot pieniin paperivuokiin ja säilytä niitä jääkaapissa. Brigadeirot säilyvät jääkaapissa ainakin 2 viikkoa, mutta ne kannattaa ottaa tarjolle lämpenemään n. 1/2 tuntia ennen tarjoilua, jotta ne pehmenevät sopivasti. Niiden on tarkoitus olla sisältä aika pehmeitä. 


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Voi nam! Aineista päätellenkin ovat aivan ihanan makuisia palleroita! Kondensoitu maito on todella kätevää, siitä saa helposti tehtyä vaikka mitä. Oma suosikkini on suklaafudge, johon tarvitaan suklaan lisäksi ainoastaan kondensoitua maitoa! Ihania tällaiset helpot ja nopeat herkut :P Taidan lainata tätä ohjetta tuleviin juhliin.. Kauanko nämä säilyvät? Voikohan näitä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista suklaafudgea tarttis kyllä kokeilla kanssa! Nämä onkin kivoja pikku herkkuja juuri juhliin :) Raili lupaili blogissaan näille kahdenkin viikon säilyvyyttä, kunhan muistaa pitää nämä jääkaapissa. Pakastamisesta en uskalla mitään sanoa. Mutta tuo säilyvyys on näissä kyllä niin hyvä ettei pakastamista varmaan tartte edes miettiä :D

      Poista
  2. Herkkupalleroita! Kaapissa olisi yksi yksinäinen kondensoitu maito...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli aivan ihania! Sellaisia sitkeitä ja makoisia herkkupaloja. Kokeile ihmeessä jos aineksetkin löytyy jo kotoa, heh! ;D

      Poista
  3. Jahas, uhkauksesi mukaan kokeilit sitten Brigadeiroja :). Makeita ovat, mutta hyviä ja helppoja tosiaan tehdä. Tuohon säilyvyyteen vielä, vaikka säilyvät sen parisen viikkoa jääkaapissa, niin parhaimmillaan ovat noin neljän päivän sisällä nautittuna, jolloin rakenne on parhaimmillaan. Pidemmässä säilytyksessä hiukan rakenne kovettuu, vaikka hyviä ovat siltikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olihan niitä kokeiltava, kun näyttivät niin herkullisilta! Minua ei tuo makeus häirinnyt vaan tykkäsin kovin näistä ja niin tykkäsi moni muukin. Lapset varmaan eniten! Napsin näitä suoraan jääkaapistakin ja ihania olivat aina ;D

      Poista
  4. Namskis...ovat hyviä. Olen myös tehnyt näitä....harmi vaan kun kuvat ovat poissa... eikä ole sitten uudemman kerran tullut tehtyä, vaikka ihania ovatkin http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2011/12/brigadeirot
    Oma lemppari päällyksessä oli muistaakseni wiener nougat crushi... tosin kaikki olivat herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on blogi niin laaja etten olekaan törmännyt näihin. Tuo wiener nougat crush kuulostaakin aivan taivaalliselta! Ensi kerralla kokeilen ehdottomasti niitä! :D

      Poista
  5. Sainpas minäkin viimein aikaiseksi kokeilla näitä ja ihania sekä helppoja olivat kyllä. Tutun makuisia olivat minustakin. Jokin maku lapsuudesta... Hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kokeilit ja tykkäsit :) Eikö oo inhottavaa, kun tuo maku on niin tuttu, muttei millään keksi mistä se on tuttu... :/

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊