Tarun Taikakakut

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Masaliisa / Mokkapalat

Heippa!
Hyvällä ystävälläni oli syntymäpäivä ja hän rakastaa Masaliisaa :) Tiesin siis heti mitä leivon hänelle lahjaksi! :D Iso pellillinen tuntui liian isolta määrältä joten jaoin taikinan kahtia ja tein kaksi piirakkaa. Ihanan pehmeää tästä tulikin! Ohje on äidiltäni saatu joskus nuorempana ja äitini on saanut ohjeen anopiltaan eli isäni äidiltä. Pohja on todella pehmeä ja päällistä on reilusti :)



Masaliisa: Pellillinen tai 2 pienempää piirakkaa
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä. Jos teet pieniä piirakoita, pelkkä vuokien voitelu riittää (piirakkaa irtoaa tosi hyvin voidellusta vuoasta).
5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia 

Päälle:
(alla oleva ohje on tuplattu versio alkuperäisestä)
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria

Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta kovettuu.


 Toinen mulle, toinen sulle ;D
Infoa wikipediasta: Yleisesti mokkapaloiksi kutsuttua leivonnaista tunnetaan myös toisilla nimityksillä kuten kahvi- tai suklaaruudut, suklaapiirakka, masaliisa, ruotsinparas, musta makia, halsualainen, suklaahyvä, rakkaudenpala, Tuuloman torttu sekä poikavauva.


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! :) hauska sattuma kun reseptejä vertaillessa todettiin että kummallakin on mamman ohje!! Ihmekö ollut niin hyvä ja kuohkea pohja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on hyvä ja helppo ohje, ja onhan sitä nuoruudesta asti harjoiteltu :) Sen verran sormeilin ohjetta, että lisäilin pohjaan ja päälliseen ruokalusikalliset kaakaojauhetta kun tykkään suklaisesta :)

      Poista
  2. Taattua herkkua millä nimellä tahansa.... musta makia on mulle outo nimi tästä, muut tunnistankin. Mulle tuuloman/Tuulomaan torttu on ehdottomasti vaaleapohjainen pohja + ruskea päällys.

    Oma lempparini suklaapiirakoista (tulee oikeaa suklaata kuorrutukseen) on vieläkin tämä http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2011/04/meheva-suklaapiirakka .... (kuvat puuttuu)

    Kuopiosta tulee siskon porukka kyläilemään nyt heinäkuussa ja heidän lempparipiirasta on vieläkin tällainen, joten vien tämänkin ohjeen mukaani kokeiltavaksi. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle oli tossa monta outoa nimeä, miksi joukossa on nimi ruotsinparas?? Liittyykö tämä piirakka jotenkin ruotsiin...? Ei tiedä... Kaikkea ihmiset keksii ;D
      Kinderpiirakka on myös aivan ihanaa vaikka ei ole näin helppo kuin masaliisa.
      Ihanaa jos resepti kiinnosti. Toivottavasti pidätte tästä! :)

      Poista
  3. Tämä ei kyllä riittänyt alkuunkaan meidän pellille. Tupla-annos olis ollut tarpeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan sulla 60cm uuni??? Mulla on 50cm uuni ja mulla tulee komian vahvuista piirakkaa. Tuosta alimmaisesta kuvasta näkee kuinka paksua tämä mulla on. Tai vaahdotitko tarpeeksi munia ja sokeria? Harmi nyt ettei sulla onnistunut...

      Poista
    2. Ohje riittää kyllä 60 cm uunipellillekin hyvin. Ja tulee tosi paksu ja mehevä pohja.

      Poista
    3. Kiitos tästä tiedosta! 😊

      Poista
  4. Tällä reseptillä teen aina, on niin hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin ihan paras resepti ja tosi vanha! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊