Tarun Taikakakut

torstai 20. kesäkuuta 2013

Appelsiini-suklaakääretorttu

Heippa!
Juhlava kääretorttu juhannukseksi :) Tässä on 4 munan kääretorttupohja johon sivelin ennen täytettä appelsiinimarmeladia. Koristeena säilykemandariinia ja mintun lehtiä. Ohjeet alempana. Kääretortusta haluttiin laktoositon, enkä ole vielä löytänyt appelsiinituorejuustoa laktoosittomana joten korvasin sen sitruunatuorejuustolla.




Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(3 rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia


Raikas appelsiinitäyte (laktoositon): VINKKI: tuplaa ohje 4-6 munan täytekakkuun
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa (Viola laktoositon)
1 appelsiinin kuori raastettuna (pese appelsiini hyvin!)
1/2 appelsiinin mehu
1/3 dl vaniljakreemijauhetta
1/2 dl sokeria

Vatkaa kerma, lisää loput ainekset vaahdon joukkoon.

Suklaakerma: (riittää kääretortun pursotteluun)
5 dl laktoositonta vispikermaa
5 rkl tomusokeria
5 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa kerma ja sihtaa samalla joukkoon sokeri ja kaakaojauhe.

Kuva sisältä täytteestä ennen koristelua.

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Onpa nätti ja tykkään näistä kääretortuista, kun niistä voi tehdä näin kakun oloisia :) Ja kiitos Taru antamistasi vinkeistä voileipäkakkuun ja siihen paljastuskakkuun :) Kokeilen kyllä sitä kinkkukakkua, mutta nyt tein vain poroleivoksia, kun sattui olemaan ainekset siihen jo valmiina. En usko, että niin herkullisia, mutta Pirkka-lehden ohjeella liikenteessä :) Pottusalaatti on kans ehdoton, mutta yritän nyt keksiä jotain makeaa ja tämä sinun resepti houkuttelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) Perunasalaattia minäkin aina teen! Ja vielä Pirkan ohjeella! :D Sain juuri kaksi voileipäkakkua valmiiksi ja illalla vielä täytekakku tarttis tehdä, eli hommia riittää :) Huomenna sitten levätään :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen ja aineksista päätellen myös makuinen. Laktoositoomana itsekkin teen lähes tulkoon kaiken ja monasti voihikut ihanuuksien äärellä...miksi tuo ei ole lakton. Laktoositonta tuorejuustoa yl käytän ja maustan sen sitten milloin milläkin. Meidän kaupassa ei ole tuota sitruunaversiota ollut, pitää pyytää tilaamaan...tykkään kuorrutetuista kääriksistä siksikin että niistä saa niin siististi leikattua paloja ja kuorrutettua vaikka kuinka pienen pätkän.... minä tekisin herkkuja, vaan meillä ei ole syöjiä, kun kanssasyöjä ei makeasta tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Täyte oli todella hyvän makuinen, kokonaisuus jäi arvailuiden varaan, koska kääris matkasi muille maille ja suille :) Mutta ainahan tuo appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on toiminut. Tämä oli minun ensimmäinen kuorrutettu kääretorttu! Taikina Taivaan Tarjuskalla on valtavasti upeita kääriksiä! Sieltä hainkin vähän inspiraatiota :)
      Minäkin teen kaiken laktoosittomana ettei kukaan vaan jää ilman. Itse on niin monesti asiasta harmistunut, kun laktoositonta ei ole tarjolla.
      Minusta on tullut meidän suvun leipuri ja saan kyllä leipoa välillä liiankin kanssa ;) Kotonakin kyllä teen pajon.

      Poista
  3. Herkullinen kääretorttu, ja erittäin kaunis!
    Mukavaa juhannusta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa juhannusta teillekin! :)

      Poista
  4. Empä oo koskaan näin hienoa kääretorttua nähny! Wau ja nami!
    t. kamu Lapista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)