Tarun Taikakakut

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Vanilja-raparperipiirakka

Moi!
Tässä ihanan pehmeä piirakkaohje! Helppo ja nopea tehdä :) Tein itse tämän puolikkaana pienempään vuokaan. Ohjeesta poiketen laitoin voin sijasta juoksevaa kasvirasvaa ja pidin uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.Vaniljakastike tekee tästä piirakasta kivan erilaisen! Ohje löytyy Mimmin keittiöstä ja Mustikkasuulta. Minusta tuo raparperi olisi saanut olla pienempinä paloina, aikas muikeita on nuo isommat purtaessa...
Seuraavaksi minulta toivottiin tätä mansikkaisena ja varmasti kokeilen myös mustikkaa!
Laitan ohjeen tähän, se on suoraan kopioitu Mimmiltä :)
(Ihanan pehmeä piirakkaohje raparperille ja marjoille löytyy myös tästä.)


Vaniljainen raparperi/marjapiirakka (pellillinen)

pohja:
4 munaa
4 ½ dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna (150 g)

3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

päälle:
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl (rasvatonta) maitoa
5-6 dl raparperia tai marjoja

Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maito ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 min.Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi raparperit/marjat täytteen päälle.
Paista 175 - 200 asteessa 30 – 40 min. Tarvittaessa pienennä lämpötilaa paistamisen loppupuolella. Jäähdytä piirakka ja nauti. Parasta oikein jääkaappikylmänä.



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! :) Itsekin kokeilin raparperipiirakkaa äskettäin, kun kävi puolalaisia vierailulla anoppilassa ja on kyllä niin hyvää ja hirmu edullinen leivonnainen, ku raparperia saa niin helposti omasta pihasta :)Kesä on todellakin alkanut, kun tuntuu ettei kerkeä käydä katselemassa täälläkään niin usein. Enimmäkseen aika menee ulkona ja on niin paljon pihahommia...apua :) Kaikkea ihanaa olet taas leiponut, olet kyllä niin ahkera! Ihanaa kesää Taru sinulle ja ollaan kuulolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä piirakat on kyllä edullisia, kun miettii miten paljon rahaa saa menemään kakkuihin, varsinkin suklaakakkuihin. Meilläkin noita pihahommia olisi vaikka kuinka, mutta pienen lapsen kanssa ei pysty kokoajan olemaan ulkona, niin mulla ei ole päässeet vaikuttamaan leivontaan tai bloggailuun :D Eikä ulkohommista tulisikaan mitään kun joutuu pienen ihmisen perässä kokoajan juoksemaan :) Välillä huomaan että vaikka olisi kuinka kuuma, niin silti tuntuu että voisi pyöräyttää vaikka pullat! Jonkun sortin hulluutta tämäkin.... mutta jokainen tavallaan ;D Kiitos ja ihanaa kesää sinullekin :)

      Poista
    2. Ihanaa hulluutta! :D tosi ihanaa jäätelöä olit tehnyt ja ohje ihan super helppo, kiva! :)

      Poista
    3. Niinpä! Ihanaa! ;D Kyllä ihmiset huonompiinkin hommiin aikaansa kuluttaa tässä maailmassa. Jätskin tekoa suosittelen sullekin kun on pieniä lapsia. Meilläkin noita omareita katosi tekovaiheessa parempiin suihin ;D

      Poista
  2. Näyttää todella hyvältä!:) Tätä täytyisi itsekin ehtiä kokeilemaan. Vaniljakastikeaines on kätevää piirakoissa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut ennen hoksannut laittaa tuolla tavalla tota kastiketta, yleensä se on ollut kannussa pöydällä :) Mutta aivan ihana idea ja tosi hyvää piirakkaa :) Kuvassa reunat näyttää kovilta/rapeilta, mutta ne oli pehmeät ;)

      Poista
  3. Hei. hain todella pitkään tällaista reseptiä. Tuli todella hyvä puolukkapiirakka, töissä kaikki haluavat reseptin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kuulla, että tykkäsit! Tämä onkin hyvää piirakkaa tuon vaniljakastikkeen ansiosta! Ole hyvä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊