Tarun Taikakakut

torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannuksen Sacher

Heippa!
Aina kun saan tehdä itselleni kakun, on se lähes poikkeuksetta suklainen! Ja niin myös tälläkin kertaa ;) Kakku korkattiin jo tänään erään erittäin tärkeän ihmisen kanssa <3 Päällä valkosuklaalla spritsattuja kirsikoita. Kakku on kutakuinkin sacher, muutamalla lisämausteella. Kostutin kakkua hieman frezza mocca-juomalla (noin 1/2 pulloa) ja aprikoosimarmeladin lisäksi väleissä on vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Kivasti kerma taittaa kakun makeutta. Kakussa on pinnalla aprikoteeraus ja suklaakuorrutus. Kaikki ohjeet Kinuskikissalta (täältä). Pohjan ohjeen saa myös blogistani täältä







Vaihekuvia. Ylemmässä kuvassa kakussa on vasta aprikoteeraus. Ja näette miten hieno viritys minulla oli suklaan laittoon! :) Yllättävän vähän suklaata meni hukkaan! Kakun reunat sivelin palettiveitsellä, päälliseen ei kannattanut koskea kuin kerran, muuten pintaan jää jälkiä. Siirtelin kakkua kahdella kakkulapiolla ja hyvin meni, kakkupohja on sen verran jämäkkää että se ei antanut periksi.

Olen aikaisempaa tehnyt yhden sacherkakun, suklaakeksi-reunuksella ja valmiilla ruusukoristeella :) Tämä meni isälle isänpäivänä vuonna 2010! Kovin on vino... :D

Hyvää juhannusta kaikille! :)

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Oli erittäin hyvää kakkua!! :) Kerman ansiosta ei ollut liian makea niinku sacher yleensä on. Kiitos vielä kaikesta <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda :) Ole hyvä ja ilo oli ihan minun puolellani <3

      Poista
  2. Aivan ihana kakku.:) Tosi kaunis! Minun sacherkakkuni ovat aina enemmän tai vähemmän vinoja ja muutenkin pinnasta ei tule noin kaunis, kuin tuossa juuri äskettäin tekemässäsi kakussa. Sacherkakkua täytyykin pian tehdä, tämä on veljeni lempikakku ja hän lähtee armeijaan parin viikon päästä, eli kakun paikkahan se taas on.;) Leppoisaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kakun vinoudesta pääsee kun malttaa leikellä yhden pyyhkeen avuksi :) Tuossa minun vanhassa sacherissa on vino pohja ja röpöläinen suklaapinta, mutta kun asiaan paneutui oli lopputulos jo paljon parempi! Suosittelen vilkaisemaan Kinuskissan ohjeet :) Sacher on kyllä aina yhtä ihanaa! Ja tuo kermavaahto kyllä paransi vaan kakkua. Ainoan kritiikin annan kakun leikattavuudesta, kun kakkupohja on suht tuhtia ja vaahto taasen pehmeää, oli leikkaaminen sotkuista... Kerma pikkasen pursui ulos ja leikattu pala kaatui lähes aina. Mutta mitä pienistä :)
      Veljelle ehdottomasti sacheria ja mukavaa juhannusta teille! ;)

      Poista
  3. Todella kaunis kakku. En muistaakseni ole Sacherkakkua maistanutkaan. Hyvää Juhannusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Suosittelen maistamaan jos olet suklaan ystävä! Hyvää juhannusta :)

      Poista
  4. Huoh mikä herkku, haluaisin ehdottomasti palasen aamuteen kera :) oikein suloista mittumaaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu ;) Hyvää juhannuspäivää teille!

      Poista
  5. Kävin ihastelemassa tätä jo ennen jussia, vaan otettiin sitten äkkilähtö reissuun, niin jäi kommentoimatta. Tosi ihanan ja mehevän näköistä kakkua. Ja kirsikat passaavat ihanasti koristeeksi. Perinteistä sacheria teen minäkin aina silloin tällöin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että palasit kommentoimaan :) Mun mielestä kirsikat sopii niin hienosti suklaan kanssa. Ja niitä oli sitten tuohon saatava kun jotenkin koristetta kaipasin pinnalle. Ja nättihän siitä tuli :)

      Poista
  6. Tämä on siis kaunein sacher minkä olen nähnyt :) ihana idea koristella kirsikat ja sisus näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊