Tarun Taikakakut

maanantai 16. elokuuta 2021

Mehevä kesäkurpitsakakku (ø24cm)

Moi!
Minulla tulee taas tuota kesäkurpitsaa melko paljon. Ja kerkeävät kasvamaan isoiksi vaikka olen yrittänyt olla kärryillä niiden kasvuvauhdissa 😅 No nyt sitten taas tehdään kesäkurpitsasta ruokia ja leivonnaisia 😁 Mulla on blogissa kivoja leivonnaisia kesäkurpitsasta, mutta nyt halusin kokeilla jotain uutta. Ja löysin kivan oloisen ohjeen Yhteishyvän sivuilta. Ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta täältä. Kakku olikin hyvä! Kostea, mehevä ja maukas. Laitoin testimielessä taikinaan pähkinän sijasta auringonkukan siemeniä ja tykättiin niistä tosi paljon 😊 Ihana maku ja suutuntuma 😋 Ensi kerralla laitan kurpitsan siemeniä!

Tässä muutama sellainen resepti täältä blogistani joita itse käytän ja suosittelen kokeilemaan ❤ Klikkaamalla nimeä pääset reseptiin!


Ohje kopioitu Yhteishyvän sivuilta täältä.
Olen itse käyttänyt taikinassa pähkinän sijasta siemeniä.

Mehevä kesäkurpitsakakku ø24cm:
300 g kesäkurpitsaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl suolaa
1½ dl pähkinöitä rouhittuna tai auringonkukan tai kurpitsan siemeniä tms
2 dl rypsiöljyä

Kuorrute:
200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
1½ dl tomusokeria

Koristeena minulla on tässä hasselpähkinärouhetta

Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kesäkurpitsaraaste, pähkinät ja rypsiöljy taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä. Ota sillä aikaa kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle, peitä kakku kuvulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.


Oho! Sateet teki tepposet ja tämä kaveri kasvoi kahdessa päivässä jättiläiseksi 😅

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Me oltiin naapurissa viime viikonloppuna kahvilla ja siellä oli kans tarjolla saman tyylistä kesäkurpitsakakkua - oli ihan mielettömän hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää. Joka kerta kun tätä söi niin yllättyi miten niin simppelin näköinen kakku voi maistua niin hyvältä 😁 Ja parasta tässä on varmaan suutuntuma, superpehmeä kakku ja ihanat napsuvat siemenet ja pähkinät. Ja päälle vielä raikas kuorrute 🤤

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tämä onkin tosi mehevä ja kostea kakku 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊