Tarun Taikakakut

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Rapeakuorinen punajuurileipä 2 kpl

Moi!
Innostuin viimeksi tekemistäni porkkanaleivistä niin paljon, että oli pakko kokeilla leipää myös punajuuresta! En uskaltanut laittaa koko määrää punajuurta ettei leivistä tulisi liian punaisia, mutta hyvin olisi voinut laittaa kaikki puoli litraa punajuurisosetta. Petyin kyllä kuinka vähän sose värjäsi leipää, mutta jos nyt en välitä leivän ulkonäöstä vaan nautin sen terveellisyydestä! Punajuuri ei hirveästi näissä maistunut joten leipä menee läpi lapsillekin hienosti 😉 Näistä juuresleivistä on kyllä sanottava, että WAU! mikä mahtava tapa lisätä leipään kuituja roimasti! 😃💕



Punajuurileivät 2 kpl
4 dl 100% punajuurisosetta (Bonne)
1 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä

Lämmitä punajuurisose kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia. 
Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Ihania nää sun juuresleivät! 😄❤ Pitääpä itsekkin kokeilla joskus, kuulostaa niin ihanalta idealta 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo maalaisleivän ohje on ihanan muunneltavissa ja se on tosi maukasta. Oon tehnyt siitä jo vaikka mitä versioita! 😅 Ja tässä jo mietin uutta ideaa taas! 🤣 Tuoreena leivässä on mahtavan rapea kuori! Kokeile nyt ihmeessä kun sulla on uusi konekin! 😉

      Poista
  2. Ihanaa leipää oot taas tehnyt! NAm! Huomasin itse tuosta punajuuresta kun tein leipää joku aika sitten, että taikina oli paljon punaisempaa, suorastaan ihanan pinkkiä, mutta paiston jälkeen melko väritöntä. Sehän tietenkin leivän noususta johtuu kun tilavuus kasvaa. Enpähän etukäteen hoksannutkaan moista ajatella. Mutta todella herullista leipää saa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvää tuo leipä olikin! 😋 Joo mullakin taikina oli punaisempaa! Ensi kerralla laitan kaikki nesteet tuota punajuurisosetta. Pitsapohjaankin laitoin tuota sosetta! Se oli kivan vaaleanpunaista! Instagramissa on kuvakin jos tykkäät käydä katsomassa. Linkki löytyy blogini oikeasta reunasta 😊

      Poista
  3. Ihanan näköistä leipää taas. Kivoja nää juuresleivät, ja saa nätin värisiäkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! 😊 Mä vähän näistä juuresleivistä innostuin! 😄 Mulla tulee nämä leipien ja sämpylöiden tekemiset aina sillai kausittain. Saatan tehdä lyhyen ajan sisällä monta kertaa ja sit taas tulee pitkä tauko. En tiedä mikä siinäkin on! 😅🤣

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊