Tarun Taikakakut

perjantai 9. helmikuuta 2018

Rapeakuorinen porkkanaleipä 2kpl

Moikka!

Mulla oli Bonnen 100% porkkanasosetta litran purkki ja halusin testata siitä leipää. Vähän jännityksellä vaihdoin hetken mielenjohteesta kaikki nesteet kerralla porkkanasoseeseen, vähensin jauhojen määrää ja ajattelin että tulee mitä tulee 😅 Ja tuli hyvää! Jestas sentään! Aivan ihanaa! Pehmeää ja maukasta leipää! Ja leipähän on kuin aurinko! 🌞😙


Porkkanaleivät 2 kpl
5 dl 100% porkkanasosetta (Bonne)
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
9 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä 

Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia. 

Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Mikä väri! ❤ 

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Onpas mehevä ja aurinkoinen leipä. :) Nam! Nyt täytyy bongata kaupasta tuota Bonnen porkkanasosetta, mennyt aivan ohitse uutuus. :o Luulin, että niitä vain hedelmä/marjasoseina. Mistä löysit sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! 😊 No mä löysin tota cittarissa mutta pitäis noita olla hyvin varustetuissa isommissa kaupoissa muutenkin. Bonnelta on muitakin juuressoseita! 😊

      Poista
  2. Ihanan väristä leipää! :D Vau, varmasti tosi herkullista ♥ !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! 😊 Tämä oli hirveen hyvää leipää! Juureslisä missä tahansa ruoassa on aina hyvä juttu 😄👍

      Poista
  3. Vau, ihanan näköstä! Mietin että mihin ihmiset tota Bonnen sosetta yleensä käyttää, ehkä sosekeittoihin?
    T. Nellis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nellis! 😊 Joo voi olla. Kyllä ne käy leivontaankin hyvin 😊 Niin ja smoothien joukkoon sopii tämä porkkana!

      Poista
  4. Onpas ihanan aurinoinen leipä!
    Vaikka tykkäänkin talvesta ja nyt pääsisi hiihtämäänkin, niin mun mielestä nyt voisi jo alkaa kevät. Vähän alkaa olla väsynyt pimeyteen ja pihojen kolaamiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Tämä oli aivan ihanaa leipää! Rakastuin aivan 😄 No mullakin on jo kevät mielessä kun on tuo puutarha jo mielessä... Ei enää jaksais odottaa ulkohommia 😅

      Poista
  5. Aivan täydellisen näköistä ja väristä leipää!! Nam! Takuulla herkullistakin. Oma leipä on ihan parasta!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena 😍 Mä kyllä totaalisesti ihastuin tähän leipään! Olin niin onnellinen siitä miten paljon kuitua sain ympättyä tähän leipään 😄 Kun voitko uskoa että meillä on nyt ruis pienoisessa kiellossa ja se harmittaa ihan hirveästi. Mutta koitan sitten keksiä muita keinoja saada perheelle ravintorikasta sapuskaa. Kuituja saa hyvin myös juureksista ja siemenistä ym. 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊