Tarun Taikakakut

lauantai 5. joulukuuta 2015

Mureat joulutähdet (vaaleat piparkakut)

Hei!
Teki mieli tehdä vaaleita pikkuleipiä ja aikani hyvää ohjetta etsittyäni päädyin näihin. Ohje on Leivotaan-lehden mukana tulleesta pienestä Pikkuleivät-lehtisestä kopioitu. Lisäsin ohjeeseen muutamia omia huomioitani. Pikkuleivät olivat uskomattoman mureita, rapeita ja maukkaita! Tosi ihanan makuisia!


           Joulutähdet n.40 kpl
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
100 g pehmeää voita
1 keltuainen

Koristeluun
1 valkuainen
1 dl raesokeria

Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi. Jos taikina jää kovin muruiseksi lisää mukaan vielä pieni nokare pehmeää voita ja puristele taikina tasaiseksi. Tasoita taikina levyksi ja nosta se viileään noin tunniksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli massa reilun millin paksuiseksi. Ota siitä piparkakkumuotilla pikkuleipiä. Voitele pikkuleivät valkuaisella ja ripottele päälle raesokeria. Nosta lastan avulla pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 7 minuuttia.

(minä paistoin näitä noin 9-10 minuuttia koska pikkuleipäni olivat hieman paksumpia n. 3mm paksuja ja kannattaa odottaa, että niihin tulee kaunis väri. Sain myöskin ohjeella vain 30 pikkuleipää.)

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Mullakin pitäis tuo lehtinen olla jossain.. Kuulostaapa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli todella hyviä ja mureita :) Noissa lehtisissä on ollut ihania ohjeita ja muutamaa on tullut kokeiltuakin. Toinen helppo ja todella maukas pikkuleipä jota sieltä olen kokeillut löytyy täältä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/12/rapeat-hasselpahkina-pikkuleivat.html

      Poista
  2. KIITOKSET sinulle vaaleiden pipareiden ohjeesta, joka oli PIENPERHEELLE (perheessämme on 2 henkilöä). Olen etsinyt muitakin ohjeita kahdelle hengelle, en vain tahdo löytää.

    Kyllä kahden hengen perhekin haluaa tehdä itse joulua - laatikoitakin olisi kiva tehdä, mutta kaikki ohjeet ovat hehtaariperheille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiva kuulla että ohjeesta on ollut iloa! :) Mukavaa joulun odotusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊