Tarun Taikakakut

maanantai 7. joulukuuta 2015

Metsäsienipiirakka (ø24-26cm)

Moi!
Äiti teki yksi päivä niin ihanan herkkutattipiirakan, että olihan sitä kotonakin tehtävä! :) Muuten pysyin äidin ohjeessa, mutta sieniä laitoin vaan enemmän. Mulla oli tässä kuivattuja herkkutatteja jotka liotin pehmeiksi ja karvalaukkuja jotka olin ryöpännyt pakkaseen. Yhteensä mulla oli sieniä noin 5 dl. Suolakurkusta saa pehmeän makuiseen täytteeseen yllätyksiä. Tämä piirakka oli kyllä aivan ihanaa!


Metsäsienipiirakka:

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa*

Täyte:
1 sipuli 
4-5 dl metsäsieniä
1 kokonainen suola- tai herkkukurkku
valkopippuria
suolaa

Päälle:
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
*loput kermat 2dl purkista

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pannulla sipuli ja (esikäsitellyt) sienet ja mausta ne valkopippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi kuutioitu suola- tai herkkukurkku. Ripottele pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten sienitäyte. Yhdistä loput kermat ja muna keskenään. Ripottele loput juustoraasteet sienitäytteen päälle ja kaada päälle muna-kermaseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Tää oli hyvää! Vaikka en ees tykkää sienistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Nyt et voi sitten enää sanoa ettet tykkää sienistä ;D

      Poista
  2. Hyvältä näyttää, mutta sienet on sellaisia joita en vaan oo oppinu koskaan syömään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Aikuisena oppii kummasti tykkäämään erilaisista ruoista ym, vaikkei kaikesta niin tarvitsisi edes tykätä ;) Mä olen itse silti aina rakastanut sieniä, lapsesta asti!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tämä oli niiiin hyvää! Harmittaa, että en saanut sieniä tänä vuonna yhtään pakkaseen... ja nuokin karvalaukut jotka sain, tuli tähän piirakkaan käytettyä! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊