Tarun Taikakakut

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Jäätelösaippuat

Moi!
Kaverini näki Pinterestissä ihania saippuoita jätskipuikon mallisina ja kysyi voisinko tehdä sellaisia. No innostuin tietenkin heti! Miten ihanan ja herkullisen näköisiä saippuoita! :D Parhaani mukaan näitä sitten koitin kopioida. Minusta näistä tuli kyllä aika suloisia! ♥

Olen päivittänyt aika paljon saippuoita tänne blogiin, mutta ohjetta en ole koskaan tehnyt. Tällä kertaa otin vaihekuviakin saippuan teosta ja ohjettakin koitin väsäillä. Ihan en alkanut pikkutarkkaa ohjetta tekemään (tuo on nytkin jo kilometrin pitkä... :D) joten jos joku innostuu näistä ja ohjeessa on jotain epäselvää niin kysykää ihmeessä!



Ensin mittasin yhden mehujäämuotin vetoisuuden joka oli 3/4dl eli 0,75dl. 
Yksi saippua siis painaa 75g. Muotteja on 8 kappaletta, eli 8x75g=600g.

3 raitaiset jätskisaippuat (8 kpl)
3 x 200 g valkoista saippuamassaa
saippuatuoksuja ja -värejä
puisia jätskitikkuja
2 palaa tummaa suklaata

Viritä ensimmäisenä mehujäämuotit kuvan mukaisesti. 
Päällä on maalarinteippiä johon tein varovasti puukolla viillot tikkuja varten.


Pilko 600g saippuaa pieneksi. Sulata mikrossa ensimmäinen 200g saippuaa (pakkauksen ohjeen mukaan) ja kun se on sulanut värjää se vaaleanpunaiseksi ja laita siihen muutama tippa haluamaasi saippuatuoksua (minä laitoin 20 tippaa eteeristä piparminttuöljyä). Sekoita hyvin. Kaada muotteihin tasaisesti (kannattaa käyttää muovipurkkia jossa on kaatonokka). Anna ensimmäisten raitojen jähmettyä noin ½ tuntia. Pese tällä välin purkki jossa saippuan sulatit ja lusikka jolla saippuaa sekoitit.

Sulata seuraava 200g saippuaa ja lisää siihen haluamasi väri ja tuoksu (laitoin tähänkin 20 tippaa eteeristä piparminttuöljyä). Kaada taas massa muotteihin tasaisesti ja anna jähmettyä noin ½ tuntia. Pese taas purkki ja lusikka.

Sulata lopuksi viimeinen 200g saippuamassaa jonka joukossa on rouhittuna 2 palaa (n.12g) tummaa suklaata. Suklaa sulaa saippuan mukana, mutta vaatii jonkun verran enemmän sekoittelua (rauhallista sekoittelua, ettei saippuaan tule ilmakuplia), että sulaa kunnolla. Lisää lopuksi tuoksut (laitoin 20 tippaa suklaan tuoksuista saippuatuoksua). Kaada massa muotteihin ja anna nyt puikkojen jähmettyä useampi tunti tai seuraavaan päivään. 

Ennen irroittamista pidä yhtä puikkoa kerrallaan juoksevan tulikuuman veden alla hetki niin saippua irtoaa helpommin, varo kuitenkin kastelemasta saippuaa. Painele muottiakin sivuilta varovasti, että saippua irtoaa reunoilta. Vedä tikusta ihan hiljaa, ettei se irtoa saippuasta. Jos tikku irtoaa sen voi "liimata" sulalla saippualla takaisin. Tikku on pääasiassa koriste, mutta pitää myös kerroksia yhdessä jotka muuten irtoavat toisistaan todella helposti.

Pakkaa saippuat muoviin, esim. sellofaaniin tai tuorekelmuun. Käyttämättömään ja pakkaamattomaan saippuaan tulee helposti valkoinen pinta, kun se on ilman kanssa kosketuksissa. Tämä on kuitenkin vaaratonta ja lähtee ensimmäisessä pesussa pois.


Terveisin Taru

30 kommenttia:

  1. Voi kun suloisia! :) Täytyypä oikein ottaa asiakseen ja hankkia valmista saippuamassaa kun ei nuo lipeät tuolta kaapin perältä itsekseen saippuaksi muutu.. ;) Nämä olis kans tosi kivoja muistamisia opeille, kerhotädeille..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! :D Osta vaan tuota valmismassaa, sillä saa helpolla saippuaa tehtyä. Mulla on tuo vanhempi tyttökin ollut mukana seurailemassa, kun tämä massa ei ihan kauhean kuumaksi kuumene. Nämä onkin ihania lahjoja! Olen aika paljon ihmisiä saippuoilla vuosien varrella lahjonut ;D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Ainakin näyttävät herkullisilta ;)

      Poista
  3. Vaarallista tehdä noin herkullisen näköisiä saippuoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tiedän... Meillä vanhempi osaa olla haukkaamatta, mutta pienempi ei ehkä siihen pysty. Onneksi saippua on sen verran pahaa ettei varmaan toista kertaa maista ;D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Meillä on ollut yksi jo useamman päivän käytössä eikä vielä ole kukaan haukannut palaa ;D

      Poista
  5. Voi kun on kauniita! Kädet tulee varmaan pestyä monta kertaa päivässä :) Ihanaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Otin itselle heti yhden käyttöön ja sillä on tullut vallan kädet pestyä. On kyllä ihana! :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos! Tälläisillä hauskoilla saippuoilla saa lapsetkin helpolla käsien pesulle ;D

      Poista
  7. Tosi kivan näköisiä! Suorastaan herkullisia. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Joo niin on, odottelen koska joku iskee tollaseen hampaansa ;D

      Poista
  8. Ihanat! Just Pullantuoksuinen koti blogissa ihailin saippuioita.. Pitäisi itsekin koittaa. Nyt vaan en taida jouluksi ehtiä, mutta keväälläkin ehtii ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Kokeile ihmeessä! Saatat saada mukavan uuden harrastuksen! Saippuan teko on kyllä mukavaa ja koukuttavaa. Itse olen tehnyt näitä jo ainakin 5 vuotta enkä vieläkään ole kyllästynyt! ;D

      Poista
  9. Siis aivan käsittämättömän ihania! En kyllä varmasti raaskis käyttää, mutta on niin kauniita, että vois pitääkin ihan vaan koristeena <3 Oon ihaillu kanssa vaikka mitä saippuoita, mut nää on kyllä niin symppikset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Mä kyllä ihastuin tähän jätskin näköseen malliin, että oli pakko kyllä kokeilla! Ja just näillä väreillä, kun ovat niin hempeät :) Näitä voi hyvin pitää koristeena vaikka vuoden ja käyttää sitten vasta. Ei nämä helpolla mene miksikään!

      Poista
  10. On muuten niin herkullisia, että vahingossa saattais syödä yhden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annis! Kyllä tälläsellä ihan mielellään käsiänsä pesee ;D

      Poista
  11. Voih, syötävän söpöjä! :D Nämä olisivat ihania joululahjoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Niinpä! Oon vaan niin paljon vuosien aikana antanut porukoille saippuaa, että kaikilla on vieläkin kaapit täynnä! ;D

      Poista
  12. Voih kuinka ihania!! Lapsetkin innostuisivat pesemään kätensa tuollaisilla saippuoilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra! Nämä ovatkin tuossa asiassa aivan mahtavia! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊