Tarun Taikakakut

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Itsetehty vaniljajäätelö (1 litra)

Moi!
Tässä helppo resepti itsetehtyyn vaniljajäätelöön. Tämä oli ihan hyvää, aika makeaa. Ensi kerralla laittaisin yhden kermapurkin lisää ja jättäisin ehkä siirapin pois tai ainakin vähentäisin sen määrää. Tämän jäätelön ohjeen nappasin Kermaruusu-blogin Annelilta täältä


Itsetehty vaniljajäätelö:
6 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet tai vaniljamyllystä paljon vaniljaa
(½ dl glukoosisiirappia)

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. 
Kaada 1 litran vetoiseen purkkiin ja pakasta vähintään 8 tunnin ajan.

Huomioita: Käytin laktoositonta kuohukermaa. Vaniljaa laitoin myllystä ainakin 20 pyöräytystä. Jäätelön pinnallekin rouhasin koristeeksi vielä vaniljaa.

Tästä linkistä löydät ohjeen herkulliseen toffeejäätelöön.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Olen käynyt kuolaamassa blogissasi noiden mehujäiden yms perään, vaan tekemättä ovat vielä. Ihanalle näyttää tämäkin jäätelö. Aika monissa huusholleissa näköjään on tehty kyseisen jätskin eri versioita. Meillä tykätään jäätelöstä, vaan se ei saisi olla kauhean makeaa... luitkos jostain blogista, kun oli tehty vertailuja tuosta jätskistä eri kermamäärillä? Voi itku, kun muistas missä blogissa...pitääpä yrittää haeskella... Sen verran muistan että siinä kerrottiin kerman määrän vaikuttavan myös siihen millaista jätski on heti pakastimesta oton jälkeen, siis maun lisäksi..... googlasin ja kävin kurkkimassa alähes 10 blogisa jätskin teosta, vaan en löytänyt nyt sitä kirjoitusta mitä hain... Kuinkahan paljon tuolla glukoosisiirapilla on todellakin merkitystä rakenteen/jäähileistymisen kannalta. Ilman sitäkin monet tekevät ja kertovan jätskin olleen vallan mainiota. Kondensoidun maidon olisivat voineet tehä laktoosittomaks...noh, onhan sitä pillereitä ja voihan tuota maitoa tehä itekkin, vaan ei siitä minusta samanmoista tule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse tein ekan kerran jätskiä pari vuotta sitten ja silloinkin tämä itsetehdyn jäätelön teko oli kovin pinnalla. En ole nähnyt tuota juttua, mutta olen huomannut ja ihmetellytkin, kun jäätelöiden ainessuhteet on kovin erilaiset. Joku laittaa 2dl kermaa ja purkin kondensoitua maitoa, kun toinen laittaa 8 dl kermaa ja purkin kondensoitua maitoa... Itse koitin makeutta minimoida kerman määrällä, mutta siirappi teki jäätelöstä aika makeaa. Glugoosisiirappia laitoin kokeeksi, kun sitä oli. On ollut nimittäin avaamattomana kaapissa jo vuoden... Sitä ei tarvitse kuulemma laittaa tälläiseen kerma+kond.maito-jäätelöön vaan siitä on enemmän hyötyä kananmunista tehdyssä jäätelössä joka hileytyy helpommin. Sisko tiesi kertoa näin. Ensi kerralla laitan siirappia vain 1/4dl tai en lainkaan. Tämä jäätelö oli joka päivä samanoloista ja aina käytiin heti kimppuun sen kauempaa odottelematta. Kivasti sai aina lämpimään veteen kastetulla kauhalla otettua. Ja minusta koostumus oli aivan sama kuin pari vuotta sitten tekemässäni jäätelössä jonka tein ilman siirappia, ihan yhtä pehmeää.

      Poista
  2. Nam! Vaniljaversio mulla onkin tästä kokeilematta.. Oliko jätski vielä esim seuraavana päivänä helposti leikattavaa? Mä tein silloin raparperijätskiä ja sitä ei pystynyt enäö seuraavana päivänä leikata ellei lämlittänyt vähän mikrossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me otettiin tätä jätskiä aina jäätelökauhalla jota kastoin joka pallon jälkeen lämpimään veteen. Muistan tämän kikan nuoruudesta, kun tuli yksi kesä oltua jäätelökioskilla töissä ;) Jäätelö oli samanlaista joka päivä, eikä muuttunut. Jätski kesti meillä 4 päivää. Voiskohan siirapilla olla asian kanssa tekemistä? Oliko sun raparperijäätelössä siirappia?

      Poista
    2. Laitoin kyllä siirappia ja epäilin josko sitä olikin liian vähän.. Tai toisena epäilynä oli se raparperiseos, jospa se aiheuttikin kovettumisen.. Joka tapauksessa aion kyllä kokeilla tätä vaniljaisena. Aineetkin olis kaapeissa valmiina joten mitä vielä odotan.. :)

      Poista
    3. Luin tänään Lauran blogista (http://bakevillebylallu.blogspot.fi/p/jaatelomassa-3.html), että siirappi pitäisi massaa siten pehmeänä, että sitä voi heti pakastimesta otettua pyöritellä palloiksi! Eli se taisi olla mulla tässä jujuna, kun sain niin hienosti tuota aina otettua :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊