Heips!
Tein toiseksi synttärikakukseni tälläisen mansikkakakun jollaisen tein viime kesänäkin (täältä näet sen). Viimeksi satuin tekemään marenkia samaan aikaan ja makuyhdistelmä oli ihana. Siksi nyt kokeilinkin yhdistää marengin kakkuun. Arvasin kyllä, että marenki sulaa kakun sisään, mutta ajattelin sen tuovan kuitenkin makua. Ei se sitä ihan hirveästi tuonut, mutta kakku oli kyllä todella hyvää! ;D
Tein toiseksi synttärikakukseni tälläisen mansikkakakun jollaisen tein viime kesänäkin (täältä näet sen). Viimeksi satuin tekemään marenkia samaan aikaan ja makuyhdistelmä oli ihana. Siksi nyt kokeilinkin yhdistää marengin kakkuun. Arvasin kyllä, että marenki sulaa kakun sisään, mutta ajattelin sen tuovan kuitenkin makua. Ei se sitä ihan hirveästi tuonut, mutta kakku oli kyllä todella hyvää! ;D
Mansikkarahkakakku:
Paista kakkupohja ja marengit täyttöä edeltävänä päivänä!
4 munan sokerikakkupohja ø26cm vuokaan
2 x ø24cm marenkilevyä:
3 valkuaista
2 dl sokeria
8 tippaa sitruunan mehua
Vatkaa valkuaiset ja sitruunan mehu valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Piirrä kahdelle leivinpaperille 24cm ympyrä. Pursota ympyröiden kokoiset marenkilevyt ja pursottele loput massata niiden ympärille pieniksi marengeiksi.
Paista 100 asteessa noin 2 tuntia. Niin kauan, että kun sormilla painat marenkilevyä, se on kuiva ja irtoaa helposti leivinpaperista eikä sormi painu massaan. Sammuta uuni ja jätä uunin luukku raolleen ja jätä marengit jäähtymään ja kuivumaan jälkilämpöön. Itse paistoin molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin niiden paikkaa 20 minuutin välein.
4 munan sokerikakkupohja ø26cm vuokaan
2 x ø24cm marenkilevyä:
3 valkuaista
2 dl sokeria
8 tippaa sitruunan mehua
Vatkaa valkuaiset ja sitruunan mehu valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Piirrä kahdelle leivinpaperille 24cm ympyrä. Pursota ympyröiden kokoiset marenkilevyt ja pursottele loput massata niiden ympärille pieniksi marengeiksi.
Paista 100 asteessa noin 2 tuntia. Niin kauan, että kun sormilla painat marenkilevyä, se on kuiva ja irtoaa helposti leivinpaperista eikä sormi painu massaan. Sammuta uuni ja jätä uunin luukku raolleen ja jätä marengit jäähtymään ja kuivumaan jälkilämpöön. Itse paistoin molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin niiden paikkaa 20 minuutin välein.
Mansikkarahkatäyte:
2 dl kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk Valion metsämansikkajogurttia
1 tl vaniljasokeria
n. 4 rkl sokeria
paljon tuoreita mansikoita paloina
4 liivatelehteä
1/3 dl vettä
Päälle mansikoita ja 2 dl kermaa + 1 tl sokeria
Päälle mansikoita ja 2 dl kermaa + 1 tl sokeria
Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Kiehata vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täytteeseen pieneksi pilkottua tuoretta mansikkaa sen verran kuin haluat.
Kasaa kakku suoraan tarjottimelle irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen (näin). Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja tarjottimelle. Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. Asettele mansikan puolikkaita vuoan reunoille leikkauspinta ulospäin. Aseta sitten mansikoiden keskelle pohjan päälle toinen marenkilevyistä (jos marenkipohja on liian iso, pienennä sitä joko leikkaamalla tai murentamalla). Kaada sitten täyte vuokaan ja laita toinen marenkipohja täytteen päälle. Laita viimeiseksi marenkilevyn päälle toinen kakkupohja ja kostuta sekin varovasti. Anna hyytyä 3-4 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reuna ja kalvot pois kakun ympäriltä. Vatkaa 2 dl kermaa ja sivele kakun päälle sitä kerros. Pursottele kakun reunaan kranssi ja asettele keskelle koristeeksi mansikoita ja pieniä marenkeja.
Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reuna ja kalvot pois kakun ympäriltä. Vatkaa 2 dl kermaa ja sivele kakun päälle sitä kerros. Pursottele kakun reunaan kranssi ja asettele keskelle koristeeksi mansikoita ja pieniä marenkeja.
Terveisin Taru
Kiva kokeilu! Kakku on niin kaunis!! :)
VastaaPoistaAjatus oli niin vastustamaton, että pakkohan sitä oli kokeilla ;D Kiitos Raisa!
PoistaApua näitä herkkujasi. Minulle on tullut tänä kesänä kolme kiloa lisää ja varmaankin näistä katseluista :D
VastaaPoistaSun pitää olla varovaisempi tästä edespäin ;D
PoistaSama efekti tapahtuu myös britakakussa, alempi marenki sulaa, mutta maku on silti hyvä :)
VastaaPoistaJoo niin tapahtuu ja maku on silti mahtava :) Mun piti suojella noita marenkilevyja sulalla valkosuklaalla, mutta en jaksanut sitä tehdä kaiken kiireen keskellä. Sitä pitäisi silti vielä ehdottomasti kokeilla!
PoistaOi, taas ihanainen kakku. Teillä kyllä vieraiden kelpaa kyläillä.
VastaaPoistaKiitos Raili! Kyllä aina kakun tai kaksi teen jos joku sattuu poikkeemaan ;)
PoistaMarenki ja mansikat... ihania aina yhdessä ja erikseenkin :)
VastaaPoistaJuuri näin! Niin ihana ja kesäinen yhdistelmä :)
PoistaMyöhästyneet synttärionnittelut Taru ♥
VastaaPoistaUpeita kakkuja olet loihtinut! Kiva idea tuo marenki!
Kiitos paljon Kirsi ♥
Poista