Tarun Taikakakut

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Appelsiini-suklaa-täytekakku

Moi!
Tein miehelleni tälläisen kakun isänpäivän kunniaksi. Kakku on suora versio appelsiini-suklaa-kääretortusta. Kakussa on kolmen munan sokerikakkupohja ja se on tehty 20cm vuokaan. Täyte on laktoositon ja se löytyy tästä linkistä. Täyte riittää juuri tälläiseen pieneen 3 munan kakkuun, 5-6 munan kakkuun täytteen määrä täytyy tuplata. Pursotteluun riitti 4 dl kermaa (+4rkl kaakaojauhetta+4rkl tomusokeria) ja koristeeksi meni purkillinen säilykemandariinia. Kivasti appelsiini ja suklaa sopii yhteen. Oli hyvää :)



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Mielettömän kaunis & herkullinen kakku, vautsi vau!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Täytteestä saa kyllä raikkaan, kun käyttää appelsiinin kuorta ja mehua. Tuo sitruunatuorejuustokin on ihanaa :)

      Poista
  2. Oih... kääretorttua jo katselin vesi kielellä ja nyt tämä... nam! Testiin menee joulukuun alussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse tykkäsin tästä myös, mutta itse jättäisin ensi kerralla sen appelsiinimarmeladin pois. Siinä on niin kamalia ne pitkät kuorensuikaleet... Sen voisi korvata jollakin muulla hillolla :)

      Poista
  3. Ihqu kakku....ensi viikonloppuna täyttyy itselläni taas vuosi ja tätä käärisversiota katselin "sillä silmällä"....josko olisi syöjiä, niin tekisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Toivottavasti saat tehtyä tuon joskus itsellesi, vaikka synttärilahjaksi :)

      Poista
  4. Appelsiini ja suklaa ovat tosiaan hyvä makuyhdistelmä. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne sopivat kyllä mainiosti yhteen. Tämä maistuu enemmän appelsiinille kuin suklaalle ja on siksi myös tosi raikas :)

      Poista
  5. Hei! Ihana kakku! Tein sinun kakkupohja-ohjeella pohjan ja nyt mietin että millä olet kostuttanut tuon kakun kun ohjeessa ei ole mitään mainittu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi :) Minulle on vuosien saatossa tullut sellainen tapa, että kostutan kakut aina maidolla ja jos täyte on esimerkiksi marjasta laitan joukkoon vaniljasokeria. Maito on mieto ja pehmeän makuinen kostuke. Tämä kakku on tehty 20cm vuokaan ja siihen olen laittanut noin 1dl maitoa per kerros. 1 dl kohden laitan ½ tl vaniljasokeria. Tälläisen appelsiinikakun voi kostuttaa myös mehuilla tai sitruunalla maustetulla vedellä. Aloita kostutus reunoilta, täyte kosteuttaa kakkupohjia keskeltä. Laita oman mielesi mukainen kostuke. Nautinnollisia kakkuhetkiä sinulle :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊