Tarun Taikakakut

lauantai 23. marraskuuta 2013

Mangojuustokakku (18cm, laktoositon)

Moi!
Tällä kertaa tälläinen pieni juustokakku mangosta. Kehittelin reseptin taas saman perusohjeen ympärille, eli yksi kermapurkki ja yksi tuorejuusto ja tähän maku ja liivatteet. Kakku ei välttämättä vaadi sokeria, mutta laitoin varmuuden vuoksi vähän. Kakku on pieni ja riittää noin 10 hengelle. Kakun kokoa voit päätellä siitä, että se on tarjolla ruokalautasella. Tuo Bonnen mangosose on aivan mahtava tuote. Meidän perheessä kaikki tykkää, kun sitä sekoittaa turkkilaiseen jogurttiin, ei tarvitse laittaa sokeria ja se on silti makeaa :) 
Kakku on todella hyvää ja maistuu ihanan makealta mangolta :)



Mangojuustokakku 18cm vuokaan

Pohja:
120 g kaurakeksejä
60 g voita (laktoositon)

Täyte:
200 g mangotuorejuustoa (viola, laktoositon)
2 dl vispikermaa (laktoositon)
1 dl mangososetta (Bonne)
(2 rkl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
5 liivatelehteä

Kiille:
                                1,5-2 dl mangososetta (kuvan kakussa 2dl)
2 liivatelehteä
4 rkl vettä

Katso juustokakun tekovinkkejä tästä linkistä.

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto ja sitten mangosose. Kiehauta vesi lasissa mikrossa tai kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta lasissa mikrossa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana mangososeeseen. Kaada sose varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.


Ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista suklaaspritsausta reunaan, ei ihan kympin suoritus, mutta ensimmäiseksi kokeiluksi itseni mielestä kuitenkin melko hyvä :)

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Nam, mangojuustokakut on niiin hyviä :) En olekaan koskaan käyttänyt Bonnen sosetta, pitänee joskus testata sitä. Mulla spritsatessa suklaat tuppaa välillä roiskimaan minne sattuu. Mun mielestä toi sun koristelu on tosi hyvin onnistunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mango on siitä kiva, että moni tykkää sen mausta. Siitä saa sellaista perusturvallista kahvitarjottavaa :)
      Tuossa spritsatessa on oltava käsi vakaana. Ihan ihanteellista olisi jos pystyisi tekemään koko hoidon kerralla, mullakin tuossa näkyy kaikki taukopaikat ;D

      Poista
  2. Hienot on suklaapursotukset! Himpula, taas yks kakku, jota on pakko kokeilla. En olekaan ennen tehnyt mangojuustokakkua, minkähän takia... Kiitos tästä reseptistä! Viimeistään jouluna saatetaan herkutella raikkaalla mangokakulla suklaakakun sijaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kivasti nuo spritsaukset meni vaikka ainahan riittää parannettavaa :)
      Toivottavasti reseptista on hyötyä :)

      Poista
  3. Herkullisen kuuloista! Mangojuustokakut on yhtiä lemppareitani juustokakuista. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää :) Jos jotain parannettavaa pitäisi keksiä niin ehkä tekisin hieman ohuemman kiilteen. Täyte oli todella hyvää kyllä :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tuolla tavalla saa kyllä näyttävän koristeen kakkuun :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Tuo kakku oli kyllä mahdottoman suloinen. Tarttis joskus laittaa vierelle vaikka kahvikuppi, että näkisitte noiden 18cm:sten kakkujen todelliset koot, ne on niin pieniä ja söpöjä :D

      Poista
  6. Ihanan näköinen kakku...minä olen varmaan omituinen makumaailmaltani, vaan en tykkää yhtään noista Bonnen soseista. Yrritin muutaman kerran käyttää, vaan meillä tykätään enemmän piltistä tai semperistä.... tai sitten ostan pakastettuja mangokuutioita ja tilsin niitä. Mutta muutoinhan mangokakku on mulle ykkönen! Suklaaspritsaukset ovat kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Muistan, että olet sanonut tuosta Bonnesta ennenkin, makuasioita nuo ovat, et sinä omituinen ole ;D Minä en ole semperiä kokeillut, mutta kyllä piltistä tykkään, vaikka se ei ole ihan täyttä tavaraa, kun siinä on vettä ym lisättyä. Tuo pilttikin on muuten ihanaa turkkilaisen jogurtin seassa :)
      Mango ja passion on kyllä omiakin lemppareita, tarttis varmaan ensi kerralla tehdä kakku jossa olis mangotäyte ja passionkiille, nam!

      Poista
  7. Kiitti ohjeesta. Kaunis kakku ja minun suosikkeja nämä juustokakut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :) Kiva jos ohjeesta on iloa sinulle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊