Tarun Taikakakut

tiistai 12. marraskuuta 2013

Liukuvärjätty kerroskakku vanukas-täytteellä

Moikka!
Tein viikonloppuna siskontytöille yhteiseen synttäri- ja nimpparijuhlaan kerroskakun johon tein liukuvärjätyn sokerikakkupohjan. Tällä systeemillä sain kerroskakun joka koostui 26cm ja 18cm kakusta ja lisäksi testikakun joka oli 15cm halkaisijaltaan. Paistoin kolme 5 munan sokerikakkupohjaa uunipellillä. Sokerikakkupohjaohje löytyy tästä linkistä. Voit tehdä kakkupohjat myös omalla ohjeellasi, esimerkiksi "kaikkea yhtä paljon"-ohjeella. Munia ja sokeria vaahdottaessa lisäsin värin. Ensimmäiseen lisäsin reilun herneen kokoisen pisaran pinkkiä pastaväriä ja seuraavaan puolet vähemmän ja niin edelleen. Paistetun pohjan käänsin puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja sen jäähdyttyä leikkasin siitä sopivan kokoiset ympyrät. Yhdestä pellillisestä sai juuri kivasti leikattua nuo 26cm, 18cm ja 15cm pohjat. Leikkauksessa käytin apuna sopivan kokoisia irtopohjavuokia. Se huono tässä oli, että hukkapaloja jäi tietysti yli. Osan mieheni söi sellaisenaan kahvin kanssa ja osa on minulla vielä pakkasessa. Ajattelin kokeilla cake popseja niistä joskus. 

Juhlakuvia voit katsella myös siskoni blogista täältä :)
Onnittelut vielä pienille sankareille! <3


Toiveena oli röyhelöpursotus jota en ollut ennen tehnyt. Itse en ollut kovin tyytyväinen pursotusjälkeen... ehkä olisi pitänyt harjoitella. Kermaa tuli myös todella paljon kakun reunoille tällä tyylillä.

Sitten on sanottava, että ihan kamalaa oli käyttämäni Dr.Oetkerin vaalenpunainen marsipaani!! Kakkuja oli mahdoton leikata, kun marsipaani tuli kakkulapion mukana! (alla olevasta leikkauskuvasta näkyy miten marsipaani on painunut lapion mukana) Se tarttui todella tiukasti lapioon ja leikkaaminen oli todella suttuista. Kakkujen välissä ollut pahvikin piti poistaa kera kevätjuhlaliikkeiden, se oli niin lujaa kiinni marsipaanissa! Kyllä harmitti...


Sisko oli tehnyt ihanat viirit koristamaan kakkua :)

Kakun täytteeksi päädyimme laittamaan Kinuskikissan vaniljavanukastäytteen. Teimme koekakun ja tykkäsimme täytteestä todella paljon! Muistutti hieman diplomaattikreemiä ehkä... Siinä oli vaniljainen ja kermainen maku. Tein ohjeen tuplana ja se riitti hyvin kerroskakkuun. Käytin täytteessä Milletin vaniljakreemijauhetta jota vaaditaan enemmän kuin Sallisen jauhetta ja vaikka laitoin sitä kunnolla enemmän, se ei jähmettänyt täytettä kunnolla ja kakku oli hieman pehmeä.

                                                 Vaniljavanukastäyte:  24cm kakun kahteen väliin
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 120 g) vaniljavanukasta
½ dl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe.


Kuva isommasta kakusta ennen kuorrutusta. Pohjien värit näkyy tässä hyvin. Pohjat onnistuivat mielestäni hyvin, niihin olin tyytyväinen :)

Itse olen varsinainen perfektionisti näissä kakkuhommissa, enkä ollut kakkuun ihan tyytyväinen, mutta onneksi sisko ja tytöt olivat tyytyväisiä! :D

Tein juhliin myös cookie popseja minttudominoista. Kuorrutuksena valkosuklaata ja nonparelleja. Söpösiä :) Ohjeet popsien tekoon löytyy täältä

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Aikas haasteellinen kakku! Minulta ei olisi kyllä onnistunut - menee nimittäin hermo kohtalaisen nopeasti jos joutuu näpräämään. Siksi blogissani ei nähdäkään mitään näpräyskakkuja! ;) Tein tänään koiruuden synttäreiden kunniaksi ohjeellasi suklaa-appelsiinikakkua. Kakku oli erittäin herkullinen, mutta yhtä kauniita pursotuksia en kiireessä kyllä saanut aikaiseksi. Mutta eipä se makua haitannut! :)

    ..ihana tuo lippuviirikoriste...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla tossa hikikarpalot oli otsalla pursotuksia tehdessä :) Mutta itseään ei voi ylittää jos ei kokeile joskus vähän rajojaan :)
      Mahtavaa, että kokeilit kakkua! Ja hienoa, että tykkäsit! Tykkäsikö koirakin?? ;D

      Kiitos, siskolla on silmää noihin koristeisiin :)

      Poista
  2. Kiitos sisko kauniista ja hyvästä kakusta! :) Hyvin runsas ja röyhelömäinen prinsessakakku joka sopi tytöille ja teemaan loistavasti! :D Popsit olivat myös hyvän makuisia ja pehmeitä sekä kauniin tasaisia! Laitoin loput pakkaseen, onko ok? Kiitos vielä kerran vaivannäöstä! <3 Oli kivat juhlat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä :) Hienoa, että kakku oli mieluinen! Minä muuten unohdin maistaa popseja... Pakastus on ok, niissä on vain keksiä, tuorejuustoa ja valkosuklaata ja kaikki kestävät pakastuksen.
      Juhlat oli tosi kivat! Kiitos kaikesta :)

      Poista
  3. Nätti kakku, ihanan prinsessamainen! Sopii hyvin tytöille :) Ja tosi kiva idea tuo liukuvärjäys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Tämä on prinsessoille sopiva kakku :) Oli tuon liukuvärjätyn pohjan takia laitettava vaalea täyte, että pohjien väri näkyisi. Tykkäsin kyllä, että pohjat onnistui :)

      Poista
  4. Aivan ihana kakku ja upeita cake popseja! :)

    VastaaPoista
  5. Nyt on pakko tulla tänne asti kommentoimaan että on kyllä erittäin ihanan näköinen kakku. Itse kun en osaa leipoa kun juuri ja juuri jotain pientä, niin tuo kakku on minun silmiini aivan mahtava! Ja nuo popsit. Olen niitä muutaman kerran yrittänyt enkä ole onnistunut. Miten ihmeessä saat niistä noin täydellisen näköiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sannanen ihanasta kommentista! Ja kiva, kun poikkesit täällä! :)
      Minä pyörittelen silmämääräisesti nuo pallerot ja koitan aina katsoa, että olisivat mahdollisimman samankokoisia. Kumihanskoja käytän aina hygieniasyistä, mutta niiden avulla saa myös popsiin kiiltävän ja tasaisen pinnan, näin suklaakin on pinnalla kauniimpi.
      Kokeile nyt ihmeessä vielä! :)

      Olen tehnyt postauksen johon olen laittanut kuvasarjan popsien teosta ja vinkkejä jotka toivottavasti auttavat onnistumisessa :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/cake-pops-cookie-pops.html

      Poista
  6. Kääk, mä en kestä näitä sun leipomuksia.. Nää on niin hienoja, ihania, upeita kaikki!! Mutta koska mä kattelen näitä silläsilmällä :), niin onko noi niitä grandi-mehu lasipulloja tai vastaavia??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ;D Sä oot kyllä tarkkasilmäinen, on ne grandi-pulloja ;D Sanna sijoitti niihin, koska ne on lasia ja näin niitä voi käyttää aina uudestaan. Jos tykkäät voit katsoa lisää kuvia ja juttuja Sannan juhlista:
      http://villaelsalla.blogaaja.fi/vaaleanpunaiset-prinsessajuhlat/

      Ps.Saattaa siellä kakun pursotus-kuvakin vilahtaa... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊