Tarun Taikakakut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Puolukkajuustokakku Brownies-pohjalla (24cm)

Moiks!
Olen aikaisemmin mietiskellyt puolukasta leivonnaista ja suunnittelin jo pari viikkoa sitten, että teen siitä juustokakun juuri tuolla brownies-pohjalla. Nyt vihdoin pääsin tämän kakun toteuttamaan! :) Kakun täyte syntyi siitä mitä jääkaapissa oli ja täyte onnistuikin todella hyvin. Puolukka jäi ehkä hieman brownies-pohjan jalkoihin, pohja oli niin voimakkaasti suklaan makuinen, mutta tämä kakku oli kaikkien mielestä todella hyvää ja suosittelen sitä kyllä lämpimästi! :)

Osallistuin tällä kakulla Nami-hiiren kakkukisaan :)




Brownies-pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
2 dl vehnäjauhoja 

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia (minulla kypsyminen kestää 20 minuuttia). 

Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ja lisää reunakalvot vuokaan. Jos sinulla ei ole reunakalvoja, irrota vuoan reunarengas ja pese se ennen täytteen laittoa. Voit myös nostaa (tosi varovasti!!) kylmän pohjan suoraan tarjoilulautaselle ja käyttää irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja kakun kasaamiseen. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi.

Voit tehdä vaihtoehtoisesti myös
Kaurakeksipohjan:
200 g kaurakeksejä
80 g voita sulatettuna

Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tasaisesti.

Puolukkatäyte:
2 dl kermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 prk valion vaniljarahkaa 
3 dl puolukkaa 
2 dl sokeria 
6 liivatelehteä 
4 rkl vettä 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja puolukkasose. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada brownies-pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli. 


Terveisin Taru

52 kommenttia:

  1. Ihanan värinen tuo kakku ja varmaan makuinenkin :) Mulla on suklaahammas kolottanut jo pidemmän aikaa, mutten ole osannut päättää mitä tekisin. Tämä on jo kolmas tämän aamuinen vastaantullut puolukka-suklaa-yhdistelmä. Eli selvä merkki siitä, että jotain tällaista pitää itsekin tehdä :)

    Tuo koristelu on taas niin ihana. Yksinkertainen, mutta niin kaunis :) Itsekin haluaisin tuon petunia-muotin, mutta se on ollut aina nettikaupoista loppu kun koitan tilata..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Kyllä sun täytyy ehdottomasti tehdä jotain suklaista! ;D Ja puolukasta ei varmasti ole liikaa ohjeita liikkeellä!

      Mulla on aika usein tuo sama koristelu, kun mustakin se on aika kiva :) Ja viikonlopun täytekakku-hommista oli pursotinpussiin jäänyt juuri sopivasti kermaa, että sain kranssin tehtyä :) Moni on tuota petunia-muottia halunnut joten toivotaan, että tulee kohta lisää tavaraa kauppoihin :)

      Poista
  2. Näyttää kyllä älyttömän hyvältä! Puolukkaa tulee käytettyä ihan liian vähän kakuissa, vaikka hyvin sekin niissä toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anu! Mulla oli juuri tuo ajatus tätä suunitellessa, että puolukasta saisi olla sellaisia "parempia" ohjeita enemmän. Eli ei pelkästään piirakkaohjeita ym vaan jotain hienompaa herkkua ;) Ja mielestäni onnistuin nyt kyllä melko hyvin, tämä oli todella hyvää kakkua :)

      Poista
  3. Oi, kuinka herkullisen näköistä kakkua!! En ole koskaan kokeillut puolukkakakkua. Olen kyllä ihastellut puolukka-kinuskikakkuja, mutta koskaan en ole rohjennut kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma, samalla kun sä olet mun blogissa, mä pyörein sun blogissa! Heh! :D Huomasin vaan toiselta välilehdeltä, että tuli sähköpostia ja katsoin niin se olit sinä täällä kommentoimassa! :)
      Kiitos kehuista! Tuo kakku on kokeilemisen arvoinen! Todella pehmeän makuinen ja suklainen :)

      Poista
  4. Ihanan näköistä. Täytyy joskus kokeilla brownies-pohjaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja :) Suosittelen kokeilemaan, on ihanaa, hieman mutakakun oloista, sellaista pehmeää :)

      Poista
  5. Herkkukakku taatusti... sieppaan ohjeen joskus toteutettavaaksi mukaani, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jos kiinnostuit reseptistä :) Tämä kakku kyllä yllätti minutkin. Mies inhoaa puolukkaa, mutta tykkäsi tästä ja vannoi vielä puhuvansa totta ;D
      Minusta tuo sokerin määrä oli passeli, joku voi tykätä makeammasta. Kannattaa siis jokaisen maistella sokerin määrä itselle sopivaksi :)

      Poista
  6. Hempeän suloinen kakku söpöissä väreissään.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, puolukassa on kyllä todella kaunis väri, niin kuin vadelmassakin. Sillä saa todella kauniit mousset ja täytteet kakkuihin :)

      Poista
  7. Tosi herkullisen näköistä-jälleen kerran. Kauniisti olet myös kakun koristellut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Napsu :) Pursottelulla saa kakusta kyllä juhlavan näköisen :)

      Poista
  8. Tämä taitaa olla sellanen resepti että mieskin tykkäisi, vaikka onkin suklaata ;) Ihanan värinen myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Meillä kakku upposi mieheen joka ei sitten taas puolukasta tykkää :) Suklaa ja puolukka sopi todella hyvin tässä yhteen, ne tasapainotti toisiaan kivasti! Tänään söin viimeisen palan ja oli kyllä vieläkin NIIN hyvää ;D

      Poista
  9. Heippa Taru! Mahtavia kuvia täällä ja oikein nautin kaikista postauksista. Sinun kehitys on ollut huimaa ja onnittelen suurella sydämellä kun olet kiivennyt TOP100 kakkublogilistalla jo sijalle 11! Huima kehitys ja olet sen kyllä ansainnut, koska olet kyllä ahkeroinut ja kehittynyt niin huimasti!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna :) Tuo sijoitus on varmasti joku sekaannus, itse olen siitä varma. En voi mitenkään olla Pullahiiren edellä??? Joku sekaannus siellä on menossa ja varmasti tilanne vielä muuttuu. Olen silti ihan tyytyväisenä siellä käynyt ihmettelemässä ;D Oma blogi niinkin korkealle sijoittuneena näyttää hirmu hienolta! ;D Kiitos kauniista sanoistasi <3

      Poista
  10. Onpa kaunis juustokakku, jossa olet käyttänyt puolukkaa kekseliäästi! Meillä tulee tehtyä vain joko puuroja tai hilloa niistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkäsin kanssa paljon tästä ideasta ja varmasti teen vielä uudestaan tätä! Oli kyllä tosi hyvää! Puolukka sopi tuon suklaan kanssa varsin hyvin :)

      Poista
  11. Näyttää niin hyvältä! Ja yksinkertaisen kaunis. =) En olekaan kokeillut vielä tehdä juustokakkua puolukasta. Tämä täytyy ehdottomasti korjata. ;) Voisin kokeilla juuri tätä ohjetta. Brownies pohjan kanssa vadelmatäyte ainakin passasi hyvin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Puolukka sopi todella hyvin juustokakkuun, suosittelen kyllä kokeilemaan :) Soseutin puolukan niin se oli ihanan lempeä täytteessä (itse kun en pidä kokonaisista puolukoista). Tuohon sopisi myös todella hyvin mascarpone, se pehmentäisi makua entisestään ;D

      Poista
  12. Hei! Kokeilemisen arvoinen ehdottomasti! ;) olin juuri kirjoittamassa että kokonaisina minä puolukat laittaisin ilman muuta! Heh! ;) Makuja on monenmoisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sanna! :) Tähän juustokakkuun voi ehdottomasti laittaa myös kokonaisia, jokainen makunsa mukaan :) Tuli heti idea mieleen! Tuohon sopisi päälle puolukkakerros ja kiille siihen! Olisi kaunis :D

      Poista
  13. Psst... Oletko huomennut, että Nami-hiirellä on kakkukilpailu meneillään... sun kannattaisi osallistua esim. tällä kakulla =)
    Kilpailu täällä: http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2013/09/se-tulee-sittenkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Kävin osallistumassa... jännää! ;D

      Poista
  14. Kaunis kiitokseni kiinnostuksestasi kakkujen kisailua kohtaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, kun jaksat meille tälläisiä kivoja kilpailuja järjestää :)

      Poista
  15. Paljon onnea makoisan kakun tekijälle!
    LUETHAN myös sähköpostejasi?

    VastaaPoista
  16. Hei!
    Mulla löytyis karpaloita puolukoiden sijaan pakkasesta, mitäs luulet, sopisikohan ne tähän? Ehdottomasti soseuttaisin ne. Ja jääkaapista löytyy mascarponea, siitä olitkin maininnut, että pehmentäisi makua entisestään. Riittäis varmaan pehmentämään karpalonkin makua? Aion todellakin testata! Joskus jännittää, muuttuuko happaman marjan maku kitkeräksi rahkan kanssa... Toivottavasti ainakaan nyt ei! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Inkeri! Uskoisin, että karpalo käy yhtä hyvin ja tuon mascarponen kanssa ovat varmasti mahtava pari! :) Kiva, että kokeilet kakkua! Se on hyvää :) Sinä voisit vaikka laittaa ensin karpaloa vain 2 dl ja maistaa täytettä. Jos maistuu hyvältä niin älä laita enempää ja jos tykkäät, niin laita enemmän. Tässä myös tuo brownies-pohjan suklaisuus hieman peittää alleen puolukan makua. Maistele niin saat itselle sopivan täytteen :)
      Kiva, kun laitoit kommenttia ja tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  17. Tuli karpaloilla todella herkullista! :)

    VastaaPoista
  18. Hyvältä näyttää! Mulla on suunniteilla samantyyppinen kakku mutta vadelmamoussella :) puolukkamoussekakun olen joskus jo tehnyt ja se on kyllä hyvää! Vadelmia tulee harvemmin käytettyä niin ajattelin nyt kokeilla niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Luumukka :D Mulla sitten taas tuo puolukka on jäänyt vähän yleisempien marjojen varjoon, siksi kehitinkin tämän kakun ja tammikuussa kehitin punaherukasta täytekakkutäytteen. Molempiin rakastuin, olivat niin hyviä! :D Punaherukasta haluan kokeilla vielä juustokakkua koska se toimi niin hyvin täytekakussa :)

      Poista
  19. Kiitos ohjeesta, tein tämän ohjeen mukaan kakun tänään. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ttm ja kiitos kivasta kommentistasi! :) Tämä onkin hyvä kakku ja siksi se kummittelee mun mielessä aina silloin tällöin. Pitäisi itsekin tehdä pitkästä aikaa! Hyvää joulua sinullekin! :)

      Poista
  20. Jos haluan tehdä brownie pohjan mutta millä voi korvata kananmunan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en itse tiedä mitään kananmunattomasta leivonnasta, mutta googlettelin sua varten asiaa ja löysin tälläisen ohjeen:
      http://allergialeivonta.blogspot.fi/2016/04/munaton-cookiesn-cream-brownie-oreo.html
      Tuossa blogissa on muuten paljon muitakin kananmunattomia ohjeita!

      Toinen pohja joka toimisi tässä, mutta vaatii hieman leikkelyä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2016/08/black-bomb-suklaapiirakka-pellillinen.html

      Toivottavasti saat maukkaan kakun tehtyä! :)

      Poista
  21. Pakastimesta löytyi puolukoita ja viikonlopuksi piti keksiä jotain tarjottavaa. Googlettelin ohjeita ja tässä tuntuvat yhdistyvän molemmat elementit herkullisen oloisesti (paljon enemmän puolukkaa kuin monessa muussa reseptissä). Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin tosi hyvää! Kiva kuulla että kiinnostuit 😊 Ja kiva kun muistutit tästä, nyt minunkin tekee tätä mieli 😄 Ole hyvä!

      Poista
  22. Tämä kakku pääsi meidän joulupöytään ja oli kyllä ihan superherkullista!! Kiitos taas ihanasta reseptistä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla niin sydäntä lämmittää kun sä aina jaksat mun ohjeilla leipoa ❤❤❤ Ihana kuulla että tykkäsitte tästä! Tää on mustakin ihanaa! Kiitos Nanne ihanasta kommentista ❤❤❤

      Poista
  23. Onko 3dl puolukoita mitattu kokonaisina ja sitten vasta soseutettu?

    VastaaPoista
  24. Hei Ihanan näköinen wau ! kokeiluun menee mahdoll pian mutta vetistyykö tämä kun mulla ( aika paljon ) puolukoita mutta pakkasessa ? tosin liivatteet jähmettää toki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos 😊 Ei vetistä puolukat tätä. Ja kannattaa ohjeen mukaan kostuttaa pohjaa. Hyvää tulee ❤

      Poista
  25. Paistetaanko kakku keskitasolla? Laitoin alatasolle, mutta ei paistunut 20 min.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja paistetaan keskitasolla. Sen ei kuulukaan kunnolla kypsyä koska se on tahmainen brownie. Pohja pitää jäähdyttää jääkaappikylmäksi ennen siirtämistä ja se kannattaa siirtää todella varovasti tarjoiluastialle.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊