Hei!
Olen saanut joskus siskoltani lahjaksi kirjan Suklaaunelmat ja siellä on ihana suklaatorttu-ohje. Pohja on kuin iso rapea keksi ja päälle tulee vanukasmainen karhunvadelma-suklaatäyte. Tämä ei ollut mitenkään tajunnanräjäyttävän hyvää, mutta joku tässä kiehtoi. Täytteessä ei maistunut vatukka kovinkaan, mutta tummasuklaa sitten senkin edestä. Itse en jotenkin tähän niin kovin lämmennyt ja siksi olinkin vallan ihmeissäni, kun siskoni tytöt 4v ja 3v söivät suurella halulla ja toinen otti lisääkin! ;D Jos tykkäät tummasta suklaasta ja karhunvadelmista, tämä saattaa olla juuri sinun torttusi ;D
Jauhotus näkyy rumasti tuossa reunassa, eikä sitä olisi lainkaan tarvittu mielestäni.
Karhunvadelma-suklaatorttu: 24cm (tai 10x30cm)
Pohja:
175 g vehnäjauhoja
30 g kaakaojauhetta
55 g tomusokeria
hyppysellinen suolaa
85 g voita
1 munan keltuainen
Laita kulhoon kuivat aineet sihdaten, tee keskelle kolo johon laitetaan keltuainen ja pehmeä paloiteltu voi. Nypi taikina ja vaivaa siitä pallo. Laita pallo tuorekelmun sisään ja laita se jääkaappiin tunniksi. Taikina on aivan hirveän kuivaa (keksitaikinamaista) ja sitä on vaikea saada pysymään pallona, halutessasi voit lorauttaa taikinaan vettä. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja (jauhota) vuoka. Minä painelin murun vuoan pohjalle sormin, ohjeessa neuvotaan kaulitsemaan, mutta siitä ei tullut mitään... Laita painellut taikinan päälle leivinpaperia ja kuivia herneitä painoksi. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä sen aikaa kun teet täytteen.
Täyte:
3 dl kermaa
175 g karhunvadelmahilloa
225 g tummaa suklaata
2 rkl voita
Laita kerma ja hillo kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Ota liedeltä ja lisää suklaa ja voi, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Kaada taikinapohjalle ja anna jäähtyä.
Minulla ei ollut karhunvadelmahilloa joten keitin sitä: Loraus vettä, 140 g karhunvadelmaa ja 50 g hillo-marmeladisokeria, keitetään muutama minuutti, lisätään kerma ja lopuksi suklaa.
Koristele torttu karhunvadelmilla.
Täyte:
3 dl kermaa
175 g karhunvadelmahilloa
225 g tummaa suklaata
2 rkl voita
Laita kerma ja hillo kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Ota liedeltä ja lisää suklaa ja voi, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Kaada taikinapohjalle ja anna jäähtyä.
Minulla ei ollut karhunvadelmahilloa joten keitin sitä: Loraus vettä, 140 g karhunvadelmaa ja 50 g hillo-marmeladisokeria, keitetään muutama minuutti, lisätään kerma ja lopuksi suklaa.
Koristele torttu karhunvadelmilla.
Herkullisen näköistä! Kaikki ei aina tykkää kaikesta, mutta onneksi kaikille taitaa löytyä joku lemppari. =)
VastaaPoistaKiitos Napsu :) Näinhän se on :)
PoistaVoi namskis, mitä ihanuuksia olet taas loihtinut, kun olen ollut nettipimennossa! Ihanata viikonloppua :)
VastaaPoistaKiitos Kaisa :) Ihanaa viikonloppua sinnekin! :)
PoistaIhanan suklaiselta ja kauniilta tuo kakku näyttää... on varmasti hyvää:).
VastaaPoistaKiitos :) Olihan se hyvää, tumman suklaan kitkeryys vaan oli ehkä liian hallitseva. Mahtaiskohan tuo toimia maitosuklaalla ;D
PoistaOi nam! Näyttääpä herkulliselta, etenkin toi kakkupala jossa täyte näkyy kunnolla :-) Toi makuyhdistelmä kuulostaa kyllä sellaiselta, jota tekis mieli kokeilla itsekin :-)
VastaaPoistaKiitos Mimosa :) Täytteen koostumus oli kuin vanukkaassa ja karhunvadelmat on kyllä aina niin hyviä :)
PoistaKarhunvatukat kasvavat ryösäämällä. Kiitos vinkistä niiden hilloamiseksi. Nyt sitten keittiölaboratorioon...
VastaaPoistaMulla on nyt pari vuotta ollut omia karhunvadelmia, ovat kyllä ihania! Sopivat joka paikkaan! :D
Poista