Hei!
Tonnikalapiirakkaa tein viime viikonloppuna ruisjauhoja sisältävällä pohjalla. Pohja on ihana! Pohjan ohje on kopioitu Kinuskikissalta. Tein piirakan irtopohjavuokaan, että sain sen siirrettyä tarjoilulautaselle.
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä
Sekoita jauhot ja emmental-raaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
2 prk tonnikalaa
pieni paprika
pieni sipuli
2 pientä maustekurkkua
2 dl juustoraastetta
2,5 dl ruokakermaa tms
2 munaa
pippuria
Paloittele paprika, sipuli ja maustekurkku. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada pohjan päälle. Paiste 200 asteessa 45 minuuttia.
Tomaattiruusun saat tehtyä niin, että kuorit tomaatista kuoren kuorimaveitsellä ja rullaat kuorinauhan löysästi rullalle. Ihana ja yksinkertainen koriste! :)
Terveisin Taru
Kaunis tuo tomaattiruusu. Viimeistelee niin kauniisti tuon piirakan:)
VastaaPoistaKiitos :) Joskus ihan tuollainen pieni asia vaikuttaa suuresti ulkonäköön ja kokonaisuuteen :)
PoistaOlin juuri kirjottamassa samaa kuin edellinen, eli kaunis piirakka :)
VastaaPoistaOlen käyttänyt parikin kertaa pohjaa johon tuli juustoraastetta ja siitä tuli oikein maukas. Yleensä tekemäni suolaisten piirakoiden pohjat tuppaavat olemaan liian rasvaisen oloisia makuuni, mutta tuo juustoraaste tasoitti makua ja toi mukavasti rakennetta. Tämä on varmaan tosi herkullinen, kun sisältää ruisjauhojakin :)
Kiitos :) Tuo pohja on kyllä kiva, mutta ei vedä vertoja rahkavoitaikinalle :D Tein sitäkin jo rukiisena, päivitän siitä sitten myöhemmin. Tosi hyvää oli kyllä! Ruisjauhot sopii kyllä kivasti joka paikkaan ;D
PoistaPohja kuulostaa hyvältä ja tottakai myös täyte =) Ohje talteen!!
VastaaPoistaKiitos Kirsi! :) Suolaiset piirakat on kyllä tosi hyviä, eikä ohjeita taida ikinä olla liikaa :D
PoistaIhanalle kuulostaa ja näyttäää....sama ajatus koristelusta...pienellä saa jo aikaan paljon...tomaattiruusu pääsee oikeuksiin tonnikalapiirakan pinnalla. Rahkavoitaikinan nimeen vannon minäkin suolaisissa pienissä ja isoissakin piirakoissa....rukiista versiota en ole vielä kokeillut, huomioinut olen sen kyllä muutamissa blogeissa.
VastaaPoistaKiitos Mimmi, suosittelen kovasti tuota rukiista versiota, on terveellisempääkin kuin pelkkä vehnäversio. Pohja pysyy ihanan pehmeänä, eikä rahkavoitaikinan koostumus muuttunut ainakaan sillä suhteella jonka minä tein. Eli korvasin 1/4 jauhoista ruisjauhoilla.
PoistaMonelle hengelle tuo piirakka on?
VastaaPoistaOn tosi vaikea sanoa... ehkä 8 henkeä saa normaalin kokoiset palat. Kaikkii riippuu syöjistä ja heidän nälästään.
Poista