Moi!
Rakastan ruisjauhoja piirakka- ja pizzataikinoissa, mutta ikinä en ole hoksannut laittaa niitä rahkavoitaikinaan. Suklaapossu hoksasi, minä siis kokeilin heti perässä :D Laitoin nyt aluksi vain yhden desin, ensi kerralla kokeilen kahta. Tämä oli tosi hyvää ja toivottavasti myös pikkasen terveellisempää ;)
Rukiinen rahkavoitaikina:
(Pellillinen tai 2 x 26cm irtopohjavuoka)
250 g maitorahkaa
250 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille tai jaa taikina kahtia ja tee kaksi pienempää piirakkaa.
Pohjan voi tehdä gluteenittomana
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!
2 pkt pekonia
3-4 dl esipaistettuja suppilovahveroita
2 sipulia
prk ranskankermaa
2 dl kermaa
3-4 kananmunaa
4 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Paista pekoni, sipuli ja sienet. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, munat ja mausteet. Laita pohjan päälle juustoraastetta ja täyte, kaada kerma-munaseos täytteen päälle ja lopuksi ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Terveisin Taru
Varpisti on herrrkullista piirakkaa. Pitää kyllä kokeilla jonkin sorttisena versiona minunkin. Yhteen aikaan tuli tehtyä aika usein rukiista kääristä puolukkarahkatäytteellä...on aika namia sekin.
VastaaPoistaTää oli niin hyvää, että viiden aikuisen kesken kahvipöydässä meni melkein koko piirakka! Kaikki otti aina vielä vähän ja vielä vähän ;D
PoistaKiitos hyvästä vinkistä, juuri sienimetsästä tultiin suppiksia mukana:)
VastaaPoistaMahtava juttu! :D Mulla on suolaiset leivonnaiset-osiossa useampikin "suppis"-ohje ;)
PoistaTämän reseptin lopputulos on ollut eräs parhaista (googlesta suppilovahveropiirakka hakusanana). Kaloreita on varmaan paljon, mutta on sen verran hyvää, että vaikea syödä kohtuullista annosta.
VastaaPoistaKiitos aivan ihanasta palautteestasi! :) Hienoa kuulla, että olet tykännyt piirakasta. Tämä on kyllä aivan taivaallista! Vielä, kun kerkeisin metsään sieniä hakemaan niin saisin tätä taas herkutella!
Poista