Tarun Taikakakut

maanantai 2. syyskuuta 2013

Nigella's Devil's Food Cake

Moi!
Kaikkien omenajuttujen jälkeen teki mieli leipoa jotain supersuklaista ;) Perjantaina katselin televisiosta, kun Nigella teki tätä kakkua ja päätös sen tekemisestä syntyi välittömästi! Alkuperäinen ohje löytyy Nigellan nettisivuilta. Innokkaille löytyy myös youtube-video jossa Nigella tämän kakun leipoo :D Kakku on todella helppo tehdä! Kuorrutteen jäähtymistä täydelliseksi oli kyllä tuskallista odottaa... Kakku oli parasta heti, kun sen oli tehnyt, jääkaapissa pohja muuttui aavistuksen murenevaksi. Mutta näin kosteaa ja pehmeää pohjaa en ole koskaan syönyt! 
Ylistyssanoja tulvii mieleeni liikaa joten sanon asiani lyhyesti ja ytimekkäästi, täydellisen suklaakakun metsästys on minun osaltani ohi! ;D



Nigella's Devil's food cake:
50 g tummaa kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
250 ml kiehuvaa vettä 
125 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
150 g sokeria 
225 g vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria) 
2 kananmunaa 

Kuorrute: 
125 ml vettä 
30 g muscovadosokeria 
175 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
300 g tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kaksi 20cm vuokaa, Itse käytin kahta silikonivuokaa. Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauho ja muscovadosokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys.

Aloita heti kuorrutteen teko (tai tee se etukäteen). Laita pannuun vesi, voi ja sokeri, kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa ota se heti levyltä pois ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele pannua niin että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen olla rauhassa minuutti, suklaa pehmenee, nyt voit varovasti sekoitella kuorrutetta. Jätä pannu jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti usein, sopiva koostumus tulee noin 1-1,5 tunnissa. Kun kuorrute on tarpeeksi vahvaa sen voi levittää kakun päälle. Laita 1/3 kakkupohjien väliin ja loput kakun päälle.


Kuva kertoo tuhat sanaa... <3

Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Ollaan katsottu samaa ohjelmaa ;) Koskahan minä ehdin tätä herkkua leipoa... ohje on tallessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon aikaa tähän ei mennyt, pohjat tekee nopeasti, mutta tuo kuorrutus jäähtyi tuskallisen kauan :) Siinä keittiössä touhutessa sitä kerkesi sekoittelemaan ja pohjat jäähtyi myös samalla. Älä kauaa odottele kakun tekemistä, tämä on taivaallista! ;D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Sitä tämä oli! Suklaan ystävän unelmakakku <3

      Poista
  3. Ei jööses minkänäkönen kakku :O Just niin taivaallinen suklaakuolema joka näyttää niin tajuttoman pehmeältä ja kostealta että tekis mieli suorastaan sukeltaa tohon!! :D Voin aivan hyvin kuvitella että ton jälkeen ei enää hirveästi suklaakakkureseptejä tarvi testailla. Ehdottomasti joku päivä testaukseen itselläkin! :)

    www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru! Hienosti kuvailit kakun, meni ihan nappiin ;D Tätä kannattaa kokeilla!

      Poista
  4. Nigellan reseptit ovat kyllä kaikki niin jumalaisia, että tekisi mieli kokeilla kaikki läpi. Niitä ohjelmiakin jaksan katsella aina vaan uudelleen! Pitäisi kai hankkia seuraavaksi kirja.. Näyttää todella suussasulavan ihanalta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nigella on kyllä lumoava leipuri ja kokki :) Kiitos, tämä kyllä ihan suli suuhun <3

      Poista
  5. ounou.... mikä herkku. Suklaa uppoo meidän perheessä jokaiselle täysillä, tämä olis varmaan yhdessä hetkessä syöty. Kokeiltava on!

    VastaaPoista
  6. Yritin etsiä sun sähköpostiosoitetta profiilista,suoritin nimittäin perinteisellä lappusysteemillä arvonnan ja onnetar suosi sinua. Eli olis pakettia tulossa :) Laitatko osoitteesi meilillä titantupa@gmail.com niin saan paketin matkaan. Niin ja onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Kokeilkaa ihmeessä, en yhtään kyllä huijaa kun sanon, että tämä on aivan mahtavaa, jopa meidän 1,5 vuotias tyttö söi koko pienen palansa tyytyväisenä ja naama ruskeana suklaasta ;D
      Kiitos! Mahtava juttu! :D En ikinä voita mitään joten tuli kyllä ihan puskista tämä, JEE! :D
      Mulla ei ole vielä blogissa sähköpostia, mutta laitan sulle tietoja tulemaan :)

      Poista
  7. Kylläpä sattus sopivasti :) Mulla on ollut tuo Nigellan ohje jo vaikka kuinka kauan "pakko tehdä"-listalla, mutten ole vielä löytänyt kakun tekoon sopivaa tilaisuutta. Katsoin myös tuon herkkujakson ja päätin samantein tehdä kakun tuleviin juhliin :) Oliko kakun kanssa pidemmällä aikavälillä muuta "ongelmaa" kuin tuo mureneminen? Kakku pitäisi tehdä päivä tai pari etukäteen ja nyt alkoi hieman epäilyttää säilyykö se niin pitkään.. Jos siis sitä ei vaan muuten tule syötyä ensin.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin kyllä että kakku säilyy. Kakku oli jotenkin kuivempi kylmänä (siis todella vähän kuivempi), koostumus oli vasta tehtynä ja huoneenlämpöisenä todella pehmoinen ja kostea. Tänään kun oli vieraita tulossa niin otin pöydälle puoli tuntia ennen syöntiä ja olisi saanut olla kauemminkin. Tänäänkin kakku oli tosi ihanaa ja sai vierailtakin kovasti kehuja :) Pelaa varman päälle ja tee kakku edellisenä päivänä ja ota huoneenlämpöön tuntia paria ennen, koko kakku todennäköisesti syödään heti ;D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta :) Teen sen siis päivää ennen, laitan ajoissa pöydälle esille ja koitan pitää näppini erossa tarjoiluhetkeen asti :)

      Poista
  8. Satunnainen vierailija3. syyskuuta 2013 klo 15.28

    Kuulostaa tosi herkulta. Tästä taitaa tulla häihin kakut, kun tilauksessa on SUKLAAkakku!!! Oliko taikina kovinkin löysää, että onko parempi tehdä niin ettei tarvii leikata vai onnistuuko korkeammissa vuoissa? Monellekkohan piisaa,tarve on 100 hlö:lle ;)Voi sitä suklaan määrää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Taikina oli löysää ja Nigella sanookin ohjelmassa, että taikinan kuuluu olla löysää jotta pohjista tulisi niin pehmoiset kuin ne ovat. Kakkupohja oli jäähtyneenä ja huoneenlämpöisenä oikein sienimäinen ja kostea joten leikkaamisesta en kyllä tiedä... Seuraavana päivänä pohja oli murenevampi ja kolmantena oikein mureneva (silti aivan ihanan makuinen! :D). Kakku on parasta tuoreena tai seuraavana päivänä ja huoneenlämpöisenä. Kaikki nämä ovat kuitenkin mielipideasioita :) Googlettamalla voisit löytää muidenkin tekijöiden mielipiteitä.

      Katso ihmeessä myös tuo video niin moni asia selkenee, kun näet Nigellan leipovan kakun. Suosittelen myös koekakkua, sekin auttaisi sinua hahmottamaan tilannetta ja näkisit pohjien ja kuorrutteen koostumukset. Kakku on helppo tehdä ja tuhoaminenkin kävi suht mukavasti ;D Itse käytin Koristeeliset kakut-lehden mukana tulleita silikonisia 20cm vuokia, olivat tosi näppärät!

      Itse sanoisin yhden tälläisen kakun olevan noin 12 hengelle. Entä jos ohjeen tuplaisi ja tekisi vaikka kahteen 28cm vuokaan pohjat, silloin yksi kakku olisi 25 hengelle niin sinun tarvitsisi tehdä "vain" 4 kakkua häihin (+varakakku?) :) Menekkiin kannattaa varautua koska kakku on todella ihanaa! ;)

      Tässä muutama blogi joista löysin kakun:
      http://onnellinenkirsikka.blogspot.fi/2013/03/devils-food-cake-resepti-suomeksi.html
      http://suklaapanda.blogspot.fi/2013/02/ihanan-meheva-suklaataytekakku-vadelma.html
      http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/10/devils-food-cake.html

      Toivottavasti tästä on apua projektiisi :)

      Poista
  9. Satunnainen vierailija4. syyskuuta 2013 klo 7.57

    Kiitos kattavasta vastauksesta. "makuraati" kokoontuu vkonloppuna ja tuo suklaapandan versio olikin jo listalla, ajattelin tehdä vielä ihan tälläkin täytteellä. Pitääpä kokeilla, kun vielä on aikaa. Toiveena kun kuitenkin on suklainen kakku.

    VastaaPoista
  10. Oioi <3 Ihana suklaa. Ihana kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Tämä oli kyllä mahtava resepti, olen onnellinen, että kokeilin sitä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊