Tarun Taikakakut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-Vanilja-Sormet

Moi!
Tässä wieniläisten suklaasormien vaaleat versiot. Vinkkiä hain Sakarisokerilta, jätin ohjeesta karpalon pois ja lisäsin vaniljasokeria. Alla oleva ohje on kopioitu Sakarisokerilta, mutta kirjoitin siihen tekemäni muutokset. Laitoin vahingossa liikaa valkosuklaata taikinaan ja sen takia pursotuskuvio ei jäänyt kunnolla näkyviin. En hirveästi näistä innostunut, jäivät pehmeiksi ja maistuivat pelkästään valkosuklaalta ja siksi olivat jotenkin tylsiä. Tuo karpalojauhe olisi varmasti pelastanut nämä piparit :) Kivan näköisiä ovat kyllä :)

Lisäys 19.7. Vieraat kovasti kehuivat näitä, että maistuvat ihan vanhanajan pikkuleiviltä ja ovat todella hyviä :) Lisään tämän koska makuja on monia ja vaikka minä en näistä kauheasti välittänyt, niin joku muu voi tykätä kovastikin! :D



Valkosuklaa-Vanilja-Piparit 
125 g voita
1,25 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä
200 g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sulata 75 g suklaasta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.

Pursota pikkuleivät pellille, jätä leviämisvaraa. Laita pussiin taikinaa pienissä erissä, näin pikkuleivät ovat helpompi pursotella. (Tästä taikinasta tuli kaksi pellillistä.) Paista 200 asteessa keskitasolla noin 13 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.

Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien toinen pää tai kylki siihen. Anna jähmettyä viileässä.


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ei kovin innostuta kovin valkosuklaisista leivonnaisista...minä ennen tykkäsin, vaan nyt kun pitää kaikki tehä laktoosittomina... kanssasyöjä ei valkosuklaasta niin perusta.
    Vaan nättejähän nämä ovat...jos haluaa kovin valkosuklaisen, niin kannattas varmaan jättää tuo maito pois... minä paistan aina vanhanaikaisesti koepikkuleivän, vaikka ohje oliskin tuttu ja monet kerrat käytty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä lipsun joskus noissa laktoosihommissa, kun teen omaan käyttöön, ollaan jotenkin taas ruvettu sietämään laktoosia paremmin. Johtuiskohan siitä että vatsa sai levätä niin monta vuotta.. En tiedä. Hapanmaitotuotteet menee ihan hyvin ainakin eikä tule vaivoja.
      Nämä piparit sai kauheasti kehuja, vieraat vertaili jopa herrasväen pikkuleipiin :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Tälläisiä on kiva joskus piipertää kahvipöytään :) Ennen teen itse kuin ostan kaupasta, niin saa melkeistä parempia ;D

      Poista
  4. Näyttääpäs kivalta! Meillä on elokuussa esikoisen synttärit ja jos ehdin niin olisi tarkoitus tehdä pikkuleipiä, tälläinen koristelu olisikin tosi kiva. Ja herkullinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Koristelu on ainakin lasten mieleen, tuo dipattu reuna syödään aina ensimmäisenä :D Miehen idea oli dipata keksi sivuttain, näin suklaata saa joka suulliseen :)

      Poista
  5. Hei! Mulla kyllä meni nämä keksit niin penkin alle ku voi vaan mennä :'D En saanut pursotettua taikinaa ollenkaan, sillä ensin pursotinpussi räjähti ja otettuani uuden vahvan pakastepussin tilalle pursotus oli niin kovaa hommaa että sain tehtyä neljä kappaletta ja voimat loppu siihen :O Päätin sitten muotoilla taikinan palloiksi, ja niistä tulikin tod.näk. pienempiä kuin sinun versioistasi koska eka satsi paloi :D Seuraava onnistui mutta eipä ollut niin hienoja kuin olisi pitänyt tulla :/ Nuo sun versiot on vaan niin hienoja, suklaasormetkin! Niin ja nyt myöhemmin luinkin että taikinaa voisi notkistaa maidolla.. Mutta mun taikina oli kyllä niin jäykkää että maitoa saisi laittaa reippaastikkin. Kiitos kumminkin mahtavasta ja inspiroivasta blogista sulle!! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! No jo oli tarina! Joskus kaikki ei mene niin kuin pitäisi, mutta harmi, että kaikki tuo osui nyt sinun kohdallesi... Mullakin on noita pusseja räjähdellyt ja joskus nuo taikinat on ihan kamalia. Olen oppinut, että pussiin ei kannata laittaa koko taikinaa kerralla. Näin käden lämpö pitää pienen taikina määrän pehmeänä ja saa paremmin puristettua pussia kun taikinaa on vähän. Näistäkin kekseistä näkee, että on liikaa maitoa lipsahtanut kun pursotus kuvio on lähes hävinnyt. Makuunhan tuo ei vaikuta, mutta ulkonäköön kuitenkin.
      Kiitos kehuista ja ihanaa kuulla, että olet tykännyt blogista ja saanut täältä inspiraatiota :) Kokeile ihmeessä vielä noita keksejä uusilla vinkeillä. Harjoitus tekee mestarin ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊