Tarun Taikakakut

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikka-Vaniljakreemipullat

Moi!
Eilen oli pullapäivä ja mieli teki kokeilla jotain erilaista. Idean sain kaimani Taru leipoo-blogista kun hän oli tehnyt mansikkapullia jotka olivat aivan ihanan näköisiä! Minä tein pullat niistä aineksista mitä kotona oli, eli pakastemustikoista ja kiilteen jätin laiskuuttani pois. Nämä oli tosi hyviä :) Pullataikinan tein omalla ohjeella. 

Kreemin ohje: 1dl vaniljakreemijauhetta ja 3dl kylmää vettä. Vatkataan ohjeen mukaan. Tämä määrä riitti juuri hyvin 24 pullaan.


Kolon painoin lasin pohjalla pullaan, jota kannattaa käyttää jauhoissa välillä ettei se tartu kiinni taikinaan.

Kreemiin voi painaa mitä tahansa marjoja tai vaikka hedelmiä :) Tuohon sopisi myös marmeladisilmä!

Pullien jäähdyttyä painelin jäiset mustikat kreemiin.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä pullia...tämä tapa tehdä pullia (punnuspulliksikin sanottuja)taipuu kyllä moneksi. Mulla on pullanleipomispäivä vielä pitämättä tälle kesälle, vaikka kanssasyöjä on toiveikkaan jo muutamaan kertaan kyselly...jospa ensi viikolla sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi :) Pulla on hyvää ja ekaa kertaa tein kreemillä ja se oli kyllä ihanaa :) Rahkapullia ja voisilmäpullia harrastan sitten enemmän. Voisilmäpullat on parasta pullaa mitä tiedän! ;D
   Pullapäivän pitäminen on meilläkin hiukan venunut, inspiraatiota odottelin :) Vielä ajattelin toisen pullapäivän pitää, hiiva odottelee jääkaapissa. Näistäkin pullista pakastin puolet, ilman mustikkaa tietty, Voi sitten laittaa ensikerralla pulliin vaikka mansikkaa :)

   Poista
 2. Kiva idea laittaa pulliin vaniljakreemiä ja mustikoita. Varmasti oli herkullisia. :)

  VastaaPoista
 3. On haluttanut pullaa ja mustikkapiirakkaa jo monta viikkoa. Tässä yhdistyy kyllä kummatkin mukavasti! Hieno idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jos ei jaksa kreemiä vatkata, voi tehdä vaikka rahkapullia. Maku on vaan sitten ihan eri :) Molemmat on silti ihania!

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊