Tarun Taikakakut

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Suklaa- ja Ruususaippuat

Moi!
Ruususaippuasta teen tuollaisia pieniä ruusuja, tuoksuna on vanhanajan ruusun tuoksu. Teen aina useaa sävyä ja laitan paketteihin sekoituksen. Joskus laitoin osaan saippuaa kuivattua ruusun terälehteä, mutta ajan kanssa ne värjäsivät massan joten tätä en enää tee. (Näkyvät paketeissa tummina)



Suklaasaippua sisältää aitoa tummaa suklaata. Sulatan suklaata n. 4 palaa 0,5 kg saippuamassaa. Liika suklaa tekee saippuan pinnasta valkoisen (kuten vanhaan suklaaseen tulee sellainen pinta) mutta saippua putsaantuu heti kun se otetaan käyttöön. Tuoksuna makea suklaan tuoksuinen saippuatuoksu.



Tein joskus joululahjaksi läheisille tälläisiä suklaakakku-saippuoita, nam! ;) Muotin saadakseni jouduin ostamaan Frödingen prinsessa pakastekakun... :/



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Voi kun ihania saippuapakkauksia ja niin paljon kaikkia erilaisia tuoksuja. Ohjeesi on varmasti salainen, mutta voisitko kuvitella tekeväsi ohjeistukset saippuan tekoon? olisi ihana tehdä joululahjaksi saippuaa! :) on aina kiinnostanut niiden valmistus. Ihana lisä blogiisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :) Ohje ei ole salainen, kun teen saippuaa ihan valmiista massasta joka sulatetaan mikrossa, lisätään värit ja tuoksut. Helppoa ja turvallista :) Ihan rasvoista ja lipeästä en ole uskaltanut saippuaa vielä tehdä... Ohjeistusta voisi harkita, vaikka vaihekuvat jäisivät kyllä vähäisiksi :) Ehkä noita nettikauppoja voisi kertoa niin ihmisten olisi helpompi tilata aineksia, eikä tarvitsisi etsiä suuremmin. Hienon vastaanoton on saippuani saaneet, kiva kun niistäkin voi nyt päivitellä blogia :)

      Poista
    2. Aijaa! kuulostaa hyvältä ja helpolta! :) ajattelin että yx sata erilaista ainesosaa, mutta tuo kuulostaa hyvältä ja kivalta. Taidan joulun aikoihin kokeilla! Kiitos vastauksesta!

      Poista
    3. Laitan linkkejä vaikka tuohon ensimmäiseen saippuapäivitykseen niin saat kivemmin tilattua aineksia sitten kun ja jos innostut kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊