Tarun Taikakakut

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mansikka-Maitosuklaa-Juustokakku

Heippa!
Tässä aivan ihana juustokakku jota olen suunnitellut kauan, mutta vasta nyt kerkesin tämän toteuttamaan. Ja juuri sopivasti saan myös aivan ihanaa kahviseuraa ;)
Ohje alempana ja katso myös vinkkini juustokakkujen tekoon täältä! Tässä kakussa on monta vaihetta, mutta ei tämä tuntunut minusta työläältä. Tein kakun taas suoraan tarjoiluastialle. Kakku on iso, tein sen 26cm vuokaan. Koristelin kakun kermapursotuksilla ja tummaan suklaaseen dipatuilla mansikoilla.




Pohja: 26 cm vuokaan
300 g suklaakeksejä tai muita keksejä (minä käytin dops-mud cake-keksejä+muutaman marie-keksin)
75 g voita

Suklaatäyte:
3 dl kermaa
300 g maustamaonta tuorejuustoa
300 g maitosuklaata sulatettuna
6 liivatelehteä
4 rkl kuumaa kahvia tai kuumaa vettä

Mansikkatäyte:
3 dl kermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g mansikkaa soseena
8 liivatelehteä
½-1 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 rkl vaniljasokeria

1. Laita ensimmäisen täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä keskenään ja painele vuoan pohjalle. Laita kylmään ensimmäisen täytteen teon ajaksi.
3. Paloittele ja sulata suklaa lautasella mikrossa ja jätä jäähtymään siksi aikaa kun vatkaat kerman.
4. Notkista nuolijalla toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen jäähtynyt sula suklaa.
5. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan kahviin ja valuta ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon vielä kermavaahto.
6. Kaada vuokaan, tasoittele ja laita kylmään jähmettymään. Suklaa nopeuttaa jähmettymistä joten noin puoli tuntia riittää.
7. Sinä aikana valmista toinen täyte. Laita mansikkatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
8. (Sulata ja) Soseuta mansikat.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi.
10. Ota mansikkasoseesta 4 ruokalusikallista lasiin ja kuumenna mikrossa melkein kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatteet. Lisää tämä loppuun mansikkasoseeseen.
11. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää mansikkasose joukkoon.
12. Lisää kermavaahto ja kaada vuokaan ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.


Terveisin Taru

17 kommenttia:

  1. Mulle heti just nyt palanen tuota kakkua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitan sulle faxilla tulee palan ;D
      Tämä kakku oli kyllä aivan sairaan hyvää, mutta kun ittelle tekee, omista lempiraaka-aineista, niin harvon ny huonoa saa aikaseksi ;)

      Poista
  2. Aivan ihana kakku! Mansikat ja suklaa sopivat ihan täydellisesti yhteen. Tätä täytyy kyllä kokeilla jossain vaiheessa, kun on vähän isommat juhlat tiedossa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Tästä kakusta tuli aika korkea, vaikka se on tehty 26cm vuokaan. Jälkiviisastelin tänään ja ajattelin ensi kerralla tehdä täytteet niin että kermoja tulisi 2 dl per täyte ja tuorejuustoja 200 g per täyte, mutta mansikan ja suklaan määrä pysyisi samana. Näin kakusta tulisi matalampi ja maut olisivat voimakkaammat. Liivatteiden määrää olisi myös tietysti vähennettävä. Ja noista dops kekseistä tuli aika kova pohja, ensi kerralla laitan kaurakeksejä kun ne on mun lemppareita :) Ihanaa silti kun näitä leipomuksia voi mielensä ja mieltymystensä mukaan muokkailla :) Vaikka tämä oli aivan ihanaa näinkin ja sai kovasti kehuja kaikilta jotka tätä maistoivat!

      Poista
  3. Ihana kakku, ja kiva, kun on eri makuisia kerroksia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mietin ensin että teenko suklaa kerroksia, mutta kun mansikat on nyt ihania ja ne raikastaa kivasti kakkua, niin päädyin tähän ratkaisuun :)

      Poista
  4. Tuli testattua tätä viikonloppuna ja ihastuin täysin :-) oli erittäin hyvää! kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! :D Aivan mahtavaa, että tykkäsit kakusta! Olen todella iloinen siitä, että vaivauduit kertomaan asiasta minulle :D

      Poista
  5. Tein eilen tätä kakkua ja tänään vihdoinkin päästään herkuttelemaan!! :) Tein vähän pienemmillä ainesmäärillä kun tein ainoastaan koekakun. Josko tätä vaikka tekisi kesällä synttärikakuksi! Olin kyllä jo ihan fiiliksissä kun nuolin kulhot tätä tehdessä, mitä makujen sinfoniaa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla! Toivottavasti kakku maistuu :D Tule nyt sitten ihmeessä kertomaan mielipiteesi kokonaisuudesta! Itse tykkäsin kovasti kyllä mansikan ja maitosuklaan yhdistelmästä, toinen ihana olisi tummasuklaa ja vadelma... slurps ;D

      Poista
    2. Hyvää oli, nam nam!!! Tein vaan vähän pienemmän version.
      Ja seuraavaksi kyllä kokeilen tuota tummasuklaa-vadelta -yhdistelmää! Jouluksi tein puolukka-tummasuklaa kakun ja sekin oli ihan MIELETTÖMÄN hyvää! :D

      Poista
    3. Hienoa! :D Mullakin jäi aika pahasti kaivelemaan tuo tummasuklaa-vadelma.... ;) on varmaan tehtävä sitä lähiaikoina ;) Tuo puolukkakin kuulostaa ihanalta, mulla on blogissa brownies-pohjainen puolukkajuustokakku ja sekin on sairaan hyvää! Nämä juustokakut on siitä ihania, että ovat kyllä niin mukavasti muokattavissa ja mielikuvitus on vaan rajana :D

      Poista
  6. Tänään lähtee testiin synttärikakuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Toivottavasti maistui ja hyvää syntymäpäivää! :D

      Poista
  7. Jos tekee 20cm vuokaa, kannattaako puolittaa ohje? :)

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen kakku mutta minun makuuni liikaa liivatetta (tarttui kitalakeen kiinni).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊