Tarun Taikakakut

lauantai 3. heinäkuuta 2021

Browniekakku suklaatäytteellä (26cm)

Moi!
Tämän kakun tein aiemminkin ja tykkäsin tosi paljon. Tein kakusta nyt isomman version tyttäreni 7-vuotissynttäreille ja laitan senkin ohjeen tänne. Laitoin täytteeseen myös maitosuklaata. Tämä kakku on ihanan tahmeaa, pehmeää, maukasta ja suklaista, nam! 😋❤



Browniekakku suklaatäytteellä 26cm

Pohja:
200 g tummaa suklaata paloina
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta (jäi tästä kakusta pois)
100 g voita
2 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
6 kananmunaa
4 runsasta rkl ranskankermaa/turkkilaista jogurttia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota kahteen halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.
Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa vähän väliä sekoitellen) ja anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (en saanut vaahtoa vaan sellaista sokerimurua). Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita sitten taikinaan ranskankerma, sula suklaa ja jauhoseos ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina kakkuvuokiin (tasoittele pinta). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes "kakun" pinta rakoilee hieman (älä kuitenkaan paista liian pitkää aikaa, koska kakun sisuksen on tarkoitus jäädä kosteaksi). Paista pohjat yksi kerrallaan. Anna pohjien jäähtyä.

Täyteläinen suklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaat lautasella mikrossa ja jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. Levitä täyte toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä useampi tunti jääkaapissa. Itse kokosin kakun irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen ja annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.

Oreo-kermavaahto:
2 dl vispikermaa
8 Oreo-keksiä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna Oreo-keksit tehosekoittimessa hienoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Pursottele kakun päälle ja koristele Oreo-kekseillä.


Terveisin Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi 😊