Tarun Taikakakut

sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Mango-passionjuustokakku (26cm)

Moi!
Tein tämän juustokakun tyttöni 7-vuotissynttäreille. Tämä on paranneltu versio aiemmin tekemästäni mango-passionkakusta joka löytyy täältä. Lisäsin massaan pari passionhedelmää jotta kakku maistuisi enemmän passionhedelmältä. Lisäksi vaihdoin jogurtit rahkaan. Sokeria joutui kyllä sitten myös laittamaan lisää kun passion on aika hapan hedelmä. Teemana meillä oli kimalaiset niin siksi tällainen koristelu ☺ Kakku oli hyvää ja maistui ihanasti passionhedelmältä 😃👍




Mango-passionjuustokakku ø26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (à 200g) Arla persikka-passionrahkaa
2 pss (á 90g) Pirkka luomumangososetta
2 tl vaniljasokeria
1¼ dl sokeria
10 liivatelehteä
6 kpl passionhedelmiä (paseerattu mehu ilman siemeniä)

Kiille:
 n. 2 dl mango-passionhilloa

Päälle:
Persikan puolikkaita kimalaisiksi koristeltuna

Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaavi passionhedelmistä sisukset siivilään jonka alla on kulho. Pyörittele hedelmälihaa siivilässä niin kauan kuin mehua irtoaa ja siemenmassa vaikuttaa kuivalta. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen persikka-passionrahka, passionhedelmämehu ja toinen pussi mangososetta. Yhdistä vaahdot. Kiehauta kattilassa toinen pussi mangososetta. Sulata lionneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.

Tee sitten koristeet. Kuivaa persikan puolikkaat talouspaperilla. Sulata toisessa minicrip-pussissa 4 palaa tummaasuklaata ja toisessa yksi pala valkosuklaata. Pursottele kimalaisille raidat ja kasvot. Laita jokaiselle kimalaiselle mantelilastuista siivet. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Levitä kakun pinnalle hillo. Nosta koristeet varovasti hillon päälle.



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Nam! Raikkaan oloinen kakku. Ja miten ihanat kimalaiskoristeet! :) -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Elli 🥰 Tämä oli hyvän makuinen kakku kyllä 😋

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. :) kiva koristelu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊