Heippa!
Kokeilin Koti maatilalla-blogista Omar-piirakkaa. Kaikki meillä tykkäsi piirakasta kovasti, mutta itseä jäi vaivaamaan niin moni asia että enää en tällä ohjeella tee Omareista piirakkaa, vaan seuraavaksi kokeilen jotain muuta tapaa. Tuo päällinen ei jähmety mielestäni tarpeeksi ja on todella suttaavaa. Ja se on tomusokerin vuoksi myös älyttömän makeaa. Ensi kerralla en laittaisi lainkaan tomusokeria tai jotain uutta olisi keksittävä... Piirakka on mehevää ja hyvän makuista kuitenkin joten kokeilkaa jos innostutte 😉
Ps. Olen muutellut taas aikalailla ohjeen kirjoitusasua omanlaisekseni ja jonkun verran aineksiakin sellaisiin aineksiin joita itse käytän.
Omar-piirakka:
Pohja:
6 kananmunaa
4 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
200 g voita
Kuorrutus:
1 pss Omar-karkkeja
2 dl kermaa
500g (paketillinen) tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sitten sokeri-muna-vaahtoon kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen. Kaada pellille jossa on leivinpaperi ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Tee sillä aikaa kuorrutte ja anna pohjan hieman jäähtyä ennen kun laitat kuorrutteen. (Ettei kuorrute sula) Sulata omarit kattilassa kerman joukkoon. Vatkaa tomusokeri sekaan.
Terveisin Taru
Näyttää hyvältä mutta kuulostaa kyllä kieltämättä vähän liian makealta.. :D
VastaaPoistaJuurikin näin. Mutta mielipide on vain omani, muut perheenjäsenistäni tykkäsivät tästä kovasti 😄
PoistaNäyttää aivan ihanalta anyways! 😍
VastaaPoistaKiitti 😍
PoistaMulla oli kans samoja ongelmia päällisen kanssa, kun kokeilin ekaa kertaa Omar-piirakkaa vastaavalla ohjeella. Kehittelin ainakin omasta mielestä paremmin leikkaantuvan päällisen ja eikä oo myöskään niin äklö makeaa: http://adebisia.blogspot.com/2017/06/omar-palat.html
VastaaPoistaHyvän oloinen oli sun ohje! 😋Mäkin mietin voin lisäämistä päälliseen kun ajattelin sen kovettavan kuorrutetta kylmetessä. Kerman määrän ajattelin puolittaa. Mutta katsotaan milloin innostun tämän piirakan kehitystyöhön 😁 Sullakin oli ollut melkoinen kehitystyö kun alkuperäisestä jäljelle oli jäänyt vain omarit 🤣
PoistaOn herkullisen näköistä. Nuo kuorruteongelmat ovat ärsyttäviä aina joskus. Mukavaa uutta viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos! 😊 Mukavaa viikkoa myös sinulle ❤
PoistaHyviltä ne näyttävät ainakin!
VastaaPoistaJuu ja olivatkin hyviä puutteista huolimatta 😊
PoistaTein kerran tämän ja oli tosi hyvää nam suosittelen
VastaaPoistaKiitos ja mukava kuulla, että oli hyvää 😊
Poista