Tarun Taikakakut

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Popcorn-kinuskijäätelö

Hei!
Siskoni teki aivan ihanan makuisen jäätelökakun kinuskikastike-raidoilla johon laittoi popcornia ja kinuskikastiketta koristeeksi. Innostuin sen verran tästä herkusta, että piti kotona kokeilla myös popcornista jäätelöä. Jäätelön pohjana käytin taas tätä lemppariani, eli ihanan pehmoista kinuskijäätelöä. Lisäsin popcornia jäätelöön raitana ja pinnalle. Osan poppareista laitoin erikseen sitten annosten päälle. Popcorn pehmenee jäätelön sisällä, mutta ei se häirinnyt 😃 Nuo viime tipassa lisätyt koristeet kuitenkin ovat rapeita. Perheessämme kaikki tykkäsivät jäätelöstä kovasti vaikkakin pienin totesi ettei tykkää jäätelön joukossa "näistä siemenistä" 😆


Popcorn-kinuskijäätelö
6 dl kermaa
1 prk (397 g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
pari kourallista popcornia
vaniljaa myllystä
ripaus suolaa

Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja suola vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitten kinuski. Kaada jäätelömassasta noin puolet 1½-2 litraiseen astiaan. Lisää sitten popcornia kerrokseksi päälle. Laita sitten loput massat popcornien päälle. Anna massan olla pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Laita popcornia annoksiin koristeeksi juuri ennen tarjoilua!

Jos sinulla ei ole valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, keitä ajoissa purkki kinuskiksi, että se kerkeää jäähtymään kunnolla. Keitä tölkkiä noin 2½ tuntia ja kun se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi niin laita se vielä hetkeksi jääkaappiin.

Jäätelö kannattaa ottaa huoneenlämpöön vartiksi ennen tarjoilua niin se on ihanan pehmoista ja siitä saa paremmin myös palloja.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Ohhoh johan on herkku ♥ Näyttää ihan älyttömän hyvältä, itte tehty jäätelö on kyllä ihan huippua ja makuvaihtoehtoja on niin monia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli vielä siitäkin ihana, kun nuo popparit on suolaisia. Sopii kinuskin kanssa ihanasti yhteen! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊