Tarun Taikakakut

torstai 22. kesäkuuta 2017

Vaaleat lumihiutale-pikkuleivät

Moi!
Tein tyttären Frozen-teemaisiin synttärijuhliin tälläisiä pikkuleipiä. Pinnasta halusin huurteisen niin sivelin pikkuleipiin kananmunan valkuaista ja ripottelin päälle sokeria. Näitä on tullut jouluisin tehtyä, mutta hyvin menevät muutenkin. Ovat sellaisia peruspikkuleipiä 😊
Ohje on sama kuin tämä, mutta pienennettynä.


Vaaleat piparkakut:
200 g voita
200 g sokeria
2 kananmunaa
2/5 tl soodaa
400 g vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja sooda ja lisää vaahtoon pikkuhiljaa. Minä pidin taikinan yön yli jääkaapissa. Leivo haluamasi mallisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia.
Jos haluat pikkuleipiin tälläisen huurteisen pinnan, voitele pikkuleivät ennen uunia valkuaisella ja ripottele päälle sokeria.
Ohjeella tulee pipareiden koosta riippuen n.80 piparia.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Kiitos keksi ohjeesta. Olen alkanut itse tehdä keksit. Niissä ostetuissa on lisäaineita ja maksavat paljon. Kiinnostava myös tuo edellinen kinuski piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Nämä on ihania vanhanajan pikkuleipiä. Jouluna teen näitä tavallisten joulupipareiden lisäksi. Ovat mukavan makuisia, sellaisia mietoja. Mäkin tykkään että itse tehdyt pikkuleivät on parempia. Kaupan keksejä en edes kauheasti syö. Itse en osta muita kuin digestivejä ja nekin menee aina juustokakkujen pohjaan ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊