Tarun Taikakakut

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Jauhelihapiirakka

Moi!
Tässä ohje erittäin maukkaaseen suolaiseen piirakkaan! On sitten mahdottoman hyvää! Ihanan makuyhdistelmän tuo tuore basilika, tomaatti ja feta. Tämä sopii kivasti vaikka illanistujaisiin! 😏


Jauhelihapiirakka

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa*

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 kevätsipuli varsineen
paprikajauhetta
viispippuria
suolaa
n. kourallinen tuoretta basilikaa
n. kourallinen tuoretta persiljaa
miniluumutomaatteja (pinnalle)
fetakuutioita (pinnalle)

Päälle:
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
*loput kermat 2dl purkista

Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pannulla jauheliha ja kevätsipuli ja mausta se paprikajauheella, viispippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi basilika- ja persiljasilppu. Ripottele pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten jauheliha. Ripottele jauhelihan päälle toinen puoli juustoraasteesta. Yhdistä loput kermat ja muna keskenään ja kaada piirakan päälle. Painele sitten täytteeseen puolitetut tomaatit ja fetakuutiot. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Varmasti on hyvä piirakka. Kiinnostaa mikä on viispippuri en ole kuullutkaan moisesta. Mutta on niitä muitakin " uutuuksia " mulle. Kerran tässä hiljattain hain kondensoitua maitoa maito hyllyltä. Olen kova leipomaan ollut aina, mutta omilla ohjeilla ja kavereitten. Aika on kulkenut ohi minusta. Nyt olen alkanut tähän netti maailmaan ja senkautta ja oman blogin perustamisen myötä olen oppinut paljon. Ja kiitos sinun blogisi liittyminen. Yritin kertoa blogissani siitä parsasadosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viispippuri on sellainen valmis pippurisekoitus jossa on mustapippuri, korianteri, rosepippuri, valkopippuri, maustepippuri ja viherpippuri samassa. Sitä valmistaa useampi valmistaja. Mulla on Pirkan viispippurimylly johon Pirkka myy myös täyttöpusseja. Meiralla ja Sallisella viispippuri näytti sisältävän mustapippuria, valkopippuria, rosépippuria, viherpippuria ja maustepippuria. Itse tykkään että tuo on kauhean kiva mauste lähes mihin ruokaan tahansa.
      Nykyään tämä netti mahdollistaa niin paljon ja minäkin olen täällä paljon oppinut muilta leipojilta. Ihana kuulla, että olet saanut sinäkin minulta jotain :)
      Luulin että parsa on hitaampi, mutta ei tuo nyt liian hitaalta kuulostanut. Pitää laittaa ajatus uudestaan hautumaan ;)

      Poista
  2. Varmasti ihanaa suolaisempaa herkkua. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä maukasta ja ruokaisaa! Ole hyvä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊