Tarun Taikakakut

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Amarula-juustokakku (18cm)

Moi!
Tein aiemmin Amarula Gold-likööristä suklaamoussea ja silloin jo mieleen jäi askarruttamaan sama likööri maustamassa juustokakkua. Kehittelin sitten likööristä helpon reseptin, juustokakku on yksinkertainen, mutta niin hyvää. Amarulaa myydään myös kermaliköörinä ja uskon että sekin käy tähän kakkuun mainiosti. Kakku on ihanan kermainen ja pehmoinen, juuri sellainen kuin miltä se näyttääkin, nam nam! 😉


Amarula-juustokakku 18cm

Pohja:
175 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
6-8 rkl Amarula Gold-likööriä (kirkasta)
½ tl pikakahvijauhetta

Pingota leivinpaperi 18cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Laita reunoille kalvot tai öljyä reuna. Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi ja yhdistä ne. Painele seos vuoan pohjalle ja korkealle reunoille. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto. Mittaa kattilaan likööri ja pikakahvijauhe. Kiehauta likööri ja anna pikakahvijauheen sulaa joukkoon. Lisää likööriin liivatelehdet ja sekoittele rauhassa kunnes lehdet ovat sulaneet. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Ps. Aloita liköörin määrä 6 ruokalusikallisesta ja lisää sitä sitten yksi ruokalusikallinen kerrallaan samalla maistelemalla täytettä. Saat liköörin määrän näin oman makusi mukaan.
Alkoholin saa likööristä pois kiehauttamalla sen.



Terveisin Taru

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊