Tarun Taikakakut

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Itsetehty vaniljasokeri

Hei!
Tiesitkö, että vaniljatanko itsessään on yhtä lailla täynnä vaniljan makua kuin siemenetkin? Nykyään myydään vaniljamyllyjäkin joissa on sisällä pilkottua vaniljatankoa, tälläistä käytän silloin kun en halua vaniljan mukana sokeria, esimerkiksi smoothieissa. Jos ostat siis vaniljatankoja niin kuoria ei kyllä kannata haaskata. Vaikka käyttäisi sisältä siemenet esimerkiksi pannacottaan niin kannattaa kuoriosa myös käyttää. Joskus olen laittanut kuoria alkoholiin tekeytymään (vaniljaesanssi), mutta tämä sokeri on kyllä ihan paras paikka niin kokonaisille tangoille kuin pelkille kuorillekin!

Mulla menee vaniljasokeria todella paljon ja kun näin Kaisalla ohjeen itsetehdystä vaniljasokerista niin kokeilin sitä heti. Ensimmäinen satsi on jo käytetty ja nyt kun tein toista niin ajattelin, että pakko jakaa tämä teidänkin kanssa! On tämä kyllä niin näppärää! Ja minusta kaupan valmis vaniljasokeri on aikas hintavaakin, jos sitä käyttää paljon, ja näin kun itse tekee niin säästäähän siinä. Vanilliinisokeri on edullista, mutta siihen en koske pitkällä tikullakaan... 


Itsetehty vaniljasokeri
4 dl sokeria
1 luomu vaniljatanko (esim. Dr.Oetker)

Pilko saksilla vaniljatanko esimerkiksi neljään osaan ja laita palat sitten sokerin kanssa blenderiin. Anna sokerin pyöriä hetken jotta tanko varmasti menee kunnolla hienoksi. Purkita valmis vaniljasokeri. 


Terveisin Taru

10 kommenttia:

 1. Oon joskus kanssa aatellut, että vois kokeilla tehdä vaniljasokeria itse, koska mulla kanssa kuluu sitä ihan älyttömiä määriä :D Se on kyllä kaiken lisäks niin helppoakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kumman syystä tuota menee paljon... ;D Kyllä kannattaa tehdä itse, suosittelen lämpimästi! Ja kun kerran teet niin teet varmasti toistekkin :)

   Poista
 2. No eipä ole käyny mielen vieressäkään, että sitä voisi itekki tehä! Saatika, että tangoille olis jotakin käyttöäkin kun aina se käsketään ottaa/heittää pois :D Kiitti tästä vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ole näppärää, eikä mitään mene haaskuun!? Nyt vaan ihanaa vaniljasokeria tekemään! :D Ole hyvä Kati! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kiva jos postauksesta on jollekin iloa! :)

   Poista
 4. Kiitos tästäkin vinkistä. Semmoista vaan olen tehnyt missä vaniljatanko laitetaan paloina sokerin sekaan, vaan tässähän tulee hyöty varmaan paremmin esille. Kokeilen ehdottomasti pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Mimmi! Tällä saa kyllä paljon vaniljasokeria kun yksi tanko maustaa 4dl sokeria. Ja kaikki hyöty saadaan tangosta irti! :)

   Poista
 5. Hauska yhteensattuma. Mulla meinaan on ollut suunnitteilla tehdä itse vaniljasokeria tämän vuoden alusta asti, vaniljatankokin jo odotteleen tuolla kaapissa :) Oon kerran kokeillut joskus vuosia sitten ja oli kyllä hyvää. Tykkäsin enemmän kuin kaupan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tehnyt joskus sitä uutetta alkoholiin, mutta sitä tulee niin huonosti käytettyä... Tämä on paljon parempaa kuin uute ja mustakin parempaa kuin kaupan vaniljasokeri. Luulen, että tässä on enemmän vaniljaa ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)