Tarun Taikakakut

torstai 5. toukokuuta 2016

Sitruuna-valkosuklaakahvikakku (2l)

Moi!
Täällä ollaan parannuttu ja sain vihdoin ne munkitkin paistettua! Laittoman monta tuli syötyä... ;) Tein myös yksi päivä Sydämen surujen kakkua suklaahippu-lisällä ja sain yhtäkkiä ajatuksen vaaleasta versiosta koska minulla oli vielä myös valkosuklaahippuja. Korvasin taikinassa kaakaojauhon vehnäjauhoilla ja makua tuomaan raastoin yhden sitruunan kuoren ja maidon tilalle laitoin sitruunanmehua. Rahkaa ei ollut joten laitoin turkkilaista jogurttia. Kakusta tuli todella hyvä! Mehevä, maukas ja sopivasti sitruunainen. Valkosuklaahiput sulivat taikinan joukkoon ihanan kosteiksi ja makeiksi sattumiksi. Kakku on myös todella helppo tehdä, kun ainekset vaan sekoitetaan keskenään! 


Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin noita valkosuklaasattumia.


Sitruuna-valkosuklaakahvikakku
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g turkkilaista jogurttia
½ dl sitruunan mehua
yhden sitruunan kuoriraaste
2 munaa
1 dl valkosuklaahippuja/-nappeja

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan sitruunanmehu ja kuoriraaste, sulatettu rasva ja turkkilainen jogurtti. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai lastalla. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 55-60 minuuttia.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Nämä kaikki ainekset vaan sekaisin -ohjeet on just parhaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä älyttömän helppo ohje ja lopputulos on makoisa ja mehevä :D

      Poista
  2. Kuinka paljon tulee niitä valkosuklaahippuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Miten olikaan tuo unohtunut ohjeesta kokonaan! Kiitos kun huomautit asiasta Veera :)

      Poista
  3. Mikä ihana nostalgia astiasto! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on Martta-tädin perintöä! ♥ Ihan älyttömän kevyttä ja ohutta posliinia!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊