Tarun Taikakakut

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Suklaapalat

Heips!
Tein näitä suklaapaloja tyttäreni synttäreille pikkumakeaksi. Halusin tehdä näitä koska olen tehnyt näitä viimeksi kesällä 2012. Nämä herkut olivat jo silloin kovasti tykätyt ja nyt saan ohjeen tänne blogiinkin. Ohje on Open Cafesta täältä. Nämä suklaapalat ovat meheviä, makeita ja muistuttavat maultaa jotenkin sacherkakkua. Varmasti tuhdin suklaisuuden ja tuon täytteeseen tulevan omenamarmeladin vuoksi. Koristeena on Ullan Unelmasta ostetut prinsessa koristeet. Leikkasin nämä pieniksi suupaloiksi, että sain vieraat maistamaan kaikkea ;D




Suklaapalat:

Pohja
200 g tummaa suklaata
200 g voita 
3 dl sokeria 
6 dl vehnäjauhoja 
4 tl vaniljasokeria 
4 tl leivinjauhetta 
2 prk kermaviiliä 

Täyte 
100 g tummaa suklaata 
100 g valkosuklaata 
2 rkl voita 
2 dl omenamarmeladia (laitoin koko paketin, 230g)

Kuorrutus
100 g valkosuklaata 
100 g tummaa suklaata 
1 rkl voita 
2 rkl ranskankermaa 

Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota vuoka. Käytä noin 20 x 30 cm vuokaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa unnissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin. 

Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaat ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus kakun päälle, anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa varovasti pieniksi neliöiksi.



Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nämä on siis älyttömän hyviä! Eikä yhtään oo omaan makuun liian makeita ;D

      Poista
  2. Minä onnellinen pääsin maistamaan näitä. Todella täyteläisiä ja juhlavia herkkuja. Ja tietenkin kauniita. Kiitos taas!

    VastaaPoista
  3. Täytyypä testata näitä tulevia ristiäisiä ajatellen :) osaatko sanoa kestääkö pakastuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeppä näitä! Ovat niin ihania pikkuherkkuja! :) Nämä kestävät pakastuksen hyvin. Tein itse nämä pakastimeen noin viikkoa ennen juhlia, mutta uskon, että kestävät pidemmänkin ajan pakkasessa. Laita tiiviiseen rasiaan niin eivät kuivu tai nappaa makuja itseensä.

      Poista
  4. Ihanan näköisiä ja varmasti aivan superhyviä! Ihana prinsessakoristelukin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä on kyllä ihanan makuisia, onneksi on vielä muutama jäljellä ;D

      Poista
  5. Nams ja mums! Voi kuvitella, miten hyviä. Taas yksi kokeiltava lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaa sellaista täyteläistä ja suklaista herkkua niin tästä löytyy sellaiseen ohje! Ovat tosi ihania! ;)

      Poista
  6. Oi oi, näyttävät niin nameilta!!

    VastaaPoista
  7. Jos maku tuo mieleen Sacherin, niin täytyy olla hyvää! :) Tuo täyte kuulostaa mielenkiintoiselta, kun marmeladi ja suklaa on sekoitettu keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usealle tästä muistui mieleen Sacher. Valkosuklaa tässä ei maistu yhtään. Maku on erittäin suklainen, tuhti, makea ja kostea. Ihana siis! ;D Tuossa vaihekuvassa näkyykin tuo täyte joka on tehdessä aika pehmeää, mutta suklaan avulla se jähmettyy kakkukerrosten väliin, sen koostumus on ihana hampaissa.

      Poista
  8. Oi, onpas tämäkin hyvännäköistä herkkua. Kylla suklaa taipuu moneen ihanuuteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili, tämä on todella suklaista herkkua, oikein ihanaa. En kyllästynyt näihin lainkaan vaikka monena päivänä juhlien jälkeen nappasin palan aina kahvin kaveriksi ;D

      Poista
  9. Onnistuskohan tämän tekeminen pyöreänä kakkuna,siis että vieraat sais leikata ite palan? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti onnistuu! Uskaltaisinko veikata, että jos taikinan tekee puolikkaana niin se menis 24cm tai 26cm vuokaan...

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊