Heips!
Tein näitä suklaapaloja tyttäreni synttäreille pikkumakeaksi. Halusin tehdä näitä koska olen tehnyt näitä viimeksi kesällä 2012. Nämä herkut olivat jo silloin kovasti tykätyt ja nyt saan ohjeen tänne blogiinkin. Ohje on Open Cafesta täältä. Nämä suklaapalat ovat meheviä, makeita ja muistuttavat maultaa jotenkin sacherkakkua. Varmasti tuhdin suklaisuuden ja tuon täytteeseen tulevan omenamarmeladin vuoksi. Koristeena on Ullan Unelmasta ostetut prinsessa koristeet. Leikkasin nämä pieniksi suupaloiksi, että sain vieraat maistamaan kaikkea ;D
Suklaapalat:
Pohja
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
2 prk kermaviiliä
Täyte
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
2 rkl voita
2 dl omenamarmeladia (laitoin koko paketin, 230g)
Kuorrutus
100 g valkosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
2 rkl ranskankermaa
Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota vuoka. Käytä noin 20 x 30 cm vuokaa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa unnissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin.
Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin.
Valmista kuorrutus. Sulata suklaat ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus kakun päälle, anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa varovasti pieniksi neliöiksi.
Terveisin Taru
Nam, varmasti herkkua! :)
VastaaPoistaNämä on siis älyttömän hyviä! Eikä yhtään oo omaan makuun liian makeita ;D
PoistaMinä onnellinen pääsin maistamaan näitä. Todella täyteläisiä ja juhlavia herkkuja. Ja tietenkin kauniita. Kiitos taas!
VastaaPoistaOle hyvä Satu! Ilo oli minun puolellani! :)
PoistaTäytyypä testata näitä tulevia ristiäisiä ajatellen :) osaatko sanoa kestääkö pakastuksen?
VastaaPoistaTeeppä näitä! Ovat niin ihania pikkuherkkuja! :) Nämä kestävät pakastuksen hyvin. Tein itse nämä pakastimeen noin viikkoa ennen juhlia, mutta uskon, että kestävät pidemmänkin ajan pakkasessa. Laita tiiviiseen rasiaan niin eivät kuivu tai nappaa makuja itseensä.
PoistaIhanan näköisiä ja varmasti aivan superhyviä! Ihana prinsessakoristelukin. :)
VastaaPoistaKiitos! :) Nämä on kyllä ihanan makuisia, onneksi on vielä muutama jäljellä ;D
PoistaNams ja mums! Voi kuvitella, miten hyviä. Taas yksi kokeiltava lisää. :)
VastaaPoistaJos haluaa sellaista täyteläistä ja suklaista herkkua niin tästä löytyy sellaiseen ohje! Ovat tosi ihania! ;)
PoistaOi oi, näyttävät niin nameilta!!
VastaaPoistaJep! Nameja ovat! :D
PoistaJos maku tuo mieleen Sacherin, niin täytyy olla hyvää! :) Tuo täyte kuulostaa mielenkiintoiselta, kun marmeladi ja suklaa on sekoitettu keskenään.
VastaaPoistaUsealle tästä muistui mieleen Sacher. Valkosuklaa tässä ei maistu yhtään. Maku on erittäin suklainen, tuhti, makea ja kostea. Ihana siis! ;D Tuossa vaihekuvassa näkyykin tuo täyte joka on tehdessä aika pehmeää, mutta suklaan avulla se jähmettyy kakkukerrosten väliin, sen koostumus on ihana hampaissa.
PoistaOi, onpas tämäkin hyvännäköistä herkkua. Kylla suklaa taipuu moneen ihanuuteen ;)
VastaaPoistaKiitos Raili, tämä on todella suklaista herkkua, oikein ihanaa. En kyllästynyt näihin lainkaan vaikka monena päivänä juhlien jälkeen nappasin palan aina kahvin kaveriksi ;D
PoistaOnnistuskohan tämän tekeminen pyöreänä kakkuna,siis että vieraat sais leikata ite palan? ��
VastaaPoistaKyllä varmasti onnistuu! Uskaltaisinko veikata, että jos taikinan tekee puolikkaana niin se menis 24cm tai 26cm vuokaan...
Poista