Tarun Taikakakut

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Punaisten marjojen juustokakku (20cm)

Moi!
Tälläisen herkun tein meille uuden vuoden herkkupöytään. Halusin tehdä jotain raikasta ja sellainen tämä olikin! Ihanan marjaisa ja herkullinen kakku. Kakku oli melko lempeän makuinen ja jos haluaa niin marjaa voi laittaa enemmänkin. Tai täytteeseen voi upottaa kokonaisia vadelmia raikkaiksi sattumiksi. Koristeeksi laitoin pakkasesta punaherukan terttuja, pensasmustikoita ja vadelmia.



Punaisten marjojen juustokakku 20cm

Pohja:
200 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (200g) Valion makea mansikkarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkaa
1 dl vadelmaa
1 dl punaherukoita
6 liivatelehteä
2 rkl vettä


Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja sitten mansikkarahka. Lisää soseutetut marjat. Sosetta pitäisi olla 3 dl yhteensä. (otin marjat kokonaisina pakkasesta, sulatin ja soseutin ne sauvasekoittimella) Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Terveisin Taru

22 kommenttia:

  1. Nam, näyttääkin kyllä tosi raikkaalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa, tämä oli hyvää ja mukavaa vaihtelua joulun suklaaähkyyn ja mausteisiin leivonnaisiin :)

      Poista
  2. Voi ihanuus, saisipa palasen! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa, laitan kakkufaksilla yhden palan tulemaan! ;D

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä! Miten siemenet... huomaako niitä täytteessä? Ajattelin vaan, että jos vadelmista ja herukoista tekisi pyreen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Siemenet ei häirinneet yhtään! Kysyin varmuudeksi vielä mieheltäkin niin hän sanoi ettei edes huomannut mitään siemeniä! :D Mutta jos itseä mietityttää nuo siemenet niin voihan marjasoseen paseerata. Ja kannattaa muistaa, että hyydyttämätön täyte tuntuu suussa aivan erilaiselta kuin hyydytetty :)

      Poista
    2. Taidanpa kokeilla ensiksi siemenien kera... pääsee helpommallakin ;)

      Poista
  4. Ihanan raikas ja kesäinen. :) Olisi täysin makuuni tämä. Itse tein Baileys-hyydykekakkua uudeksi vuodeksi, sekin kyllä hyvää ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä olikin! Oikein kesää tuli ikävä :D Voi tuota Baileys-kakkua en olekaan moneen vuoteen tehnyt! Se on kyllä kanssa niin ihanaa! Täytyypä joku kerta tehdä, kun ohjettakaan ei blogista löydy! :) Ootko koskaan kokeillut Irish coffee-juustokakkua, se on näistä alkoholia sisältävistä kakuista yksiä parhaimpia!
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/irish-coffee-cheesecake-24cm.html

      Poista
  5. Oho, täytyypä kokeilla tuota. Vaikuttaa hyvältä. :p Aivan saman värinen, kuin Baileys-kakkuni. :D Oletko käyttänyt mitä viskiä tuossa? Niitä kun on niin monen moista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on aivan sairaan hyvää! Suosittelen kyllä kokeilemaan! ;) Mulla on ollut Ballantine's viskiä. Sisko on tehnyt tätä usein, mutta hänen käyttämää viskiä en muista.

      Poista
  6. Kylläpä on herkun näköinen, olen itse ihan hullaantunut marjojen ja hedelmien käyttöön koristelussa, jotenkin se tulee niin nopeasti ja näyttää silti ihan parhaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu! :) Marjat ovat aivan parhaita koristelussa! Noita pensasmustikoitakin oikein hamstrasin kesällä juuri koristeluja varten, vaikka muksut syö noita ihan karkkinakin ;D

      Poista
  7. Oih, aivan ihana kakku! Olet mestari, Taru! :) Ihanasti tuo marjojen mehu valuu.. haluaisin maistaa, mutta kuolaan täällä leipäkuukauden ajan muiden herkkuja. Vaan jospa saisimme vieraita, niin saisin itsekin luvan jotain herkkua tehdä ja syödä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! :D Joulun suklaan syömisestä tuli tarvetta raikkaammalle herkulle. Mulla oli hirveä himo johonkin marjaisaan ja tässä tulos. Sun täytyy tämän leipäkuukauden aikana kutsua edes yksi vieras niin pääset leipomaan ;)

      Poista
  8. Kaunis ja herkullisen kuuloinen kakku... jälleen kerran. Marjaisat ja raikkaat herkut kuuluvat ehdottomasti omiin suosikkeihin. Kesällä pitää tosiaan aina varautua talven varalle ahtamalla pakastimeen paljon marjoja, jotta niitä voi sieltä ottaa tarpeen mukaan leivonnaisia varten. Otin tänään juuri pakastimesta koristelutarkoituksiin herukanlehtiä, jotka pakastettuna näyttää lähes juuripoimituilta. Kesä talven keskelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili! :) Mä pakastan tosi paljon marjoja syksyllä! Kun leipoo paljon ja on pieniä lapsia niin marjoja kuluu tosi paljon. Olen myös pikkuhiljaa lisännyt omia pensaita niin saa nämä herkut poimia omasta pihasta ilmaiseksi :) Herukanlehtiä täytyykin ensi syksynä pakastaa! Kiitos vinkistä! ;D

      Poista
  9. Kivan näköinen, kun keksipohja on vedetty reunoille asti. Koristelu on myös erittäin upea! Pitäisi älytä itsekin pakastaa punaherukoita terttuineen. Ehkä ensi syksynä sitten... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! :) Joo pakasta vaan terttuja, ovat tosi kivoja koristeita! Ja mä koitan Railin vinkistä muistaa pakastaa niitä herukanlehtiäkin! ;D

      Poista
  10. Niin herkullisen ja kauniin näköinen kakku jälleen Taru! <3 Olisin enemmän kuin mielelläni maistanut tästä palasen :P Nuo marjat ovat aina vain niin kauniita koristeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! :) Marjat jaksavat kyllä aina ihastuttaa kauneudellaan ja nyt muistin palastaa noita terttujakin! Mutta miksi nyt vasta kuulin, että lehtiäkin voi pakastaa??? ;D Niitä pakastetaan sitten ensi syksynä!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊