Tarun Taikakakut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Nigellan paholaisenkakku vadelmilla

Moi!
Tämän taivaallisen herkun tein meille vuosipäivän kunniaksi. Ollaan oltu yhdessä 8 vuotta ♥
Mietittiin yhdessä mikä olis sairaan hyvää ja päädyttiin tähän Nigella Lawsonin paholaisen kakkuun. Tällä kertaa vadelmatwistillä vadelma-ajan kunniaksi. Ohjeessa paistetaan kaksi pohjaa ja tehdään kuorrute jota tulee myös kakun sisälle. Tämän lisäksi laitoin väliin vadelmahilloa ja päälle ison kasan vadelmaa omasta pihasta. Oli sitten ihan lyömätön yhdistelmä! Voi nam! ;D Mä olen kruunannut tämän maailman parhaaksi suklaakakuksi, enkä turhaan!

Nyt paistoin pohjia 22 minuuttia ja ne jäivät ihanan kosteiksi ja olivat kyllä ihan täydellisiä! ♥


Aikaisemmin tekemäni Nigellan Devil's food cake löytyy täältä.

Nigella's Devil's food cake:
50 g tummaa kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
250 ml kiehuvaa vettä 
125 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
150 g sokeria 
225 g vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria) 
2 kananmunaa 

Kuorrute: 
125 ml vettä 
30 g muscovadosokeria 
175 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
300 g tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kaksi 20cm vuokaa, Itse käytin kahta silikonivuokaa. Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauho ja muscovadosokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys.

Aloita heti kuorrutteen teko (tai tee se etukäteen). Laita pannuun vesi, voi ja sokeri, kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa ota se heti levyltä pois ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele pannua niin että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen olla rauhassa minuutti, suklaa pehmenee, nyt voit varovasti sekoitella kuorrutetta. Jätä pannu jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti usein, sopiva koostumus tulee noin 1-1,5 tunnissa. Kun kuorrute on tarpeeksi vahvaa sen voi levittää kakun päälle. Laita 1/3 kakkupohjien väliin ja loput kakun päälle.

Tässä kuvassa kaikki on valmista kakun kasaamiselle. Pohjat ovat jäähtyneet ja kuorruteen koostumus on sopivaa levitykseen. Pohjan päälle laitoin vadelmahilloa kaksi todella reilua ruokalusikallista.

Veljen perhe tuli sopivasti kylään, kun tein kakun ja kakun herkullisuudesta kertoo jotain se, että kakusta meni heti yhdeltä istumalta 3/4 osaa parempiin suihin! ;D


Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Hyvää vuosipäivää! :) Namin näköinen kakku! ;) Mä täällä poden leivontahimoa mikä taas ei sovi yhteen dieetin kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda! Pitää leipoa aina, kun tietää saavansa syöntiapua. Ei tarvitse sitten yksin kaikkea syödä ;D

      Poista
  2. Onnittelut! Kyllä tuolla kakulla kelpaa vuosipäivää juhlistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oli kyllä niin hyvää, että vei kielen mennessään. Eipä siinä paljoa turistu, kun kaikki keskittyi vaan herkutteluun :D

      Poista
  3. Onnea vuosipäivänä :). Aivan superherkullisen näköisen kakun olet tehnyt, nam-nam-nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuo on mun mielestä aivan parasta suklaakakkua mitä olen maistanut. Ja juuri näin vadelmaisena tuo on superhyvää :)

      Poista
  4. Voi nam, kun näyttää hyvältä! Onnea vuosipäivästä! :)

    VastaaPoista
  5. No lurps, ei voi olla kuin hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on ihan taivaallista kakkua! Voisi vaikka joka viikko tehdä tälläsen ;D

      Poista
  6. Onnea :) Tää oli super hyvää! Ja kiitos vielä siitä vuosirenkaasta, joka tästä vatsan ympärille jäi ;)
    -Teija

    VastaaPoista
  7. Kääks, sulla tulee niin tiuhaan tahtiin näitä ihanuuksia jotka menee suoraa päätä kokeiltavien listalle.. kun vain ehtis kaikkia kokeilemaan.. :) kuulostaa kyllä törkeän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mun mielestä parasta suklaakakkua jota olen syönyt, joten suosittelen ihan lämpimästi kokeilemaan ;)

      Poista
  8. Voi apua miten ihanan näköinen kakku! Suklaa + vadelma = NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Tuo yhdistelmä oli kyllä ihan mahdottoman ihana! Vadelma tasapainoitti niin täydellisesti suklaakakun makeutta :P

      Poista
  9. Voih mikä kakku! Tämä menee kokeiltavien listalle ilman muuta. Ehkä eri marjoilla tai muulla, varmaan ilman marjojakin täydellistä.

    Onnea teille edelleen jokaiseen päivään! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen kakku! Ja on tosi hyvää ihan ilman marjojakin ;D
      Kiitos paljon Leena ♥

      Poista
  10. O-ou, tämä näyttää hyvältä!! T. suklaaholisti. Pakko kokeilla jokku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Suosittelen erittäin, erittäin lämpimästi! ;D Tähän ei kyllästy!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊