Tarun Taikakakut

maanantai 17. elokuuta 2015

Mustikkarahkapiirakka (pellillinen)

Hei!
Tässä muistutus ihan mahtavasta peltipiirakkaohjeesta. Tämä sopii nyt mustikoille ja vadelmille tosi hyvin! Ohje on alunperin äidiltäni ja ohje löytyy täältä. Tällä ohjeella olen tehnyt todella paljon piirakkaa, mm. kuningatarpiirakkaa ja mansikka-raparperipiirakkaa
Vitsit, kun metsissä on nyt paljon mustikkaa! Ihan mahtavaa, kun voi vaan piipahtaa hakemaan litran tai kaksi! Ja aina mustikkaa löytyy! Perjantainakin haettiin iltapalajogurttiin reilu litra mustikoita :)


Käytä syvää peltiä, piirakka on paksu!

Mustikkarahkapiirakka:

Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl juoksevaa margariinia tai 200g sulatettua voita tai margariinia
7-7½ dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää siihen maito ja kerma joukkoon. Lisää kuivia aineita ja voi-maito-kerma-seosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Laita päälle mustikoita ja rahkaseos:

Päälle:
½ litraa mustikoita (pakasteena tai tuoreena)

2 prk maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria

Sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan piirakan päälle.

Paista keskitasolla 200 asteessa 35 minuuttia.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköstä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, tämä on sellaista perushyvää :)

      Poista
  2. Oi, nam!! Tällaisiin rahkaisiin piirakoihin sopii mustikka älyttömän hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa, nämä on kyllä aina hyviä :)

      Poista
  3. Nämä yksinkertaiset reseptit toimii usein parhaiten ja mikä parasta voi täytteeseen käyttää, mitä jääkaapista sattuu löytymään, rahkaa, creme fraichea, kermaviiliä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen tehnyt tätä vaikka miten päin ja vaikka millä aineilla ;D Näitä monipuolisia reseptejä tulee usein käytettyä!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Joo tämä äidin ohje toimii kaikilla täytteillä :)

      Poista
  5. Tein mansikkasurvos-rahkatäytteellä, hyvä tuli! Sovelsin vähän pohjaa mantelijauhoin, kun vehnikset oli vähissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa todella herkulliselta! Mä suunnittelin seuraavaksi kokeilla omenasoseella. Näissä on vaan mielikuvitus rajana ;D

      Poista
  6. Mun pohja turpos niin paljon ettei se enää näyttäny oikealta mut uskom et maku on hyvä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtoiko lipsahtaa leivinjauhetta ylimääräinen lusikallinen? ;D Varmasti on hyvää ja kuohkeaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)