Tarun Taikakakut

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Feta-broileripiirakka (pellillinen)

Hei!
Toinen suolainen piirakka tyttäreni 1-vuotissyntymäpäivillä oli tämä feta-broileripiirakka. Tämä piirakka on muunnos Pienet herkkusuut-blogin Maijun feta-broileripiirakasta, muutin pohjan vaan rukiiseen rahkavoitaikinaan. Tämä on todella hyvää! :D


Pohja ja täyte on mitoitettu pellilliseen tai kahteen 26cm piirakkaan!

 Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi. Painele taikinaan hieman reunoja jotta täyte pysyy päällä hyvin.

Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte:
600 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
Mausteina: mustapippuria, rakuunaa, suolaa ja broilermaustetta
2 kevätsipulia varsineen
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
200 g pehmeää fetajuustoa
2 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl juustokermaa
suolaa

Paista ja mausta fileesuikaleet. Pilko kevätsipulit ja paprikat. Asettele pohjan päälle broilerit, paprikat, kevätsipulit ja lopuksi murustele pinnalle feta. Notkista kulhossa tuorejuusto, lisää sitten munat ja lopuksi juustokerma ja suolaa. Lusikoi tämä täytteiden päälle. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Broileri on toinen mitä mun tulee harvemmin laitettua piirakoiden täytteisiin.. Niin hyvää kuin broileri onkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broilerissa on tuo paistamisen "vaikeus", kun taas esimerkiksi tonnikala ja kinkku pitää vaan pilkkoa ;D
      Tämä täyte on todella suussa sulavaa. Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)