Tarun Taikakakut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mango-passionjuustokakku (ø26cm)

Moi!
Tein naapuriin valmistujaisjuhliin tälläisen mango-passionjuustokakun. Koristeeksi laitoin amppelimansikoiden lehtiä, mansikan paloja, kotimaisia vadelmia ja punaherukoita. 

Ihanan raikas ja kesäinen kakku tuli! 
Onnea vielä kerran naapurin Veikolle! :D 


Minulla on myös ohje Passionjuustokakkuun ø26cm ja Mangojuustokakkuun ø26cm


Mango-passionjuustokakku ø26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä 
100 g voita 

Täyte: 
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 prk (à 150g) Ingman Perinteinen Mango-Appelsiini jogurttia 
4 dl vispikermaa 
2 tl vaniljasokeria 
8 rkl sokeria 
14 liivatelehteä 
½ dl vettä 
½ dl passionpyrettä (4 hedelmän mehu) 

Kiille: 
2 rkl passionpyrettä (1 hedelmän mehu) 
½ + ½ dl vettä 
2 liivatelehteä 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen mangojogurtti ja mangosose. Yhdistä vaahdot. Kiehauta kattilassa passionpyre ja ½ dl vettä. Sulata lionneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen kiilteen laittoa. 

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, passionpyre (tai hedelmien sisus) ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Jos käytät passionhilloa kiilteessä siemenet kannattaa jättää, ne toimivat kivoina kakun koristeina (esimerkiksi näin) (mulla oli tässä kakussa mangohillo). Kiehauta loppu vesi kattilassa tai lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon ja kaada kakun päälle (lusikan kautta ettei täytteeseen poraudu reikää). Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli. 


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Kaunis ja herkkua :) Itse tein entisen työkaverini tytön lakkiaisiin tarjottavia ja yksi oli... mango-passionjuustokakku. Hauska sattuma. Saa nähdä saanko kuvia ylioppilaan perheeltä, en kerennyt ottamaan kuin yhdestä kakusta pari huonoa kuvaa :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raili :) Tuo mango ja passionkin ovat aikalailla monen herkkua ja molemmista saa erikseen ja yhdessä ihanan raikkaita kakkuja. Siksi varmasti ovatkin niin suosittuja :) Toivottavasti nyt saat kuvat kakuistasi! Pidetään peukkuja!

      Poista
  2. Oi, nam! Hyydytetyt kakut on vaan niin hyviä, olipa makuna mikä vaan.. Tämä kuulostaa oikein raikkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Niin ovatkin! Hyydytetyt kakut on mun mielestä niin ihania! :)

      Poista
  3. Jälleen kerran kaunis ja taatusti myös herkullinen kakku! Ja ihana makuyhdistelmä! Mukavaa viikkoa sinulle Taru! :)

    VastaaPoista
  4. Makuyhdistelmä on myös minun lemppareita. kakku kaikkinesa tosi ihanan näköstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Tämä on sellaista josta tosi moni tykkää, raikasta herkkua :)

      Poista
  5. Ihanan näköinen kakku! Etsiskelen ohjetta mango-passionjuustokakkuun omiin ylioppilasjuhliini. Taidan käyttää tätä ohjetta, mutta pakko kysyä: miksi tässä on noinkin monta liivatelehteä kuin 14? Vastaavissa ohjeissa määrä on ollut puolet pienempi. :) Vaatiikohan tuo jugurtti enemmän, useissa ohjeissa on käytetty maitorahkaa tai pelkkää tuorejuustoa+kermaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! :) Liivatelehdissä on sellainen käyttöohje kuin 1 lehti 1 dl nestettä kohden. Tämä kakku on todella iso ja tähän kakkuun tulee nesteen kaltaisia aineksia 14½ dl (100g=1dl). Itse tykkään, että kakku on leikattavaa ja kiinteää, siksi mulla on tässä kaikki nämä liivatelehdet. Liivatelehtiä voi tässä kakussa vähentää 10 kappaleeseen ilman pelkoa, että kakku lässähtää. Enempää en uskalla luvata joten jos vielä enemmän vähennät niin vähennät omalla vastuulla ;D Kiva, että ohje kiinnostaa! Ja onnea ylioppilaaksi pääsyn johdosta! :)

      http://meira.fi/fi/leivonta/leivonta-aineet/liivatelehti

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊