Tarun Taikakakut

tiistai 12. toukokuuta 2015

Sokerimunkkeja ja herkkumunkkeja

Hei!
Säästin vappuna munkkien paistoöljyn ja harjoittelin nyt uudestaan munkkien tekoa. Edelliset munkit ja Leenalta kopsattu ohje löytyy täältä. Tällä kertaa tein kokeilumielessä munkit voihin ja suolaa laitoin 10g ja nyt munkit olivat hieman maukkaampia. Vertailu oli siinä mielessä vaikeaa, ettei niitä jäänyt yhtään seuraavalle päivälle. Sain nimittäin syötettyä/jaettua ne tosi sopivasti sukulaisille. Tosi hyviä olivat kaikkien mielestä ja saatiin samalla tuhottua viimeinen pullo simaa. Tämä Leenan ohje on kyllä helppo ja hyvä!

Tein ison tarjottimen täyteen sokerissa pyöriteltyjä munkkeja ja sitten kokeilin herkkumunkkien tekoa. Oman mieltymykseni mukaan laitoin väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Päälle tein tomusokerista ja vedestä kuorrutteen jonka värjäsin pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Heti, kun maistoin herkkumunkkia, alkoi harmittamaan, että tein niitä vain seitsemän! Aivan mahtavaa herkkua! Mutta ehkä siksi ihan hyvä etten tehnyt niitä enempää... ;D

Jos ei halua pelata sokerikuorrutteella niin herkkumunkki on myös aivan ihanaa simppelillä  sihdatulla tomusokerihunnulla ja ajattelinkin ensi kerralla kokeilla sitä.Terveisin Taru

10 kommenttia:

 1. Hei, nam! Hyvinhän se sujuu, nyt kun vaan uskaltauduit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihan turhaan jännitin! Tosi helppoa on, kun on mittari. Ja miten herkullisia munkkeja nämäkin oli! Huh! ;D

   Poista
 2. Oi mitä herkkua.. Mulla on vielä haaveissa kokeilla niitä hillomunkkeja, mutta nuo herkkumunkitkin olis varmasti aika herkkuja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nameja olivat :) Hillomunkit mullakin oli ensin mielessä, mutta sitten luin, että jos hillo on leivottu munkin sisään se öljyyn joutuessaan räiskyy jos munkki ei ole kunnolla kiinni. Ja sitten mulla ei ollu sellaista tyllaa jolla hillon saisi jälkikäteen munkkiin... meni mukamas sitten niin vaikeaksi, että paistelin munkit ilman hilloja :D

   Poista
 3. Voi nam, minkä näköisiä! Pystyn vain kuvittelemaan kuinka maukkaita ovat! :P Mä en ole vieläkään uskaltautunut kuuman rasvan ääreen. Kiva, että sä voitit pelkosi ja esittelet näitä herkkuja tällaiselle nälkäiselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suklaapossu :) Tuore munkki on kyllä aina tuore munkki! Niin pehmeä ja maukas, ihan uskomattoman hyvää! :D Kun ekan kerran kokeilin munkkien paistoa vappuna niin ihmettelin kyllä, että mitä ihmettä olen jännittänyt. Mittarin tärkeyttä en voi tarpeeksi korostaa :)

   Poista
 4. Oletpa tehnyt herkullisen näköisiä munkkeja....eihän tuo uppopaisto ole niin vaikeaa...eihän? Tokihan kuuman rasvan kanssa pitää varovainen olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä olivat kyllä maukkaita :) Ei ollut vaikeaa uppopaistaminen, varovainen saa kyllä olla. Lapset täytyy pitää pois jaloista ja jos mittaria ei ole niin kattilan kansi ja sammutuspeite kannattaa pitää lähellä.

   Poista
 5. Herkullisen näköisiä! Vastapaistetut munkit on ihan parasta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Nämä oli kyllä suussa sulavia, varsinkin nuo herkkumunkit :D

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊