Tarun Taikakakut

perjantai 14. marraskuuta 2014

♥ Suklaa-unelma rakkaalle ♥ (Pätkissuklaatäytekakku)

Hei!
Tälläisen kakun tein miehelleni isänpäivänä. Sain vapaat kädet ja silloin tietysti teen heti suklaakakun ;D Mieheni tykkää kovasti minttusuklaasta niin laitoin pätkistä täytteeseen rouheena. Tuhdin suklainen kakku oli ja vadelma ihanasti raikasti sitä. Kiireiden takia kakusta tuli tälläinen "naked cake"-tyylinen luomus ;)


♥ Suklaa-unelma rakkaalle ♥

Nigella's Devil's food cake pohjat:
50 g tummaa kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
250 ml kiehuvaa vettä 
125 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
150 g hienosokeria 
225 g vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
2 tl vanilijauutetta (tai vaniljasokeria) 
2 kananmunaa 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kaksi 20cm vuokaa, Itse käytin kahta silikonivuokaa. Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauho ja muscovadosokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. 

Pätkissuklaatäyte: 
(20cm kakun kolmeen väliin ja pinnalle) 

4 dl vispikermaa 
200 g Viola Vanilja tuorejuustoa 
100 g tummaa suklaata 
100 g maitosuklaata
140 g pätkis-suklaata rouhittuna 

Vatkaa kerma. Sulata tumma suklaa ja maitosuklaa yhdessä (esim. lautasella mikrossa) ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon muutamassa erässä. Lopuksi vatkaa kermavaahto ja tuorejuusto-suklaaseos yhteen. Lisää lopuksi pätkisrouhe. 

Leikkaa kakkupohjat halki keskeltä. (tämä on hieman hankalaa koska pohjat ovat melko ohuita) Laita kakkulautaselle vuorotellen pohja ja täytettä. Lopeta täytteeseen.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti :)


Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Hei Taru!
    Aivan täydellisen näköinen kakku! :) ohje meni samantien muistiin ja tulee varmasti kokeiltua kuukauden päästä kun avopuolisolla on syntymäpäivä ja uskon että vie kaikilta kielen mennessään! Muutenkin täytyy mainita että blogiasi on ilo seurata ja monen monet reseptit on tulleet useasti käyttöön jos jotakin herkkua tekee mieli. Tälläkin hetkellä on blogisi ohjeen mukainen mutakakku jäähtymässä viikonlopun leffaevääksi ;) Erittäin iso plussa myös siitä että melkeinpä kaikki aineet joita ohjeissasi käytät ovat niin edullisia, että näin pienen budjetin opiskelijapariskunnallakin on varaa näitä valmistaa :) hyvä Taru!! Pidän blogistasi hurjan paljon joten suuri kiitos että jaksat näinkin usein postailla :) Hyvää talven alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi ja kiitos paljon aivan ihanasta kommentistasi! Kyllä lämmittää mieltä, kun noin kauniisti sanotaan ♥ Minulla käy täällä blogissa tosi paljon väkeä, niin tuttuja kuin tuntemattomia, mutta yllättävän harvoin minulle asti kantautuu jos jotain reseptiä on kokeiltu. Joskus joku tuttu voi kertoa tekevänsä useinkin ohjeillani ja aina yhtä paljon yllätyn! :D Vaikka tiedän, että varmasti ohjeillani leivotaan niin en sitä kuitenkaan varmaksi tiedä jos sitä ei kerrota. Tälläiset kommentit, jollaisen sinäkin nyt laitoit, ovat kultaakin kalliimpia! Kerrohan useamminkin kokemuksistasi jos kokeilet ohjeitani, mielelläni otan palautetta vastaan ja autankin jos tarvitsee. Hienoa, että olet tykännyt blogistani! Kiitos vielä ja hyvää talven alkua sinullekin :)
      Ps. Jos sulla oli Daim-mutakakku tulollansa niin voi NAM! Se on aivan ihanaa ja yksi omista lemppareistani! ;D

      Poista
  2. Ihana kakku! Tosi kivan näköinen, kun ei ole kuorrutetta reunalla. Ja nuo vademat kruunaa koko komeuden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena :) Tuli kasattua tuo kakku yöllä ennen nukkumaan menoa ja siksi jäi sellainen loppusilaus tekemättä, mutta kauniita ovat tälläisetkin kakut joista näkee heti mitä on saamassa ;D Vadelmat pesevät kyllä mennen tullen kaikki massakoristeet!

      Poista
  3. Tässähän tämä pätkiskakku nyt on, ihana suklaaunelma! Taatusti on ollut aivan ihanan makuinen, slurps! Tuo kakun "alastomuus" on tosi kivaa vaihtelua ja tosiaan näkee heti mitä saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Oli tämä hyvää, mutta sen verran tuhtia, että ohuempi pala riitti makeanhimon taltuttamiseen ;)

      Poista
  4. Mitä luulet, onnistuukohan jos paistaa koko kakun yhdessä vuoassa ja leikkaa 3 osaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en uskalla sanoa mitään. Taikina on todella löysää ja luulen, että jos kaikki laittaa kerralla vuokaan, menee paistoaika ja lämpötila uusiksi. Enkä yhtään tiedä millä tavalla. Olen pahoillani etten pystynyt auttamaan.

      Poista
  5. Tämän täytteen tein pikkuveljen synttärikakkuun. Erittäin maukas täyte.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊