Hei!
Tein tyttären nimipäiväjuhlille tälläisiä suloisia marenkitikkareita. Näin näitä Onnelin pikku keittiössä täällä. Ohje on alunperin Emma Iivanaisen kirjasta Kakkutaidetta kotikeittiössä. Muuttelin ohjeen mansikan makuiseksi ja lisäsin vielä vaniljasokeria massaan. Alla olevalla ohjeella sain 16 kappaletta tikkareita ja noin 25 pientä marenkia. Lapset tykkäsivät näistä tosi paljon! :)
Tein tyttären nimipäiväjuhlille tälläisiä suloisia marenkitikkareita. Näin näitä Onnelin pikku keittiössä täällä. Ohje on alunperin Emma Iivanaisen kirjasta Kakkutaidetta kotikeittiössä. Muuttelin ohjeen mansikan makuiseksi ja lisäsin vielä vaniljasokeria massaan. Alla olevalla ohjeella sain 16 kappaletta tikkareita ja noin 25 pientä marenkia. Lapset tykkäsivät näistä tosi paljon! :)
3 valkuaista
2 dl sokeria
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
3 rkl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää elintarvikeväri. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi vatkaa hiljaisella nopeudella ja lisää vaahdon joukkoon mansikkatomusokeri ja vaniljasokeri.
Laita pellille kuvan mukaisesti puisia tikkuja joiden toisen pään takaosan olet dipannut marenkimassaan ja paina tikut pellille leivinpaperin päälle. Pursottele tikun päälle marenkiruusu ja koristele nonparelleilla. Tein itse 16 tikkaria ja loput pursottelin pieniksi marengeiksi. Paista 100 asteessa 40 minuuttia. Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin puolessa välissä peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.
Tässä vielä kuva tikkarin takaa. Kuvasta näkee, että tikkaritikun alle kannattaa laittaa tuota massaa, näin tikku on varmemmin kiinni marengissa.
Terveisin Taru
Oi kuinka kaunis kattaus, ja idea jota en ole ajatellutkaan. Rakastan marenkia... Hhmmmn mitä leivonnaista en rakastaisi.ihana sydän alustakin sulla. Taidankin tehdä itselleni yhden sydämmen myös. Olohuoneessani koristaa seinää vasten iso styroxipala joka on leikkausta vaille.kiitos. Kiitos vinkistä Taru.
VastaaPoistaKiitos Irma ja ole hyvä :) Olen joskus ruusupursottanut marenkia, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun laitoin niihin tikunkin. Lapset rakastaa kaikkea jossa on tikku ja nonparelleja ;D
PoistaTuo styrox-sydän on tosi halpa Ullan Unelmassa, maksoi vain 4,90€. Mutta kannattaa kyllä hyödyntää jos nurkissa pyörii ylimääräisenä styroksia.
Kauniita tikkareita ja ihana idea. Sopii tosi hyvin pienen neidin juhliin ja miksei vähän isommankin ;)
VastaaPoistaKiitos Maiju :) Joo lapset tykkää tälläisistä, jokainen otettu tikkari myös syötiin loppuun asti ja se on lapsilta jo paljon. Siitä tietää, että hyvää oli ;D
PoistaVoi miten ihana idea, olis vaan niitä pieniä lapsia! Voishan näitä pikkujouluissa syöttää aikuisillekin.☺Tosi kauniita. Oletko leikannut itse tuon styroxsydämmen vai myydäänkö niitä jossakin?
VastaaPoistaKiitos Eija :) Olen ostanut tuon styrox-sydämen Ullan Unelmasta, se on sellainen kakkujen harjoittelupohja. Maksoi vain 4,90€! Tässä linkki tuotteeseen:
Poistahttp://www.ullanunelma.fi/harjoittelupohja_sydan_20_cm
Voi miten söpö idea ja kauniita tikkareita. Kyllä nämä maistuisivat aikuisillekkin...
VastaaPoistaKiitos paljon Mimmi! Tämä on rapsakkaa herkkua joka on sisältä sitkeää :)
PoistaOi miten herttaisia ja suloisia pikku herkkuja! Voi kuvitella, miten lapset ei voi vastustaa näitä, jos ei aikuisetkaan. :D
VastaaPoistaKiitos paljon Leena :) Kyllä siinä pienet kädet viuhuivat, kun luvan saivat. Kaikki ottivat ensimmäisenä tuollaisen tikkarin ja sitten katseltiin vasta muut tarjolla olevat herkut ;)
PoistaIhania tikkareita! Voi mikä huikea idea!
VastaaPoistaKiitos Tita :) Tikkari-ideasta en voi ottaa kunniaa, Emmalle kuuluu kiitos siitä :) Tosi ihania olivat kyllä ja niin herttaisia! Joskus tein marianne-marenkia tuolla ruusutyylillä ja olivat kauniita nekin :)
PoistaIhanat tikkarit, kiva idea ♥
VastaaPoistaKiitos paljon Kirsti :) Ovat kyllä tosi suloisia ♥
PoistaAivan ihania! Jos saan kysyä niin millä tyllalla oot pursottanut nuo marengit? Itse en ikinä onnistu saamaan noin "terävää" pursotusjälkeä :(
VastaaPoistaKiitos Päivi! Tyllassa pitää olla syvät uurteet ja sisäänpäin hieman kaartuvat piikit. Kyse on tälläisestä tyllasta:
Poistahttp://leipurinputiikki.fi/index.php/pursotusvalineet/tahti-tylla-6-terainen-14mm-stadter.html
Tämä städterin 14mm tylla vastaa Wiltonin 1M tyllaa joka on tälläinen:
http://www.wilton.com/technique/1M-Swirl
Voi miten kauniita! Nyt on mullakin tuo tylla... vaan en vieläkään ole sitä testannut... huh... kiirettä pittää ;)
VastaaPoistaKiitos Kirsi :) Tässä olisikin oiva paikka harjoitella pursottelua ja varsinkin tuota ruusupursotusta! Aineksetkaan ei ole kalliit jos jokin menee pieleen ;D
PoistaNämä on niin ihania! Näin ulkomailla näitä piparminttumakuisina ja ihastuin! Olin suunnitellut tekeväni niitä pikkujouluihin :)
VastaaPoistaVarsin herttaisia ovat! :D Olisikin hienoja sellaiset kaksiväriset ja piparmintun makuiset. Jään odottelemaan sun luomuksia ;)
PoistaVoi olla ettei niistä tule julkaisu kelpoisia luomuksia :D
PoistaIhania ja tosi kiiltävän/sileän näköisiä <3. Näitä kyllä pitää tehdä joskus lahjaksi ihmisille. Onko muuten tässä vaarana, että marengeista tulee halkeilevia? Useissa marenkiresepteissä valkuaisten joukkoon laitetaan jotain hapokasta, muttei tässä...
VastaaPoistaKiitos :) Ei ole vaarana halkeilua jos tällä ohjeella teet. Näistä tikkareista ei yksikään haljennut. Sitruunanmehu ym hapokkaat auttavat marenkia kuivumaan. Marenki halkeaa liian kuumasta kypsennyslämpötilasta. Siksi tässä ohjeessa on lämpötilana vain 100 astetta. Nämä olisikin ihania lahjoja! Pitäisi munkin tehdä joku kerta taas tälläisiä :D
Poista