Tarun Taikakakut

lauantai 8. marraskuuta 2014

Paukkuva yllätyssuklaa!

Moikka!
Tein tyttären nimppareille tälläistä paukkuvaa suklaata. Inspiraation sain Mansikkamäen Eben blogista täältä. Kiitokset hänelle mielenkiintoisesta ideasta! :) Samaan aikaan saimme tuliaisina maistaa aikalailla samanlaista suklaata joka paukkui ja jossa oli karkkeja seassa. Kun minulla oli Eben ohje ja olin saanut tälläistä maistaakin niin olihan sitä tehtävä itsekin, että muutkin pääsevät kokemaan tämän hauskan syömiskokemuksen :D Minä löysin paukkukarkkia Halpa hallista (kuva alempana). Paukkukarkki ei pauku suklaaseen lisätessä, vaan vasta suussa. Aivan ihanan mielenkiintoista ja herkullista syötävää! :D


Paukkuva yllätyssuklaa:
3 levyä maitosuklaata
3 pussia Chupa Chups paukkuvaa karkkia
erilaisia karkkeja, pähkinöitä, rakeita yms

Sulata yksi levyistä mikrossa miedolla lämmöllä lautasella. Pilko hedelmäkarkkeja ja muita haluamiasi herkkuja pienemmäksi. Sekoita sulaan suklaaseen paukkukarkki ja pienityt herkut. Levittele tämä kahden maitosuklaalevyn taakse. Koristele pinta karkeilla ja nonparelleilla. Laita jääkaappiin kovettumaan.


Suklaata oli melko vaikea leikata hedelmäkarkkien takia vaikka kuinka pieniksi niitä leikkasin. Kovin siistejä paloja tästä ei saanut, mutta se ei haittaa! Pintakin on koristelun takia rosoinen :) 
Ja koristelussa onkin sitten vain mielikuvistus rajana!

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä varsin mielenkiintoista, tykkäsin :)

      Poista
  2. Nättejä :) Oon myös katsellut kaupassa noita paukkurakeita, mutta ovat toistaiseksi jääneet hyllyille. Uskon, että tällaiset ovat lasten juhlissa tosi hauskoja pikkuherkkuja ja meillä ainakin tekisivät kauppansa paremmin kuin hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nämä meilläkin kauppansa tekivät. Jotkut aikuiset tykkäsivät aikamatkasta lapsuuteen, kun joskus oli niitä vaaleanpunaisia kitaran mallisia super-puikkoja joiden kuorrute poksahteli suussa. Itse muistan syöneeni niitä myös ;D

      Poista
  3. Tosi söpön näköisiä! :) Itsekin olen törmännyt paukkukarkkeihin ensin ulkomailla ja nyttemmin myös Suomessa mutten koskaan ole saanut aikaiseksi itse käyttää sitä leivontaan tms. Pitäisi kyllä! Kaikkea inspiroivaa kun ei vaan ehdi kokeilla kun lista se vaan pitenee jatkuvasti... :P

    PS. Mun mielestä näihin sopii tälläinen vähän "rosoisempi" ulkomuoto, eikä millintarkasti leikatut siistit palat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru :) Tuo lista on mullakin melko pitkä... ;D Nämä yhtäkkiä tulevat ideat kiilaavaat kivasti vielä muiden edelle ja lista vaan kasvaa kasvamistaan!

      Poista
  4. Voi jee... Kattelin kanssa sitä ennen ohjetta, mut en löytänyt noita karkkeja, kun prismasta etin. Täytyypä kokeilla jotain halpahallia kanssa. Olis varmasti lasten ja meidän lapsellisten aikuistenkin mieleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään meidän pienemmästä Prismasta löytänyt, mutta sitten satuin Halpa halliin ja näissähän on kassoilla kaikenlaisia karkkivimpaimia ja siellä joukossa oli näitä tikkareita. Ebellä oli erilaista, pelkkää paukkukarkkia sisältäviä pakkauksia. Mä tykkäsin näistä tosi paljon, kivan pienen poksahtelun ja kutinan yhdistelmä suklaaseen oli hauska ;D

      Poista
  5. Onpas hauskoja paukkuvia suklaita! Vois olla lastenkutsuilla suosittu tuote :) Miksei teinienkin bileissä, meillä kun ei lastenkutsuja enää ole, kun nuorimmainenkin alkaa olla teini-iässä. Halloween bileisiinkin sopiva tarjottava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Lastenkutsut meillä olikin ja halusin leipoa kaikkea pientä ja hauskaa, sellaista josta lapset innostuu. Onnistuinkin ihan kivasti :)

      Poista
  6. Etsintään menevät tuollaiset karkit...pitää muutenkin käydä Halpa hallissa lähipäivinä... Herkullinen ulkonäkö just tuollaisenaan...pitäähän nämäkin olla käsin tehdyn näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ovat kyllä kivan rouheita ja varsinkin maukkaita. Tuo paukkukarkki on sellaista sokerimaista rikkinäistä karkkimurua joka on helppo sekoittaa tuohon sulaan suklaaseen. Eikä pauku ennenaikaisesti, vasta syödessä alkaa suussa tapahtua ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)