Tarun Taikakakut

lauantai 22. marraskuuta 2014

Päärynä cake popsit (16kpl)

Hei!
Tein vanhemman tyttären nimppareille näitä ihania päärynä-cake popseja. Nämä on tehty Kantolan Ballerina Dops with taste of Pear Ice Cream kekseistä. Popsit maistuivat jonkun mielestä päärynäjäätelöltä, jonkun mielestä päärynälimpsalta ja jonkun mielestä päärynämehulta, eli kivasti näissä on päärynän makua ainakin :D


Nämä kuvat ovatkin sitten varsin luonnottomia... Pahoittelut siitä. Bloggeri muutti väkisin kuvat koviksi ja kamalan värisiksi joten muutin ne Pic monkeylla tietokoneelleni omituisiksi jotta ne näyttäisi täällä edes jotenkin siltä miltä ne näyttivät luonnossa... huh... Kuvat ovat silti omituisia, mutta nyt edes vähän parempia.


Päärynä cake pops n.16 kpl
1 pkt Päärynä ice cream dops keksejä
15 kaurakeksiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ pss (n.170g) candy melts-nappeja

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jääkaappiin kovettumaan tunniksi. 
Sulata muutama candy melts-nappi vesihauteessa ja kasta tikkujen päät siihen ja paina palloihin. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun sulatat loput candy melts-napit. Kasta jokainen pallero sulaan massaan ja nosta joko pystyyn kovettumaan tai laita paperiseen muffinssivuokaan kuten minä. Koristele nonparelleilla.
Kuvallinen popsien teko-ohje löytyy täältä.


Sitten olisin kysynyt josko jollakin olisi antaa 
neuvoja candy meltsien käyttöön? 
Minä en ole nimittäin kovin hyvissä väleissä niiden kanssa, mutta kun ovat niin ihania väreineen kaikkineen, niin haluaisin osata niitä myös käyttää. Minulla jää nimittäin aina jostain syystä sula massa liian paksuksi ja popsit on hirmu vaikea dipata siihen... Jos mukaan lisää puolet suklaata niin sitten olen onnistunut saamaan tarpeeksi juoksevan massan. Auttaisiko öljy-loraus? Mikrossa olen varmaan sulattanut näitä liian kuumassa, kun silloin napit sulavat aina hirveän paksuksi tahnaksi joka on käyttökelvotonta. 
Kiitos jo etukäteen :)

Terveisin Taru

15 kommenttia:

  1. Hei Taru minä olen pähkinät saman ongelman kanssa. Itse olen joskus vahingossa saanut siitä juoksevaa ja viimeksi oli kyllä sellaista liisteriä et vot. Niin kävi muuten KSL kisassaan leipuriystävilleni. Tutkin tässä yhtenä päivänä erilaisia tarinoita tästä aiheesta ja jäi mielikuva että hidas lämmittäminen oli yksi pointti siinä, mutta en saanut kirkkaana mieleen kuinka onnistuisin näissä. Olen lisännyt meltseihin öljyä sekä criscoa mutta ei asiaa parantanut. Joten innolla odotan jos joku kirjoittelee tänne sinulle sen tiedon kuinka siinä onnistutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo seurasin Koko Suomi leipoo-ohjelmaa ja toivoin kovasti ongelman ilmaantuessa, että joku tietäisi hyviä vinkkejä candy meltsien käyttöön, mutta ei ainakaan puhetta sitten ollut... siksi ajattelin täällä kysellä ja tämähän on ihan paras paikka siihen ;D Kokeilen kuitenkin öljyä ensi kerralla ja toivotaan josko joku vinkkaisi lisää ideoita!

      Poista
  2. Kannattaa ehdottomasti lorauttaa 1-2rkl öljyä Candy meltsien joukkoon! Huomattavasti helpompi dipata. Sama toimii tavallisen suklaan kanssa esim joulutryffeleitä tehdessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Kokeilen kyllä tuota öljyä ensi kerralla ja yritän hitaasti lämmittää miedossa vesihauteessa kuten Irma vihjaisi.

      Poista
  3. Oman kokemukseni mukaan öljy auttaa kyllä oikein hyvin. Ja joskus sitä pitää lisätä aika paljonkin, eli laita ensin vähän, sekoita kunnolla ja jos edelleen liian pakusa, lisää öljyä. Ja toinen on tietenkin se, että liian kuumalla ei tosiaan saa sulattaa meltsejä, mutta kyllä minä olen aina hyvällä menestyksellä sulattanut ihan mikrossa lyhyillä sykleillä. Candy Meltseissä on suuria eroja tuossa paksuudessa sulatuksen jälkeen ja itse olen ollut huomaavinani, että sellaiset Meltsit, joissa ei ole enää kauheasti myyntiaikaa jäljellä, ovat niitä, jotka jäävät yleensä vielä paksummiksi sulatuksen jälkeen. Paksuun Candy Melts -sulaan on tosiaan ihan mahdotonta saada dipattua siististi esim. Cake tai Cookie Popseja tai mitään muutakaan. Rohkeasti vain öljyä siis sekaan, ja ihan perus rypsiöljyä olen hyvällä menestyksellä käyttänyt useamman kerran ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili avustasi :) Aika jännä tuo, että vanhempi tuote sulaa huonommin kuin tuore... mutta hyvä tietää tämäkin. Kuten sekin, että öljyä voi lisätä reilumminkin. Pitää kokeilla lähiaikoina tuota öljyä!

      Poista
  4. Olen siis liian vähän sitä öljyä laittanut. Täytyypä kokeilla ensi kerran lisää. Kiitos kun autatte Tarua ja mua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä kokeilla tuota öljyä ja pienissä erissä laittaa sitä sitten ettei liikaa lipsahda :)

      Poista
  5. Mulla sama probleema, mutta sain juuri lahjaksi "cake meltsejä", jotka ovat todella valuvaista... En tiedä mistä näitä saa (Lahdessa Iloisesta Keittiöstä), mutta pussin näet täältä: http://www.dekowebshop.ch/products-3839-0/cake_melts :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Onko nuo sitten oikein kovinkin valuvaisia??? Ihan asiallisilta näyttivät :) Tiedä vaikka Porissakin joku kauppa noita myy!

      Poista
  6. Sulattelin vesihauteessa ja meni melkoisenkin juoksevaksi, mutta hetki sen jälkeen jähmettyi varmaankin juuri sopivaksi tuohon puuhaan. Ja sitä paitsi...nää on ihanan makuisia :p

    VastaaPoista
  7. Ihana kuva tuo missä on noi popsit ja karkkikorut!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla sattui vielä olemaan tuollainen koruteline jossa naisella on vihreä uimapuku :D

      Poista
  8. Kiitos teille ihanat ihmiset! <3 Viimeinkin saan Candy Meltsit käyttäytymään haluamallani tavalla tuon öljyvinkin ansiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, nyt varmaan onnistuu paremmin cake popsit! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊