Tarun Taikakakut

maanantai 10. marraskuuta 2014

Mansikkamarenkitikkarit

Hei!
Tein tyttären nimipäiväjuhlille tälläisiä suloisia marenkitikkareita. Näin näitä Onnelin pikku keittiössä täällä. Ohje on alunperin Emma Iivanaisen kirjasta Kakkutaidetta kotikeittiössä. Muuttelin ohjeen mansikan makuiseksi ja lisäsin vielä vaniljasokeria massaan. Alla olevalla ohjeella sain 16 kappaletta tikkareita ja noin 25 pientä marenkia. Lapset tykkäsivät näistä tosi paljon! :)




Mansikkamarenkitikkarit:
3 valkuaista
2 dl sokeria
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
3 rkl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää elintarvikeväri. Lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lopuksi vatkaa hiljaisella nopeudella ja lisää vaahdon joukkoon mansikkatomusokeri ja vaniljasokeri.
Laita pellille kuvan mukaisesti puisia tikkuja joiden toisen pään takaosan olet dipannut marenkimassaan ja paina tikut pellille leivinpaperin päälle. Pursottele tikun päälle marenkiruusu ja koristele nonparelleilla. Tein itse 16 tikkaria ja loput pursottelin pieniksi marengeiksi. Paista 100 asteessa 40 minuuttia. Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihdoin puolessa välissä peltien paikkaa. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.

Tässä vielä kuva tikkarin takaa. Kuvasta näkee, että tikkaritikun alle kannattaa laittaa tuota massaa, näin tikku on varmemmin kiinni marengissa. 

Terveisin Taru

23 kommenttia:

  1. Oi kuinka kaunis kattaus, ja idea jota en ole ajatellutkaan. Rakastan marenkia... Hhmmmn mitä leivonnaista en rakastaisi.ihana sydän alustakin sulla. Taidankin tehdä itselleni yhden sydämmen myös. Olohuoneessani koristaa seinää vasten iso styroxipala joka on leikkausta vaille.kiitos. Kiitos vinkistä Taru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma ja ole hyvä :) Olen joskus ruusupursottanut marenkia, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun laitoin niihin tikunkin. Lapset rakastaa kaikkea jossa on tikku ja nonparelleja ;D
      Tuo styrox-sydän on tosi halpa Ullan Unelmassa, maksoi vain 4,90€. Mutta kannattaa kyllä hyödyntää jos nurkissa pyörii ylimääräisenä styroksia.

      Poista
  2. Kauniita tikkareita ja ihana idea. Sopii tosi hyvin pienen neidin juhliin ja miksei vähän isommankin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju :) Joo lapset tykkää tälläisistä, jokainen otettu tikkari myös syötiin loppuun asti ja se on lapsilta jo paljon. Siitä tietää, että hyvää oli ;D

      Poista
  3. Voi miten ihana idea, olis vaan niitä pieniä lapsia! Voishan näitä pikkujouluissa syöttää aikuisillekin.☺Tosi kauniita. Oletko leikannut itse tuon styroxsydämmen vai myydäänkö niitä jossakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :) Olen ostanut tuon styrox-sydämen Ullan Unelmasta, se on sellainen kakkujen harjoittelupohja. Maksoi vain 4,90€! Tässä linkki tuotteeseen:
      http://www.ullanunelma.fi/harjoittelupohja_sydan_20_cm

      Poista
  4. Voi miten söpö idea ja kauniita tikkareita. Kyllä nämä maistuisivat aikuisillekkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mimmi! Tämä on rapsakkaa herkkua joka on sisältä sitkeää :)

      Poista
  5. Oi miten herttaisia ja suloisia pikku herkkuja! Voi kuvitella, miten lapset ei voi vastustaa näitä, jos ei aikuisetkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena :) Kyllä siinä pienet kädet viuhuivat, kun luvan saivat. Kaikki ottivat ensimmäisenä tuollaisen tikkarin ja sitten katseltiin vasta muut tarjolla olevat herkut ;)

      Poista
  6. Ihania tikkareita! Voi mikä huikea idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Tikkari-ideasta en voi ottaa kunniaa, Emmalle kuuluu kiitos siitä :) Tosi ihania olivat kyllä ja niin herttaisia! Joskus tein marianne-marenkia tuolla ruusutyylillä ja olivat kauniita nekin :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kirsti :) Ovat kyllä tosi suloisia ♥

      Poista
  8. Aivan ihania! Jos saan kysyä niin millä tyllalla oot pursottanut nuo marengit? Itse en ikinä onnistu saamaan noin "terävää" pursotusjälkeä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Tyllassa pitää olla syvät uurteet ja sisäänpäin hieman kaartuvat piikit. Kyse on tälläisestä tyllasta:
      http://leipurinputiikki.fi/index.php/pursotusvalineet/tahti-tylla-6-terainen-14mm-stadter.html
      Tämä städterin 14mm tylla vastaa Wiltonin 1M tyllaa joka on tälläinen:
      http://www.wilton.com/technique/1M-Swirl

      Poista
  9. Voi miten kauniita! Nyt on mullakin tuo tylla... vaan en vieläkään ole sitä testannut... huh... kiirettä pittää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Tässä olisikin oiva paikka harjoitella pursottelua ja varsinkin tuota ruusupursotusta! Aineksetkaan ei ole kalliit jos jokin menee pieleen ;D

      Poista
  10. Nämä on niin ihania! Näin ulkomailla näitä piparminttumakuisina ja ihastuin! Olin suunnitellut tekeväni niitä pikkujouluihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin herttaisia ovat! :D Olisikin hienoja sellaiset kaksiväriset ja piparmintun makuiset. Jään odottelemaan sun luomuksia ;)

      Poista
    2. Voi olla ettei niistä tule julkaisu kelpoisia luomuksia :D

      Poista
  11. Ihania ja tosi kiiltävän/sileän näköisiä <3. Näitä kyllä pitää tehdä joskus lahjaksi ihmisille. Onko muuten tässä vaarana, että marengeista tulee halkeilevia? Useissa marenkiresepteissä valkuaisten joukkoon laitetaan jotain hapokasta, muttei tässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei ole vaarana halkeilua jos tällä ohjeella teet. Näistä tikkareista ei yksikään haljennut. Sitruunanmehu ym hapokkaat auttavat marenkia kuivumaan. Marenki halkeaa liian kuumasta kypsennyslämpötilasta. Siksi tässä ohjeessa on lämpötilana vain 100 astetta. Nämä olisikin ihania lahjoja! Pitäisi munkin tehdä joku kerta taas tälläisiä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊