Tarun Taikakakut

lauantai 29. marraskuuta 2014

Irish Coffee cheesecake (24cm)

Hei!
Tähän ihanaan viski-juustokakkuun olen saanut ohjeen siskoltani. Muuttelin ohjeen nyt isommaksi, 24cm irtopohjavuokaan sopivaksi ja vähensin samalla hitusen sokerin määrää. Ohje 18-20cm juustokakkuun löytyy täältä. Päälle laitoin koristeeksi juustohöylällä höylättyä suklaalastua. Sisko laittaa usein juustokakkuihin koristeeksi Daim-rakeita ja tykkään niistä tosi paljon, siksi laitoin niitä myös tähän. Ovat ihanan rapsakoita ja makoisia sattumia :)
Tämä kakku on varsin sopiva aikuiseen makuun vaikkei viskistä tykkäisikään ja sopiikin hyvin vaikka pikkujoulujuhliin tarjottavaksi ;) Jos syöjien joukossa on lapsia, kannattaa viskistä keittää alkoholi pois. Itse keitän yleensä minuutin tai pari.


Irish coffee -juustokakku 24cmvuokaan

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita sulatettuna

Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
3 rkl irlantilaista viskiä (laitoin 6rkl ;))
1½ dl vahvaa kahvia (laitoin 2 tl pikakahvijauhetta 1½dl kiehuvaa vettä)

suklaata koristeluun

1. Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tasaisesti. Muista leivinpaperi pohjalle sekä piirtoheitinkalvosta leikatut kaistaleet vuoan reunoille. Näin saat kakun reunasta sileän eikä se tartu irtopohjavuoan reunoillekaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri yhdessä.
4. Sekoita kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja mausta vaahto viskillä.
(voit keittää viskiä muutaman minuutin, näin siitä poistuu alkoholi)
5. Purista liivatelehdistä vesi pois. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin.
6. Lisää kahvi, jossa liivatelehdet on, ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten kermavaahto/tuorejuusto seokseen.
7. Kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi – mielellään seuraavaan päivään.
8. Irrota kakku vuoasta varovasti. Poista kalvot ja leivinpaperi. Koristele halutessasi tummalla suklaalla, suklaaraasteella tai vaikka suklaarusinoilla.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Oi voi, näyttää kyllä hyvältä! Ja maistuu varmasti myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka :) Tämä on kyllä ihanan makuista ja yksi parhaimmista juustokakuista mitä tiedän :)

      Poista
  2. Voi jösses, kun vaikuttaa lupaavalta.... ensi viikonlopuksi saahaan vieraita, joten taidanpa valita tällaisen juustokakun herkuksi. Minäkin tein pitkästä aikaa jonkin sortin kakkua eileisille vieeraille....sitä kinuskihyytelökakkua ja tarjosin sen vadelmien kera. On ihanaa niinkin. Laitoin kans daimrakeita koristeeksi....ovet minunkin lenppareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi ;) Tee ihmeessä tälläinen, vaikka sitten pienempänä jos ei ole tarpeeksi syöjiä! Nuo Daim-rakeet sopivat tähän kakkuun tosi hyvin!

      Poista
  3. Voi että näyttää herkulta.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  4. Tein tällä sinun ohjeella tätä samaista kakkua siskolleni, kun tarjosi sitä töissä synttäreiden kunniaksi. Oli kuulemma erittäin hyvää ja maistoinhan itsekin sitä massaa kyllä :) Nam. Kakuista ei tullut kuvaa otettua, kun kiire oli niiden kanssa. Huikean hyvä ohje, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita ja ole hyvä :) Hienoa, että kakku on maistunut. Tee ihmeessä itsellesikin joskus, juustokakut maistuvat hyytyneinä aina paremmilta kuin mitä massa pelkiltään maistuu :)

      Poista
  5. Tää on kyllä ihan yksi mun lemppareista! Nyt alkoi tekemään mieli! :) Kauniin näköinen kakku! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset sinulle, kun olet tätä meille leiponut ja ihanan ohjeen jakanut :) Tämä on kyllä sellainen kakku, ettei tähän ihan helpolla kyllästy... vieläkin tekee tätä mieli, kun kuvia katsoo... ;D

      Poista
  6. Ohhoh, ja nam! Onpa hieno idea! Erilaisista juomasekoituksista ja drinksuista pitäisi ottaa selkeesti enemmänkin mallia näihin juustokakkuihin, ja miksei muihinkin leivonnaisiin. Tein myös jokin aika sitten drinkkiin perustuvan Pina Colada -juustokakun (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/10/pina-colada-juustokakku.html) ja voi hitsi kun oli hyvää. Tällaisia siis pitäisi ehdottomasti kehitellä enemmänkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tämä on ihan ensimmäisiä juustokakkuja mitä olen ikinä maistanut. Siitä voi helposti olla kymmenen vuotta, kun olen siskon luona tätä saanut. Enkä tiedä mistä hän on ohjeen saanut. Tämä on todella hyvää juustokakkua, eikä drinkkinäkään huonoa ;D

      Poista
  7. Oi, kokemuksesta tiedän, että tämä on todella hyvä juustokakku. En nyt ulkoa muista, onko ainemäärät juuri samat, kuin omassa vastaavassa ohjeessa (missäköhän lie, kun on paperiversiona), mutta ainakin ulkomuistista kuulostaa ihan samalta. Minullakin kyseinen ohje on ollut ainakin 10 vuotta. Olen joskus ostanut nimenomaan tätä kakkua varten minikokoisen viskipullon Alkosta ;), Minä koristelen tämän yleensä kermaruusukkeilla, joihin painan suklaisen kahvipapumakeisen, mutta Daim -rakeet eivät kuulosta yhtään hassummalta vaihtoehdolta. Nyt mietityttää, miksei tätä ole tullut tehtyä varmaan ainakaan 8:aan vuoteen. Pitäisi varmaan koukata Alkoon osatamaan tuollainen minikokoinen viskipullo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on sellainen kiva perusjuustokakkuohje jossa on puolet kermaa ja puolet tuorejuustoa. Itse käytän tätä "kaavaa" lähes aina juustokakuissa. Sillä tulee ihana koostumus kakkuun. Kermaruusut ja kahvipapumakeiset kuulostavat kauniilta koristeelta tähän ja kerma varmasti pehmentää vielä makua.
      Kyllä sinun on nyt ehdottomasti tehtävä tätä pitkästä aikaa! Tämä on todella hyvää! Alkon kautta siis! :)

      Poista
  8. Tämä vaikuttaa myös erittäin herkulliselta juustokakulta. Vaikka viski ei mikään oma suosikkijuoma olekaan, niin tässä muodossa se varmasti maistuisi erittäin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tää on ihan älyttömän hyvää! Sellainen aikuiseen makuun sopiva. Viskistä en minäkään piittaa, mutta tässä se on vaan mausteena ja sen määrän voi maistella itselleen sitten sopivaksi ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊