Tarun Taikakakut

torstai 8. elokuuta 2013

Vadelma-Jogurttipiirakka

Moi!
Tein Maistuis varmaan sullekin-blogin Katjan ohjeella taas jogurttipiirakkaa, tällä kertaa vadelmista. Ohje löytyy tästä linkistä. Kopioin ohjeen myös tuonne alemmas. Käytin voin tilalla juoksevaa kasvirasvaa. Juoksevan kasvirasvan määrän voi kääntää suoraan deseiksi, eli tämän ohjeen 125g voita = 1,25dl juoksevaa kasvirasvaa. En maussa enkä koostumuksessa huomannut voin ja kasvirasvan eroa. Olen kokeillut kaikenlaisia leivonnaisia kasvirasvalla, enkä ole huomannut suuria eroja, ainoa ero on se, että kasvirasvalla tulee (hyvässä mielessä) pehmeämpiä leivonnaisia, pullat, muffinssit, piirakat yms. Kasvirasva saattaa jakaa mielipiteitä, itseä häiritsee e-koodit ja terveellisyydestä en lähde väittelemään. Mutta käytit mitä tahansa rasvaa suosittelen piirakkaa lämpimästi, sillä tämä on kyllä tosi nopea ja herkullinen ohje! :)


Vadelma-jogurttipiirakka

Pohja:

125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:
4 dl vadelmia

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Vadelma on suosikkimarjani! Tämä toimii varmasti loistavasti näinkin, pitää kyllä kokeilla. Ei tämä suotta ole ollut suosittu resepti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelma on kyllä mahtava marja, mulla on pakkasessa jo yli 5 kiloa ja syysvadelmat on vielä tulematta :) Anopiltakin taidan vielä saada. Mutta on sitä menekkiäkin sitten talvella.
      Tämä on kyllä niin mahtava resepti, että Katjalle vaan terkkuja! Tätä on tehnyt naapurit, sukulaiset ja yksi tyttö ameriikoissa asti :D Kaikki on kehuneet paljon!

      Poista
  2. Ihanalle näyttää...ohje mullakin jemmassa, vaan nyt on ollut niin kiireinen viikko töiden alettua (työhän kuuluu paljon kotonakin tehtäviä hommeleita)etten ole ehtinyt tekemään mitään....onneksi pakastimessa on vadelmia paljon....allekirjoitan tuon rasva-asian täysin rakenteen puolesta, vaan maussa olen voifani joissakin leivonnaisissa esim toscapiirakka, peruegesin torttu yms...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo työt aina sekoittaa kaikki harrastukset... ;) Kokeilet tätä sitten kun kiireet helpottaa, ei ne marjat pakkasesta mihinkään karkaa. Minäkin niin tykkään kyllä voista (vähän liikaakin), mutta joskus tekee mieli tehdä vähän terveellisempää. Ja onhan tuo vielä helppokin kun ei tarvitse sulatella. Tässä en makueroa huomannut, joku tarkempi tietysti saattaisi huomatakin :)

      Poista
  3. Vadelma on myös minun suosikkimarjani ja voin vain kuvitella miltä tuo piirakka maistuu. Olet sie kyllä ahkera kun jaksat näitä ihania leivonnaisiä tehdä noin tiheään....kyllä teillä on kotioloissa killin päivät, kun tarjolla on useasti noita ihania herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä joudun kuule hillitsemään itteeni etten kokoaikaa leipoisi ;D Olen hoitovapaalla ja tyttäreni on mahdottoman kiltti lapsi, niin on äiteellä aikaa harrastaa, ainakin toistaiseksi ;) Ja kutakuinkin puolet tekeleistä menee (onneksi!!!) muille ihmisille. Nyt oli tiedossa sen verran vieraita, että leivoin tämän piirakan kahvipöytään ja vähän muutakin :)

      Poista
  4. Todella herkullisen näköinen piirakka, jälleen :) Itsellänikin on suunnitelmissa vastaavanlainen. Minkäkokoista vuokaa käytit tuohon?

    Tuo rasvajuttu on ihan totta. Itse käytän voita kun kaipaan sen makua tai jos haluan hiukan "tiiviimmään" lopputuloksen.. Kasvisrasvat ja öljyt ovat sitten muissa jutuissa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla oli 26cm irtopohjavuoka, tykkään kun piirakan siirrettyä tarjoilulautaselle. Vaihtelevasti minäkin tuota kasvirasvaa käytän, sellasina hetkinä kun laiskottaa tai haluan kuvitella, että herkuttelen terveellisemmin ;D

      Poista
  5. Näyttääpä herkulliselta! Tää sun blogin "uusi" ulkoasukin on mukava ja kuvatkin tosi kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapanda :) Tykkään itsekin, että nyt blogin ulkoasu on hyvä ja aloituskuvaa vaihtamalla saa sitten vaihtelua :)

      Poista
  6. Nams, kylläpä on herkullinen ohje! Kokeiluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, suosittelen kyllä tätä :) tein eilenkin taas yhden piirakan vadelmasta talkoisiin vietäväksi ja hyvin teki kauppansa :)

      Poista
  7. Näyttääpä tämä piirakka hyvältä, tämä piirakka saattaa onnistua myös hyvin gluteenittomana kun pohjassa on jogurttia kostuttamassa. Lisäsin blogisi linkkilistalleni, toivottavasti on ok :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina! Kiitos kommentista :) Uskoisin myös, että piirakka onnistuu mainiosti gluteenittomana. Linkitys sopii mainiosti :)

      Poista
    2. Vinkiksi muillekin, niin tämä piirakka oli todella hyvää myös gluteenittomana ja maidottomana. Pohja oli sopivan kosteaa ja kokeilin käyttää täytteeseen sojajogurttia, ja se sopi mielestäni tosi hyvin :)

      Poista
    3. Kiitos Tiina kun palasit kertomaan tämän! Tästä on varmasti hyötyä muillekin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊